Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ-ΑΚΤΙΟΥ

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους  Υπουργούς  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Απλήρωτοι εργάτες στο εργοτάξιο Αμβρακίας – Ακτίου.
Απλήρωτοι παραμένουν για 5 και πλέον μήνες οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της Κοινοπραξίας που κατασκευάζει τον οδικό άξονα Αμβρακία – Άκτιο.
Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ψευδώς ισχυρίζονται ότι η καθυστέρηση πληρωμής οφείλεται στο ότι δεν έχουν δοθεί τα χρήματα από το αρμόδιο υπουργείο, τη στιγμή που το υπουργείο Υποδομών επιβεβαιώνει ότι δόθηκαν  όλοι οι σχετικοί λογαριασμοί προς την κοινοπραξία.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών νόμων που ψηφίσαν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. 
Μετά τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι 200 και πλέον  εργαζόμενοι, εμπαίζονται από την εργοδοσία, παραμένοντας απλήρωτοι για 5 μήνες, σε συνθήκες σκληρής λιτότητας.
Πρόκειται για εργαζόμενους από τον κατασκευαστικό κλάδο όλων των ειδικοτήτων που μοχθούν καθημερινά δουλεύοντας για έργα αναγκαία για το λαό, όπως είναι οι ........
οδικοί άξονες, που παραδίδονται προίκα για εκμετάλλευση και χρήση στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η εντατικοποίηση της εργασίας και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, η απλήρωτη εργασία κ.ά. οδήγησαν τους εργαζόμενους των εργοταξίων σε κινητοποίηση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και για  ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην κοινοπραξία;

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Μπάμπης Χαραλάμπους 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ