Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΘΕΡΜΟΥ ΓΙΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


Αγρίνιο, 20 Μαρτίου 2012
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Το ακροδεξιό παραλήρημα του προέδρου της Ν.Δ., το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με τις γελοίες τοποθετήσεις μελών της αντισυνταγματικής κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ου, για την ανάγκη να «εορτάσουμε» όλοι «ενωμένοι και αγαπημένοι» την επέτειο της 25ης Μαρτίου, δείχνουν καθαρά τις απέλπιδες προσπάθειες ενός ανυπόληπτου πολιτικού προσωπικού, που στην προσπάθειά του να διατηρήσει την (καταρρεέουσα) κοινωνική του εικόνα, αναλώνεται άλλοτε σε κούφιους κουτσαβακισμούς (ακροδεξιάς προέλευσης) κι άλλοτε σε αστικά μπουρδολογήματα περί «εθνικής ομοψυχίας» και «ενότητας» απέναντι στις δήθεν «απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα». Το «μοτίβο» αυτό είναι γνώριμο από παλιά, μόνο που στην παρούσα φάση που το υπάρχον πολιτικό προσωπικό έχει παραδώσει τη χώρα στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους, καταστρέφοντας τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, ηχεί πολλαπλά γελοίο και χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τη .....
συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Η άλλοτε «συγκολλητική κόλλα» του «γενικού καλού» έχει πλέον «χαλάσει». Συνεπώς, οι κάθε λογής απειλές, δηλώσεις ή παραινέσεις των πολιτικών εκπροσώπων του οικονομικού και κοινωνικού κατεστημένου είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό.
Όλοι πλέον γνωρίζουν πως η «επιτυχής ολοκλήρωση» του λεγόμενου PSI, προκειμένου να γλιτώσει το τραπεζικό σύστημα από βέβαιη κατάρρευση, καταδικάζει τη χώρα μας σε ακόμη πιο δυσβάσταχτο χρέος και σε μια διαδικασία χρεοκοπίας, η οποία θα «σέρνεται» για δεκαετίες και θα οδηγήσει σε απίστευτα επίπεδα φτώχειας και εξαθλίωσης μεγάλα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.
Επίσης, ο τρόπος αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους τα δυο τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αρχικά (με την υπογραφή του Μνημονίου 1) και τη δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στη συνέχεια (με την υπογραφή του Μνημονίου 2) κατέδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο πως «η ανάγκη να καταστεί η χώρα μας αξιόχρεη απέναντι στους δανειστές της» αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή του κυρίαρχου μπλοκ αστικής εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Η επιλογή αυτή να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι οικονομικές και άλλες απαιτήσεις των τοκογλύφων σε βάρος της εξυπηρέτησης των εσωτερικών αναγκών της χώρας και των πολιτών της αποτελεί μονοδρομική επιλογή των δυο κομμάτων εξουσίας, στο βαθμό του η υπερχρέωση της χώρας μας όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν επακόλουθο δικών τους επιλογών. Πιο συγκεκριμένα, ήταν αποτέλεσμα των διεθνών συμφωνιών που υπέγραφαν τα κόμματα αυτά, στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της GATT, και οδήγησαν στο σταδιακό μαρασμό και την καταστροφή του πρωτογενούς (αγροτοκτηνοτροφικού) παραγωγικού ιστού της χώρας μας (με αποτέλεσμα τη δημιουργία πρωτογενών ελλειμμάτων και την καταφυγή σε συνεχείς δανεισμούς), των συμφωνιών μαμούθ με πολυεθνικές εταιρείες (SIEMENS, MAN, εταιρείες προμήθειας πολεμικού εξοπλισμού) για την προμήθεια άχρηστων (πολλές φορές) και υπερκοστολογημένων υλικών και εξοπλισμού πολλών δις ευρώ (π.χ. ακατάλληλα τρόλεϋ, παλιάς τεχνολογίας οπλικά συστήματα, υποβρύχια που «γέρνουν» κ.λπ.), με όφελος για τους υπογράφοντες τις συμφωνίες αυτές πλουσιοπάροχες μίζες.
Το πολιτικό προσωπικό, λοιπόν, των δυο αυτών κομμάτων έδειξε πεντακάθαρα πως το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους και σε στάση πληρωμών προς τους τραπεζίτες, με τους οποίους συνεργάστηκε άψογα στο «πάρτι» της προηγούμενης περιόδου, υποθηκεύοντας, φυσικά, το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας μας. Το πολιτικό αυτό προσωπικό όχι μόνο δεν έχει το δικαίωμα να κουνάει απειλητικά το δάχτυλο στην κοινωνία, αλλά υπέχει πλέον σοβαρών ποινικών ευθυνών. Πιθανή αλλαγή του συσχετισμού κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να οδηγήσει στο σκαμνί όλα τα πολιτικά λαμόγια του έως τώρα (διεφθαρμένου και ανίκανου) συστήματος πολιτικής εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προκειμένου αυτά να λογοδοτήσουν απέναντι στην ελληνική κοινωνία για τις ολέθριες επιλογές τους.
Ο γιορτασμός της 25ης Μαρτίου σε λίγες μέρες θα μας βρει όλους απέναντι στους κάθε λογής εκπροσώπους των δυο «υπεύθυνων» πολιτικών δυνάμεων. Τα αστεία έχουν οριστικά τελειώσει και μαζί και η ανοχή μας. Οι εκπρόσωποι των Μνημονίων και της καταστροφής της χώρας μας είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη του Αγρινίου. Τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου δεν έχουν καμία σχέση με το σύγχρονο αστικό δοσιλογισμό και την υποταγή της χώρας και των εργαζομένων της σε μια χούφτα τοκογλύφους. Μια περίοδος αγώνων για την εκδίωξη και την παραδειγματική τιμωρία των σύγχρονων πολιτικών προεστών και κοτζαμπάσηδων έχει ήδη ξεκινήσει!       

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ