Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου καταγγέλλει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, σε βάρος διευθυντή σχολείου


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Γραφείων  Αγρινίου – Θέρμου

«Κοσμάς ο Αιτωλός»
Αγρίνιο,
19/2/2012
Ταχ. Διεύθυνση: Τσαλδάρη 49
Α.Π.:
9
Ταχ. Κώδικας: 30100 Αγρίνιο

Τηλ: 26410-21136 - FAX: 26410-27113



ΠΡΟΣ:

           
            ΚΟΙΝ. :
Εφημερίδα ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μέλη του


Συλλόγου μας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου καταγγέλλει ομόφωνα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΕΒΔΟΜΑΔΑ» στο φύλλο της 7/2/2012 με τίτλο «Κατά συρροή ψεύτης ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου». Το δημοσίευμα αυτό στρέφεται με εμφανώς κακόβουλο και συκοφαντικό τρόπο κατά του μέλους του Συλλόγου μας, διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, κ. Χ. Κολοβού, επιχειρώντας να «φορτώσει» στο συνάδελφο διευθυντή το ζήτημα που ανέκυψε στο 6ο Δημ. Σχολ. Αγρινίου, όταν με κίνηση-πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου ζητήθηκε από τους μαθητές να συνεισφέρουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου για το εν λόγω σχολείο.
Ως Σύλλογος είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ν’ αναλαμβάνουν οι γονείς οποιαδήποτε οικονομική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου είτε αυτό αφορά την αγορά πετρελαίου, αναλώσιμων υλικών ή τη συντήρηση του σχολείου και διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη κίνηση-πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Αποτελεί, ωστόσο, «κοινό μυστικό» ότι σ’ όλα τα σχολεία (κι όχι μόνο στο 6ο Δημ. Σχολ. Αγρινίου) δεν επαρκούν τα χρήματα, προκειμένου αυτά να ........
μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες λειτουργίας τους. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα κονδύλια που διατέθηκαν πέρσι και διατίθενται φέτος για την παιδεία και ειδικότερα για τη λειτουργία των σχολείων μειώνονται συνεχώς, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους αλλά και όσων αποδέχτηκαν και στήριξαν τη μεταβίβαση της ευθύνης λειτουργίας των σχολείων στην Τοπική Διοίκηση μέσω του «Καλλικράτη». 
Η απόπειρα ενοχοποίησης, λοιπόν, του συναδέλφου διευθυντή για τη δημοσιοποίηση ενός προϋπάρχοντος προβλήματος, όπως και ο ανεπίτρεπτος χαρακτηρισμός που αποδίδεται σ’ αυτόν στον τίτλο του δημοσιεύματος, εντάσσεται σε μια υποκριτική τακτική, η οποία επιζητά να «θολώσει τα νερά» και ν’ αποπροσανατολίσει την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινή γνώμη από τα πρωτόγνωρα προβλήματα υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης. Μια τέτοια τακτική συγκαλύπτει, αθωώνει και, τελικά, νομιμοποιεί μια αντιδραστική πολιτική περικοπών, η οποία διαλύει όλους τους κοινωνικο-προνοιακούς τομείς και, μεταξύ αυτών, και την εκπαίδευση, προσφέροντας (στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας») «ζεστό χρήμα» στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.
Οι «αρετές», βέβαια, του δημοσιεύματος δεν περιορίζονται μόνο στα προηγούμενα σημεία. Αντίθετα, για «διδακτικούς λόγους», όπως υποστηρίζει αυτό, υποδεικνύει στον διοικητικό προϊστάμενο του συναδέλφου διευθυντή την κλήση του σε απολογία, γιατί ήταν δυνατό να επιφέρει αυτός «ταραχή και αναστάτωση» στην κοινότητα των μαθητών και των γονέων, με την ψευδή ενημέρωση που παρείχε προς αυτούς, σχετικά με τη μη ύπαρξη χρημάτων για την προμήθεια πετρελαίου (...)  
Η υπόδειξη αυτή έχει προληπτικό και κατασταλτικό, ταυτόχρονα, χαρακτήρα. Με αυτήν ο αρθρογράφος του δημοσιεύματος κινείται απειλητικά όχι μόνον εναντίον του συναδέλφου διευθυντή αλλά και οποιουδήποτε άλλου συναδέλφου τύχει να συμβάλει μελλοντικά σε δημοσιοποίηση ανάλογων προβλημάτων του σχολείου του.
Ας καταστεί σαφές σε κάθε κατεύθυνση πως τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις που παράγουν οι πολιτικές των Μνημονίων στη λειτουργία των σχολείων δεν μπορούν να τις επωμιστούν οι εκπαιδευτικοί. Απεναντίας, αυτοί οφείλουν να καταδεικνύουν και να δημοσιοποιούν τις αντιφάσεις αυτές, υποδεικνύοντας και τους πολιτικούς φορείς, που σε κάθε επίπεδο διαχειρίζονται και νομιμοποιούν με τη στάση τους την πολιτική αυτή.
Ο αυταρχισμός εναντίον μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται, δε θα περάσει!   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ