Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Όλοι και όλες στο πλευρό των απεργών στην Υγεία - Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους-Πανεργατικός ξεσηκωμός!

Την Τρίτη 16 Ιούνη απεργούν και διαδηλώνουν πανελλαδικά στην Αθήνα οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Απεργούν και απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις για τους χιλιάδες συμβασιούχους, δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Ο αγώνας των εργαζόμενων στην υγεία αφορά την υγεία και τη ζωή όλης της...εργατικής τάξης, των φτωχών, των άνεργων, των μεταναστών και των προσφύγων.
Η έξοδος από τους περιορισμούς της καραντίνας έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα προσέλευσης στα νοσοκομεία, από ασθενείς που είχαν ανάγκη από εξετάσεις και περίθαλψη αλλά είχαν αναγκαστεί να παραμένουν στο σπίτι τους και τώρα συνωστίζονται στις πύλες των νοσοκομείων. Ξαναβγαίνουν ορμητικά στην επιφάνεια όλες τις ελλείψεις, τα τεράστια κενά και το καταπονημένο από την υπερπροσπάθεια ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Χρειάζεται άμεσα ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του κόσμου εδώ και τώρα και μάλιστα πριν προκύψει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.
Όμως, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι άλλες. Τα υποκριτικά έτσι κι αλλιώς χειροκροτήματα στους «ήρωες» σταμάτησαν, και τώρα βάζει μπρος τις επιθέσεις: απολύσεις συμβασιούχων και επικουρικών, επιστροφή των εργολάβων, ιδιωτικοποιήσεις και «χορηγίες».
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν παλεύουν μόνοι τους. Από τους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό, τους καλλιτέχνες μέχρι τους φοιτητές και τους μαθητές οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.
Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο για τις 16 Ιούνη. Μπορούμε να κάνουμε αυτή την απεργία σημείο και αφετηρία πανεργατικού ξεσηκωμού! Η θέση όλων των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι εκείνο το πρωί στο πλευρό των απεργών που θα διαδηλώνουν! 
Είναι ώρα να χτίσουμε ένα κοινό εργατικό αγωνιστικό απεργιακό μέτωπο απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ που ετοιμάζεται να δώσει 24 δις από Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν επιχορήγηση στις επιχειρήσεις και νέα Μνημόνια για μας. Τα αφεντικά θα πάρουν τα επιχορηγήσεις αλλά οι εργαζόμενοι θα πάρουν μείωση 20% στο μηνιάτικο, μεγαλύτερη φτώχεια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ανεργία.
Η εξέγερση στην Αμερική μας εμπνέει όλες και όλους και μαζί μπορούμε να κάνουμε τις 16 Ιούνη μια μέρα δράσης με μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8.30 πμ και πορεία στο υπουργείο Υγείας. Και να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη! Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ