Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αδειάζει Βενιζέλο για τα υποβρύχια η Κατσέλη

Αθήνα, 14/11/2013
ΛΟΥΚΑ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ: ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ 4 ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Αδειάζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη σύμβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά η Λούκα Κατσέλη. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA και με αφορμή την προσπάθεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να εμπλέξει το όνομά της στην υπόθεση των υποβρυχίων, είπε: «δεν είχα καμία αρμοδιότητα ή ανάμειξη, ούτε στις...........διαπραγματεύσεις, ούτε στη σύνταξη της επίμαχης σύμβασης για τα υποβρύχια, που έγιναν εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Άμυνας».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που της υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι Δήμος Βερύκιος και Δημήτρης Σταυρόπουλος στη σημερινή εκπομπή «Οι Αντίθετοι» του ρ/σ  «Αλφα 989» η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και πρώην Υπουργός Λούκα Τ. Κατσέλη  έδωσε τις ακόλουθες απαντήσεις:

Πώς εξηγείται την αναφορά του κ. Βενιζέλου στο όνομά σας και την προσπάθειά του να σας «βάλει στο κάδρο» για τη σύμβαση του Σκαραμαγκά;

Η αναφορά του κ Βενιζέλου στο όνομά μου με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ΕΝΑΕ που αφορά στην κατασκευή και παράδοση 4 υποβρυχίων ομολογώ με εξέπληξε.

Τι να ρωτήσει ο Τσίπρας την Κατσέλη αφού εκείνη δεν είχα καμία αρμοδιότητα ή ανάμειξη ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε στη σύνταξη της επίμαχης Σύμβασης για τα υποβρύχια που έγιναν εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Άμυνας;

Η Συμφωνία Πλαίσιο που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τις εμπλεκόμενες Εταιρείες στις 18 Μαρτίου 2010 φέρει τις υπογραφές των κκ Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου. Ο Κυρωτικός της Σύμβασης Νόμος 3885/10 συζητήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής και εισηγητής στη Βουλή κατά την ψήφισή του ήταν ο Υπουργός Άμυνας.

Μα δεν πήγατε στο Abu Dhabi;

Όπως προκύπτει και από το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΥΠΟΙΑΝ από 21 Φεβρουαρίου, οι συζητήσεις που έγιναν στο Άμπου Ντάμπι με τον πρίγκιπα Mohammed Bin Zayed Al Nahyan αλλά και ακολούθως με τον σεΐχη Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, συνοδευόμενη  από τον Υπουργό Επικρατείας κ Χάρη Παμπούκη δεν αφορούσαν στον Σκαραμαγκά αλλά στη διερεύνηση δυνατοτήτων αναπτυξιακής συνεργασίας σε πολλούς τομείς, συμμετοχής του Άμπου Ντάμπι στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο και πιθανού ενδιαφέροντος για αγορά Ελληνικών ομολόγων.

Κατά τη γνώμη σας υπάρχει ή όχι σκάνδαλο σ’ αυτή τη σύμβαση;


Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η σύμβαση ήταν προβληματική και  έχει οδηγήσει τις 2 πλευρές στα δικαστήρια. Αν και εφ’ όσον υπάρχουν σκιές στην υπόθεση αυτή καλό θα είναι να διερευνηθούν σε βάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ