Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Επίκαιρη Ερώτηση Παναγιώτη Κουρουμπλή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου με θέμα τα προβλήματα  οικονομικής  και διοικητικής οργάνωσης που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.
Στην κατατεθείσα ερώτηση ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει ότι «η απουσία αυτόνομων δομών στη Διοίκησή του Πανεπιστημίου, έχει δημιουργήσει ένα δυσάρεστο πλέγμα εξάρτησης που οδήγησε σε αδυναμία εκτέλεσης των βασικών του οικονομικών και διοικητικών λειτουργιών, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ίδια τη λειτουργία του. Σύμφωνα με το Ν. 3794 (ΦΕΚ Α 156/4.9.2009) το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επωμίστηκε πάσα  οικονομική και διοικητική πράξη για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής του Αγρινίου. Ωστόσο η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μη εκτελώντας επαρκώς τις υποχρεώσεις της οδήγησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος σε δυσλειτουργία, με διογκούμενα προβλήματα δημιουργώντας επισφάλεια για την ύπαρξή του.
Για να επιλυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αγρινίου από τον Οκτώβριο του 2010 προώθησε σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την έγκριση Οργανογράμματος του Πανεπιστημίου, με σκοπό την αυτοδυναμία του. Επιπροσθέτως η αυτοτέλεια στην οικονομική διαχείριση του Πανεπιστημίου Αγρινίου καθώς και η τοποθέτηση Νομικού συμβούλου, θα του προσδώσουνε την ανεξαρτησία των κινήσεων και τη ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων που συσσωρεύτηκαν εδώ και καιρό».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Κουρουμπλής, ερωτά : .........
α) Παραμένει σταθερά η θέληση του Υπουργείου Παιδείας στη διατήρηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Αγρινίου και πώς αυτή υλοποιείται στην παρούσα ενδοπανεπιστημιακή κρίση; 
και β) Η τοπική κοινωνία βλέπει το Πανεπιστήμιό της, ως το μοναδικό φορέα ανάπτυξης που προικοδότησε η ελληνική πολιτεία σε ένα εγκαταλειμμένο Νομό. Αισθάνεστε ότι με την παρούσα κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μας επιτρέπετε να αδιαφορούμε για ένα τόσο σημαντικό θεσμό; Εάν όχι, πληροφορήστε μας, ποιες ενέργειες έχετε δρομολογήσει προς το σκοπό αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ