Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Με τίτλο "Αντίδοτο στην Κρίση" παρουσιάζει η εφημερίδα "Έθνος" τα πέντε νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ. που σκοπό έχουν να μειώσουν την ανεργία.
oaed2Σύμφωνα με το δημοσίευμα: 
"Πέντε νέα προγράμματα, που θα ενεργοποιηθούν εντός του 2011, φιλοδοξεί ο ΟΑΕΔ να παρέμβει στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας την απασχόληση, περιορίζοντας τις απολύσεις και επιδοτώντας τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Οι νέες δράσεις του Οργανισμού δεν είναι γενικές και αόριστες όπως στο παρελθόν αλλά στοχευμένες εκεί που πραγματικά πονάει η ελληνική αγορά εργασίας:
-Στους νέους πτυχιούχους, που δεν βρίσκουν δουλειά ανάλογη των προσόντων τους και αν παρ' ελπίδα βρουν, είναι υποαμειβόμενη.
-Στους υπαλλήλους των τουριστικών επαγγελμάτων, που δουλεύουν για οκτώ μήνες τον χρόνο και τους υπόλοιπους τέσσερις είναι άνεργοι.
-Στα άτομα πλησίον της σύνταξης, τα οποία βιώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα καθώς θεωρούνται αντιπαραγωγικά από τους υποψήφιους εργοδότες.
-Στις γυναίκες, που αν είναι ελεύθερες, δεν προσλαμβάνονται διότι κάποια στιγμή θα παντρευτούν και θα κάνουν παιδιά, άρα θα είναι φύρα για την επιχείρηση, ενώ αν έχουν οικογένεια, απορρίπτονται ως ακριβές και με πολλούς λόγους για έξτρα άδειες.
-Οσο για τα άτομα των ειδικών κατηγοριών (ΑμεΑ, απεξαρτημένοι, αποφυλακισμένοι κ. λπ.), βιώνουν την κοινωνική προκατάληψη που κλείνει τις πόρτες κάθε πιθανής εργασίας.
Σε αυτές τις ομάδες κατευθύνει τις νέες δράσεις του ο ΟΑΕΔ, επιμηκύνοντας την..... περίοδο λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, βοηθώντας την επιχειρηματικότητα των νέων επιστημόνων, στηρίζοντας την προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα και υποστηρίζοντας τις ειδικές κατηγορίες του ενεργού πληθυσμού. Μένει να δούμε αν τα νέα προγράμματα θα βρουν πρόσφορο τόπο εφαρμογής και αν οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν το σθένος να αντισταθούν στην κρίση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες επιδότησης νέων προσλήψεων σε μια οικονομία που καταρρέει. Και τέλος, αν υπάρχουν τα κονδύλια, να υποστηριχθούν αυτές οι δράσεις, γιατί, ας μην ξεχνάμε, πως πριν από λίγους μήνες ο Οργανισμός δεν είχε να καταβάλει ούτε τα επιδόματα ανεργίας..."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ