Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Θέλουν να φιμώσουν τους δημότες με το νέο κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. Αγρινίου

Η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί στις 22  Ιουνίου   2011, ημέρα   Τετάρτη  και ώρα  19:00.  Βασικά θέματα η ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του Συμβουλίου και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου.  
Προτείνονται (από την πλειοψηφία) προς ψήφιση αντιδημοκρατικές διατάξεις στο νέο Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, όπως η κατάργηση του δικαιώματος των πολιτών να παίρνουν το λόγο κατά τη συνεδρίασή του.
Το δημοκρατικό δικαίωμα των δημοτών να παρεμβαίνουν, όπου αυτό ισχύει από το 1974 στο Δήμο Αγρινίου, σήμερα η «δημοκρατική ηγεσία» Μοσχολιού, Γρίνου κ.λ.π. γιατί το καταργεί;
Τι έχουν να φοβηθούν;  
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα δεχθούν αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις; 
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Τσιτσιμελή!
Η αντιπολίτευση θα νομιμοποιήσει κάτι τέτοιο με τη συμμετοχή της; 
Η επιμονή της δημοτικής αρχής να ψηφίσει έναν κανονισμό που θα φιμώνει του Δημότες δηλαδή να τους στερεί το δικαίωμα να τοποθετούνται σε κάθε θέμα που τους αφορά ή έχουν γνώμη-πρόταση, φανερώνει ότι ο Δήμος Αγρινίου κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί ή επιλεκτικά θα «δίνατε» ο Πρόεδρος να δίνει το λόγο σε θέματα ανούσια και ακίνδυνα για την πλειοψηφία…. 
Φανερώνουν όμως και με αυτό τον τρόπο ότι δεν επιθυμούν την παρουσία των δημοτών στα Δημοτικά Συμβούλια διότι ο δήμος προφανώς θα εξελιχθεί σε μέγιστο φοροεισπράκτορα για να τα βγάλει πέρα στα πλαίσια των περικοπών των κεντρικών πόρων και της αποδοχής της μνημονιακής πολιτικής της τροϊκανής «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, όπου η τοπική αυτόδιοικητική ηγεσία ταυτίζεται πλήρως και θέλει πλήρης σιγαλιά απο τους δημότες......
Κανένας Δήμαρχος Αγρινίου δεν είχε διανοηθεί να αλλάξει το κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. στο σημείο αυτό ίσα ίσα που οι πολίτες συμμετείχαν με λόγο ενώ τη τελευταία περίοδο ο κ. Μοσχολιός άλλαξε στάση αφού δυστροπεί όταν ακούει φωνές δημοτών μη προσφιλείς προς αυτόν. Επίσης οι έντονες αντιπολιτευτικές πιέσεις που νοιώθει, έστω αποσπασματικές, ελλιπείς και άτολμες σε αρκετές περιπτώσεις αλλά και η δημοσιοποίηση αρκετών θεμάτων από το διαδίκτυο (ευτυχώς), τους οδηγούν σε αυτούς τους αντιδημοκρατικούς ατραπούς!!!
Με τον κίνδυνο όμως να εκτραπεί και αυτή η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία που χρειάζεται σήμερα η αυτοδιοίκηση για να δικαιολογήσει το λαϊκό της χαρακτήρα, που ούτος η άλλως αμφισβητείτε έντονα πλέον από το κίνημα των αγανακτισμένων ως αντιλαϊκός μηχανισμός διαπλοκής, διαφθοράς και χειραγώγησης.

Οι ενεργοί πολίτες οφείλουν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση της Τετάρτης και να πάρουν το λόγο και με πολιτισμένο τρόπο να αποτρέψουν το αντιδημοκρατικό ολίσθημα του Πρόεδρου του Δ.Σ. επιμένοντας για τις κατοχυρωμένες ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες στα όργανα Λαϊκής συμμετοχής, που οφείλουν να ακολουθούν όλοι.  
  Η συνεδρίαση που θα γίνει στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος,  πρόκειται να συζητηθούν  σαράντα (!) θέματα και συγκεκριμένα:
1.    Ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
2.    Ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου.
3.    Ολοκλήρωση του έργου με τίτλο «Διαδημοτική παρέμβαση ανάταξης της απασχόλησης στην Τριχωνίδα – Κατάρτιση στους Δήμους Αγρινίου, Ινάχου, Θέρμου και Θεστιέων στο πλαίσιο του μέτρου (3) :Τοπικές  πρωτοβουλίες........ απασχόλησης του άξονα προτεραιότητας (5): Προώθηση της απασχόλησης και εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναμικού του Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδος 2000-2006»
4.    Αποδοχή – Τροποποίηση καταστατικού Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας ΟΤΑ.
5.    Κατανομή  πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αγρινίου για πληρωμή Σχολικών τροχονόμων Α΄Τριμήνου2011.
6.    Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – δαπανών  έτους 2011 της Κ.Ε.Δ.Α.
7.    Έγκριση διετούς προγράμματος δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.)
8.    Υπογραφή  σύμβασης μεταξύ Δήμου Αγρινίου και  Κ.Ε.Δ.Α.
9.    Έγκριση απολογισμού εσόδων – δαπανών  έτους 2010 του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Στάδιο Παπαδατών Δήμου Αρακύνθου.»
10.    Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2011 του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Αγρινίου (ΚΟΙ.Π.Α.).
11.    Καθορισμός  εξόδων παράστασης  Προέδρου και Αντιπροέδρου  και αποζημίωση μελών  του  Δκού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ  Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Αγρινίου (ΚΟΙ.Π.Α.).
12.    Καθιέρωση και έγκριση 12ωρης και 24ωρης απασχόλησης των Τμημάτων: α) Κατασκευών και συντήρησης έργων , β) Κίνησης - συντήρησης οχημάτων κ΄ μηχανημάτων ,  γ) Δημοτικών Κοιμητηρίων.
13.    Συγκρότηση Επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής χώρων  για ανέγερση ή στέγαση σχολικών κτηρίων.
14.    Παραχώρηση κτηρίου  για τη λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας.
15.    Αποζημίωση επικειμένων στην επέκταση σχεδίου πόλης Αγρινίου στο ΟΤ. 1220Α φερόμενης ιδιοκτησίας Κων/νας Προύντζου με κτηματολ. Αριθμό 021245.
16.    Αποζημίωση επικειμένων φερόμενης ιδιοκτησίας α) Παπαευαγγελίου Παναγιώτας, β) Παπαευαγγελίου Κων/νας, γ) Λάζου Ιωάννας κ.λ.π., δ) Τσώνη Σπυριδωνος.
17.    Γνωμοδότηση  επί της περιβαλλοντικής Έκθεσης για την υπό έγκριση  Περιβαλλοντικών όρων  της  υφιστάμενης δραστηριότητας «Συνεργείο Επισκευής & Συντήρησης  Συνήθων Αυτοκινήτων» στο Αγρίνιο  ιδιοκτησίας Κλεφτοσπύρου Γεωργίου.
18.    Γνωμοδότηση  επί της περιβαλλοντικής Έκθεσης για την υπό έγκριση  Περιβαλλοντικών όρων  της  υφιστάμενης δραστηριότητας «Μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος» στη θέση Λαγκάδα  Λεπενούς ιδιοκτησίας  Παρθένας Μουρτζιάπη.
19.    Γνωμοδότηση  επί της περιβαλλοντικής Έκθεσης για την υπό έγκριση  Περιβαλλοντικών όρων  της  υφιστάμενης δραστηριότητας «Αρτοποιείο» στο Αγρίνιο  ιδιοκτησίας Ευθυμίου Γρίβα.
20.    Γνωμοδότηση  επί της περιβαλλοντικής Έκθεσης για την υπό έγκριση  Περιβαλλοντικών όρων  της  υφιστάμενης δραστηριότητας «Ταπητοκαθαριστήριο- πλυντήριο » στο Κάτω Κεράσοβο Δ.Ε. Αρακύνθου ιδιοκτησίας  Δημητρίου Σκαρναβή.
21.    Γνωμοδότηση  επί της περιβαλλοντικής Έκθεσης για την υπό έγκριση  Περιβαλλοντικών όρων  της  υφιστάμενης δραστηριότητας «Ξυλουργείο» στον Άγιο Κων/νο  του Δήμου Αγρινίου ιδιοκτησίας Παύλου Γεωργακόπουλου.
22.    Απ΄ ευθείας ανάθεση προμήθειας αναλωσίμων εκτυπωτών, συσκευών ΦΑΞ και φωτοτυπικών μηχανημάτων των Υπηρεσιών του Δήμου.
23.    Έγκριση και παραλαβή της μελέτης  «Τοπογραφικές εργασίες για σύνταξη μελετών στην περιοχή  Αη Βασιλιώτικα».
24.    Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής  του έργου «Καθαρισμός χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων παλιάς χωματερής».
25.    Έγκριση πρωτοκόλλου  παραλαβής του έργου «Ενοποίηση – επέκταση δικτύου ύδρευσης Δήμου Μακρυνείας.».
26.    Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Έργα ύδρευσης Δήμου Μακρυνείας Β΄ΦΑΣΗ».
27.    Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης  στο Δημοτ. Διαμέρισμα Αγγελοκάστρου.»
28.    Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανακατασκευή – ασφαλτόστρωση – ηλεκτροφωτισμός οδών Σαλάκου – Κύπρου - Αντωνοπούλου»
29.    Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα  (Τακτοποιητικού) του έργου «Ανάπλαση – διαμόρφωση  αυλείου χώρου Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου.»(ανάδοχος Κ/ξία Χρ. Τσάμης – Σπυρ. Σίμος).
30.    Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Τακτοποιητικός) του έργου «Ανακατασκευή – ασφαλτόστρωση – ηλεκτροφωτισμός  οδών  Σαλάκου – Κύπρου - Αντωνοπούλου» (ανάδοχος Κ/ξία Χρ. Μπουρνάζος – Δημητρ. Τζογάνης)
31.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα  (Τακτοποιητικός)  του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Τ.Δ. Παπαδατών - Ματαράγκας»(ανάδοχος Γεώργιος Γκέκας ΕΔΕ).
32.    Έγκριση 1oυ Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα ( Τακτοποιητικός) του έργου «Έργα αποκατάστασης οδοποιίας Δήμου Μακρυνείας. » (ανάδοχος Αιτωλική Τεχνική Α.Ε.).
33.    Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Συντηρήσεις – βελτιώσεις – αναβαθμίσεις ηλεκτρικών δικτύων και εγκαταστάσεων Δήμου Αγρινίου  & Τοπικών Διαμερισμάτων για τα έτη 2009-2010» (ανάδοχος  Βασιλική Ζαρκάδα ΕΔΕ).
34.    Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα – 1η Σ.Σ. του έργου «Ανακατασκευή – ασφαλτόστρωση – ηλεκτροφωτισμός οδών Παπαστράτου – Ελευθ. Βενιζέλου – Ζέρβα - Μπότσαρη» (ανάδοχος Κ/ξία  Γεράσιμος Κατσαρός –Βασιλική Ζαρκάδα).
35.    Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων  ποσών  από αποζημίωση επικειμένων (Πρεβεζάνου).
36.    Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού  από παράβολο για ανανέωση  άδειας παραμονής αλλοδαπού .
37.    Επιστροφή χρημάτων από ΤΑΠ, Τέλη Καθαριότητας και Δημοτικό Φόρο στην κα Νάκου  Ευγενία.
38.    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σχετ. αριθ.  23/2011 και 26/2011 αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγρινίου..
39.    Διόρθωση ημερομηνίας λήξης πληρωμής καταλόγου τελών ύδρευσης, τελών άρδευσης και τελών δικαιώματος βοσκής Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων.
40.    Αιτήσεις , έγγραφα, αναφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ