Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !


Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες 71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ. Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 1941 όταν  υπεγράφη [από τους αντιπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, της Ένωσης Λαϊκής Δημοκρατίας και του Αγροτικού Κόμματος] το ιδρυτικό κείμενο του ΕΑΜ, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις και στις ντόπιες κυβερνήσεις συνεργατών τους.
«Το ΕΑΜ μας έσωσε απ’ την πείνα, θα μας σώσει κι από τη σκλαβιά».  Κάτω από τις βάρβαρες συνθήκες της κατοχής, το ΕΑΜ στήνει τους πρώτους του πυρήνες -κυρίως σε πανεπιστήμια, εργοστάσια- προσπαθώντας αρχικά να δώσει κάποιες λύσεις στα επισιτιστικά προβλήματα. Το κλίμα παραλυτικού φόβου αντιστρέφεται κάπως την άνοιξη του ’42, όπως φανερώνει και η απεργία που πραγματοποίησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, παρά τις αυστηρές κυρώσεις που εξαγγέλλει η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εναντίον των  απεργών. Ένα χρόνο μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, κυκλοφορεί πλατιά και η πολιτική πλατφόρμα του, γραμμένη...

Οι προσπάθειες να μπουν εμπόδια στη διαμαρτυρία των εν ενεργεία στρατιωτικών


Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ε.α. ΠΝ
Είναι φανερή η προσπάθεια του συστήματος, να βάλει εμπόδια με κάθε τρόπο στην διαμαρτυρία των εν ενεργεία στρατιωτικών στο δρόμο και ειδικότερα στην κοινή τους διαμαρτυρία με τους εν αποστρατεία συναδέλφους τους. 
Στη προσπάθεια αυτή μεταχειρίστηκε αρχικά νουθεσίες από τις Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών (ΝΠΔΔ), που έφθαναν μέχρι και στο να αποφεύγονται στις ανακοινώσεις λέξεις, όπως άκουσον - άκουσον «λαός», «αγώνες» κλπ!!!!!! Κατά «σύμπτωση» οι ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ μαζί με κάποιους ακόμη φορείς, διαφώνησαν  με την κοινή κάθοδο εε – εα.  (Σημείωση: σε δημοσιευμένο κείμενο του ίδιου υπογράφοντα από 26/8/12 είχαν προβλεφθεί με ακρίβεια όλα τα τερτίπια των ΕΑΑ). Παρά τις ....

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δικά τους τα μέτρα, δική μας η ζωή

Τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να δώσει μέσω της Τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) σε κεφάλαιο και τράπεζες ένα κολοσσιαίο ποσό από 11,5 ως 20 δισ. δε θα έχουν παρά μόνο ένα αποτέλεσμα: το βούλιαγμα της πλειοψηφίας της κοινωνίας σε μια κατάσταση αργού θανάτου, χωρίς ένα σίγουρο πιάτο φαΐ, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, στο έλεος της φτώχειας, της αρρώστιας, του κρύου και της αμορφωσιάς. 
Η κυβέρνηση του Σαμαρά και των συνενόχων του Βενιζέλου και Κουβέλη έχει παραδώσει τα πάντα στο ...

Συναντήσεις στο Μεσολόγγι της Βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου


Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-22887 & 26310-29266
  30/9/2012
                                                   Δελτίο τύπου:
Με τους αντιδημάρχους, διευθύνσεις υπηρεσιών και εργαζόμενους του Δήμου Μεσολογγίου πρόκειται να συναντηθεί  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Τριανταφύλλου την Δευτέρα 1/10/2012.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει αναλυτικά ως εξής: ..

Το νέο σύστημα φορολόγησης: Οι νέοι φόροι για επαγγελματίες - μισθωτούς. Αναλυτικοί πίνακες

Οι νέοι φόροι για επαγγελματίες - μισθωτούς
Δυσβάστακτα βάρη συσσωρεύονται στις πλάτες των φορολογουμένων. Πρόσθετοι φόροι επιβάλλονται για να συγκεντρωθούν τα 3 δισ. των πρόσθετων εσόδων που ζητά η τρόικα. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα θα επιβαρυνθούν μέχρι 1.400 ευρώ τον χρόνο. Σε επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις επιβάλλεται φόρος 35% από το πρώτο ευρώ
Οι νέοι φόροι για επαγγελματίες - μισθωτούς
Νέα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες φέρνει το νέο σύστημα φορολόγησης που ....

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανώμαλη προσγείωση

Με το δεξί ήθελε ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός, αλλά… παραπάτησε και προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα της Β’ Εθνικής. Χωρίς να βάλουν οι παίκτες του τα πόδια τους στη φωτιά (εκτός λίγων εξαιρέσεων), χωρίς να μπορέσει να δείξει ότι έχει πλάνο και μπορεί να το εφαρμόσει στο παιχνίδι του, αναλώθηκε σε άσκοπη κατοχή μπάλας η οποία πολύ δύσκολα έφτανε στην αντίπαλη περιοχή. Έστω και με… γιόμες, όπως πολλές φορές επιχείρησε στο β’ ημίχρονο. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία τελική προσπάθειά του δεν ήταν εντός εστίας! Ούτε το πέναλτι που κέρδισε ο Καμαρά από τον Αναστασιάδη και ...

ΠΑΜΕ: Απάντηση της εργατικής τάξης με νέα απεργιακή κινητοποίηση


Τα μέτρα στήριξης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, η ΕΕ, όπως η κατάργηση του κατώτερου μισθού και μεροκάματου, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η κατάργηση της αποζημίωσης απόλυσης, η μείωση των κοινωνικών δαπανών, ματώνουν το σώμα της εργατικής τάξης.
·  Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους...

Σοκ στην κυβέρνηση από την υποδοχή της ελληνικής αποστολής στις Βρυξέλλες

Το Euro Working Group το οποίο προετοιμάζει το Eurogroup συνεδρίασε χθες με την παρουσία της τρόικα.

Εκεί οι Βρυξέλλες πήραν την πρώτη γεύση των μέτρων. 
Όπως λέγεται η υποδοχή αλλά και η στάση τόσους ήταν αρκετά ψυχρή, κάτι που...

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΑ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ»
 Προς: Συναδέλφους Επαγγελματίες και Βιοτέχνες
 Στις 26-9-2012 έγινε Γενική Απεργία πανελλαδικά  των εργαζομένων, που από το εισόδημά τους εξαρτάται η επιβίωση των επιχειρήσεών μας.
Στις 26-9-2012 απέργησαν  οι έμποροι - και όχι μόνο - στην Β/Δ Ελλάδα και σε πάρα πολλές άλλες περιοχές και πόλεις πανελλαδικά.
Στις 26-9-2012 ΑΠΕΡΓΗΣΑΝ – ΕΚΛΕΙΣΑΝ τα καταστήματά τους ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.
ΣΤΙΣ 26-9-2012 ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στην πολιτική, τα μνημόνια και τα μέτρα που μας πτωχεύουν.
Μας ρωτούν και διαμαρτύρονται διαχρονικά συνάδελφοί μας έμποροι:

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ναυπάκτου

Η τοπική επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ του Δήμου Ναυπακτίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση – πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας.....

Συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας αποφάσισαν στη σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο

«Σημαντική» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αγρινίου τη σημερινή συνάντηση για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του στο δημαρχείο Αγρινίου παρουσία του προέδρου της Διοικούσας επιτροπής κ. Σερπάνου, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφύλλου, του βουλευτή ....

Εκδήλωση για την ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ
ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Καλούμε το Λαό του Αγρινίου, την ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11 π.μ., στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο, όπου θα γίνει:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
για την Ανάπλαση του Πάρκου από το Δήμο Αγρινίου.

Παγίδα! Αύξηση στο υγραέριο κίνησης και τα τσιγάρα

Μέσα στα νέα μέτρα έρχονται και έμμεσες αυξήσεις φόρων και μάλιστα μεγάλες που θα σημάνουν νέα αιμορραγία στην τσέπη εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών.
Προωθείται τώρα η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο υγραέριο και το πετρέλαιο κίνησης.

Με λίγα λόγια αυξάνεται ο ΕΦΚ του υγραερίου από 0,20 ευρώ στα 0,33 ευρώ, πάει δηλαδή στο 65% και έτσι η .....

Πρόταση βόμβα από ΟΟΣΑ “σταματήστε να πληρώνετε συντάξεις”!

Έχουμε προειδοποιήσει από καιρό.
Το έχουμε προβάλλει δύο φορές μέχρι τώρα.
Δρομολογημένα πράγματα δηλαδή. Τι μας λέει ο εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ; ότι αν δεν υπάρχουν χρήματα…

Τα ξένα συμφέροντα, οι επιδοτήσεις και οι αγροτοπατέρες εξουδετέρωσαν την αγροτική μας οικονομία

του Θανάση Κατερινόπουλου
Η Ελλάδα είναι μία χώρα, που την οικονομία της στο παρελθόν και κυρίως μεταπολεμικά την στήριξε σε τρεις βασικούς τομείς.

Ο πρώτος τομέας (η βαριά μας βιομηχανία θα έλεγε κάποιος) είναι η ναυτιλία μας και δεν είναι τυχαίο ότι κατέχουμε την πρώτη θέση παγκόσμια (φυσικά και αυτός λόγω ιδιωτικών πρωτοβουλιών).
Ο δεύτερος τομέας είναι ο Τουρισμός, που στηρίζεται στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας, στην φιλοξενία μας και στις γενικότερες ομορφιές της Πατρίδας.
Και ο τρίτος τομέας, αυτός που κράτησε όρθιο τον Ελληνισμό, σε .....

Ο Βερελής απαντάει για τη λίστα

“Ζούμε μια κατάσταση σε αυτή τη χώρα που ξαφνικά όλοι κυνηγούν τους πάντες. Δεν μ’ απασχολεί το θέμα, η ιστορία αυτή είναι γνωστή, έχει κλείσει, έχουν βρεθεί οι ένοχοι”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρίστος Βερελής, σχετικά με την .....

ΔΗΜΟΙ: ΤΡΕΙΣ ΝΤΟΥΖΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΕΣΠΑ

Σχεδόν τρεις... ντουζίνες αποφάσεις και δικαιολογητικά απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός δημοτικού έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Αυτό αποκάλυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι δήμαρχοι στον υπουργό Ανάπτυξης & Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας του να κάνει κάτι ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία που λειτουργεί ως τροχοπέδη σε όποια προσπάθεια ανάπτυξης κάνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Είναι χαρακτηριστικό ότι -σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν οι αιρετοί στον υπουργό- για να υλοποιηθεί ένα έργο μέσω ΕΣΠΑ ανάμεσα στις 34 αποφάσεις και δικαιολογητικά που απαιτούνται, είναι εφτά αποφάσεις του....

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοίγουν λογαριασμοί και στην Δυτική Ελλάδα

Από "κόσκινο" περνάνε πολιτικοί – αυτοδιοικητικοί - επιχειρηματίες κατασκευαστικού κλάδου – γιατροί – δικηγόροι - καθηγητές Πανεπιστημίου-στελέχη εφοριών και πολεοδομιών στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομο ή «περιεργο» πλουτισμό.
Ολοένα και περισσότερο διευρύνονται οι κρατικοί έλεγχοι για διακίνηση μαύρου χρήματος και παράνομο πλουτισμό, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Γνώμη" με έγγραφο του ΣΔΟΕ αλλά και της Εισαγγελίας έχει ζητηθεί το άνοιγμα των  .....

Τα νέα φορολογικά μέτρα θα διαλύσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες


Καταρχήν, ας ξεκινήσουμε με τον ορισμό του ελεύθερου επαγγελματία, επειδή ελεύθερος επαγγελματίας δεν νοείται μόνο “ο γιατρός κι ο δικηγόρος”, με τους οποίους είναι συνυφασμένος ο τίτλος.
Θεωρούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες όσοι ασκούν το επάγγελμα του ...

Σύσκεψη ΠΑΣΥ Αιτ/νιας στον Εμπεσσό - Κυριακή 30-9

Την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη και ώρα 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη-συζήτηση που διοργανώνει η ΠΑΣΥ Αιτ/νιας, στον Εμπεσσό, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου.
Θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και το πρόγραμμα δράσης – αντεπίθεσης της αγωνιστικής αγροτιάς, της ΠΑΣΥ.
Η βάρβαρη επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στον λαό.
Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων, των νέων μέτρων, της γενικότερης πολιτικής της ΚΑΠ και της Ε.Ε, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς. Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ-2η Ανάρτηση

Πάτρα, 27 Σεπτεμβρίου 2012
Ο δράστης απαίτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού των 1200 ευρώ προκειμένου μεσολαβήσει για την έκδοση άδειας χειριστή μηχανήματος έργων. 
- Στις έρευνες που ακολούθησαν κατασχέθηκαν χρήματα, πληθώρα υπηρεσιακών και λοιπών εγγράφων καθώς και δυο υπηρεσιακές στρογγυλές σφραγίδες της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας 
Συνελήφθη χθες (26-9-2012) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 58 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία.
Ο 58χρονος είναι εν ενέργεια υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η .....

Έκκληση προς το Συντονιστικό Σωματείων και Φορέων Αγρινίου

Καταρχήν να δηλώσουμε ότι το Συντονιστικό είναι μια πολιτική κατάκτηση που αναπτύχθηκε στο έδαφος του 48ωρου απεργιακού ξεσηκωμού στις 19/20 Οκτώβρη. Πρέπει και να συνεχίσει τα κεντρικά απεργιακά καλέσματα και γιατί όχι, να εξειδικεύσει πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.
Στην επόμενη φάση ο συντονισμός της δράσης σωματείων, τοπικής κοινωνίας, κινήσεων πολιτών, ενάντια στα χαράτσια, τις απολύσεις, η διάλυση της Πρόνοιας, θα κρίνει την έκβαση μετώπων που μας αφορούν όλους και άπτονται της καθημερινής ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας.

Το Συντονιστικό θα μπορούσε να είναι το εργαλείο για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων για συγκεκριμένες δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης. Πιστεύουμε επίσης οτι η έμπρακτη αμφισβήτηση της απαράδεκτης κατάστασης των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί παρά μόνο πρακτικά, με στόχο ενιαίες απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων, κάτω από τα πανό των οργανώσεων της εργατικής τάξης, των .....

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Πάτρα, 27 Σεπτεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με αφορμή την σύλληψη υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνονται τα εξής: 
«Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε υπόψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η καταγγελία για την συμπεριφορά του εν λόγω υπαλλήλου δόθηκε αμέσως εντολή από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να κινηθούν χωρίς χρονοτριβή όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφ’ ενός για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του και αφ’ ετέρου για την ποινική και πειθαρχική του δίωξη. 
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή το περιστατικό αυτό, καλεί τους...

ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ΄ ΑΥΤΟΦΩΦΩ ΧΘΕΣ (26-9-2012) ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΝΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ. 

ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Από το Αστυνομικό Δελτίο



Η Βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την υγεία

Μαρία Τριανταφύλλου 

Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 
Γραφείο: Λ.Δεληγιώργη 1 και πλ.Μπότσαρη 
Τηλ: 26310-22887 & 26310-29266 
27/9/2012 
Δελτίο τύπου. 
Την Τρίτη 25/9/12 στην Παναιτωλοακαρνανική συγκέντρωση υγειονομικών στο Αγρίνιο παραβρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Τριανταφύλλου καθώς και στην απεργιακή κινητοποίηση της τετάρτης 26/9/12, που οργάνωσε το εργατικό κέντρο Μεσολογγίου στα πλαίσια της πανελλαδικής γενικής απεργίας που κήρυξε η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. 
Δήλωση για τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών. 
«Οι πολίτες και εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας του νομού δεν εφησυχάζουν. Η χώρα μπορεί και πρέπει να ......

Πόλεμος για τη μαύρη λίστα

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πόλεμος για τη μαύρη λίστα» και ρεπορτάζ για το σκληρό παζάρι για τα ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών που θα τοποθετηθούν στη λίστα των υπόπτων για αιφνίδιο και παράνομο πλουτισμό. Τριγμοί από την κατάθεση για εμπλοκή Μεϊμαράκη-Λιάπη-Βουλγαράκη σε «ξέπλυμα». Καθήκον της δικαιοσύνης το σύντομο ...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πρεμιέρα για Football League

Την προσεχή Παρασκευή (28/9) θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της Football League, όπως γνωστοποίησε η διοργανώτρια αρχή, με το παιχνίδι του Πιερικού με την Παναχαϊκή. Την Κυριακή το Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος όρισε η Football League. Έτσι, η δεύτερη κατηγορία θα ...

Βαρύ πένθος για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Βαρύ το πένθος για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος έχασε σήμερα το απόγευμα τον αγαπημένο του αδελφό Νίκο σε ηλικία 48 ετών. 
Ο Νίκος Κατσιφάρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το απόγευμα στις 6 στα Γιάννενα έπειτα ..

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία και τις συγκεντρώσεις

(οι φωτογραφίες από το Αγρίνιο)
 Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, έμπορους και βιοτέχνες, που συμμετείχαν μαζικά στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
   Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην ...

Ερώτηση για το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της Ναυπάκτου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου έφερε στη Βουλή ερώτημα με τίτλο: “Ακαταλληλότητα του Κτιρίου του Σχολικού Συγκροτήματος 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ναυπάκτου, συστέγαση με 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ναυπάκτου και Λειτουργία των Σχολείων σε απογευματινή βάρδια εκ περιτροπής”

Να και τι γράφει:

Αυτό είναι το πακέτο των νέων μέτρων

Αυτή τη φορά δε θα έχει «αλλά» καθώς το πακέτο των μέτρων, μετά και τη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, έκλεισε και απομένει να λάβει την τελική έγκριση από τους πολιτικούς αρχηγούς και την τρόικα.
Μετά από μια μαραθώνια συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου, οριστικοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των μέτρων των 11,5 δισ.
Εντός της ημέρας ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ τα μέτρα αναμένεται να λάβουν το «πράσινο φως» στη συνάντηση που θα έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Τα μέτρα ανέρχονται σε 11,5 δισ. + 2 δισ. ευρώ από φορολογικά έσοδα.
Αναλυτικότερα, το πακέτο θα περιλαμβάνει τα εξής μέτρα: ....

Το μέλλον, που δεν θα θελε να ζήσει κανείς! Ενα εφιαλτικό σενάριο στο οποίο οδηγούμαστε βήμα-βήμα!

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
Το μέλλον, που δεν θα θελε να ζήσει κανείς! Ενα εφιαλτικό σενάριο στο οποίο οδηγούμαστε βήμα-βήμα!Καλλιεργείται ένα κλίμα ευρείας και εκτός ελέγχου αναταραχής μέσα στους επόμενους μήνες, με αφορμή τα μέτρα των 11,5 δις που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, αλλά και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.
Ενα εφιαλτικό σενάριο τρόμου γεννιέται, όπου, σύμφωνα με αυτό, ομάδες της Ακρας Δεξιάς (Χρυσή Αυγή) θα αρχίσουν να συγκρούονται με ομάδες αντι-εξουσιαστών της Ακρας Αριστεράς, δημιουργώντας σκηνικό αποσταθεροποίησης.
Οι συγκρούσεις αυτές θα συμβαίνουν και θα εξελίσσονται στο πλαίσιο ή παράλληλα με απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων ή απελπισμένων πολιτών, που θα βγαίνουν στους δρόμους σε τακτική βάση. Οι δομές του ελληνικού κράτους και ειδικά οι Αρχές και ..

ΑΓΡΙΝΙΟ 26-9-2012: Η απεργιακή συγκέντρωση των φορέων πλ. Ειρήνης (φωτό)

Η φωτο είναι απο το http://www.agrinionews.gr/
Το ραντεβού ήταν στις 10.30 πμ στην πλατεία Ειρήνης για την απεργιακή συγκέντρωση των εργασιακών επαγγελματικών φορέων δημοσίου - ιδιωτικού τομέα καθώς και των αυτοαπασχολούμενων και των κινημάτων του Αγρινίου, σήμερα Τετάρτη 26-09-2012 στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, όπου είχε επιτυχία. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ, οικοδόμοι,  απλήρωτοι του ...........

Όλοι έξω…


ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Τη φωνή τους με τους διαδηλωτές ενώνουν σήμερα οι δήμαρχοι, οι οποίοι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε 24ωρη απεργία των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Ωστόσο, η απόφαση δεν ελήφθη από το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των αιρετών, την ΚΕΔΕ -το διοικητικό συμβούλιο της οποίας στις 13 Σεπτεμβρίου απέρριψε την πρόταση της εκπροσώπου του ΚΚΕ Ελπίδας Παντελάκη να συμμετάσχουν και οι δήμοι στη σημερινή 24ωρη απεργία-, αλλά...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η Χώρα κόντρα στα νέα μέτρα

Παραλύει από τις κινητοποιήσεις η χώρα την Τετάρτη λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου πακέτου οδυνηρών μέτρων. 
Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Στη ....

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ (26-9-12)

ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων

ΑΠΕΧΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Λύσεις στα προβλήματα της Δικαιοσύνης
και του Κλάδου μας
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στον αγώνα των Δικαστών

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια στην υποβάθμιση και απαξίωση του τόπου μας:

Το 50% του βασικού τους μισθού θα παίρνουν όσοι περιμένουν να βγουν στη σύνταξη

Αλλάζει ο τρόπος αναμονής για την πρώτη σύνταξη. Μέχρι τώρα περίμεναν μήνες ή και χρόνια μέχρι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι να πάρουν τα πρώτα τους λεφτά και τα έξοδα να τρέχουν, αλλά από έσοδα μηδέν!
Πλέον, από τις αρχές του 2013, όλοι όσοι περιμένουν να βγουν στη σύνταξη θα λαμβάνουν αρχικά το...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πάτρα, 25 Σεπτεμβρίου 2012 
Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το έργο της τμηματικής ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα και του καθαρισμού τάφρων στην εθνική οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, προερχόμενων από τους ΚΑΠ. 
Η Επιτροπή που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου προχώρησε, επίσης, στην έγκριση και παραλαβή της μελέτης για την ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ          Αγρίνιο,  25 Σεπτεμβρίου2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ανάθεση άμεσα μελέτης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του σημερινού Νοσοκομείου Αγρινίου, μετά τη μεταστέγασή του, ζητά με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.
Η επιστολή έχεις ως εξής:

Ανοίγει ο δρόμος για 2.000 νέες προσλήψεις

Προσδοκίες για περίπου 2.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δημιουργούν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κινητικότητα του προσωπικού στο Δημόσιο μετά την επικείμενη συμφωνία με την τρόικα. Έτσι, σύμφωνα με το ethnos.gr, τα υπουργεία…

Ώρα μηδέν για την δημόσια περίθαλψη


Ο ακηδεμόνευτος μαζικός πανυγειονομικός αγώνας είναι η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική
Πάνος Παπανικολάου (φωτο), Νευροχειρουργός Επιμελητής Α΄ στο Νοσοκομείο Νίκαιας, μέλος των ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΠΙΣ,  εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Α.Ρ.Σ.Ι. (Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών)

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΡΙΝ 23-9-12

Ποια είναι η κατάσταση συνολικά στην περίθαλψη σήμερα ;
Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν μιλάμε πλέον για υγειονομική κρίση, αλλά για πραγματική υγειονομική γενοκτονία. Κατ’ αρχήν, πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των ανασφάλιστων, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι –κυρίως πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) - αδυνατούν να καταβάλουν τα ασφάλιστρα και χάνουν το δικαίωμα ασφάλισης. Επίσης, ακόμα και ....

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Δείτε τι απαντά η Χρυσή Αυγή Αιτωλ/νίας

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ     Αγρίνιο,  25 Σεπτεμβρίου 2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η δράση και τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της  Χρυσής Αυγής στη Δημοτική Ενότητα Γαβαλούς, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, μετά από πρόταση του Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού.
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, έχοντας ως πάγια θέση του την καταδίκη κάθε πράξης βίας, καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη δράση και τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη Δημοτική Κοινότητα Γαβαλούς, καταλύοντας κάθε ...

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση της βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου για την Μαρίνα-Λιμενικό ταμείο Μεσολογγίου


19 Σεπτεμβρίου 2012 
Προς:    κα. Υπουργό Τουρισμού
Θέμα:   Παραχώρηση και εκμετάλλευση της Ζώνης του Τουριστικού Λιμένα Αιτωλοακαρνανίας – Μαρίνα Μεσολογγίου. 
Ακόμα μια περίπτωση σκανδαλώδους παραχώρησης και εκμετάλλευσης Δημόσιας Περιουσίας εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος και των πολιτών φαίνεται να έχει διαμορφωθεί στο Μεσολόγγι με την περίπτωση της Σύμβασης Παραχώρησης της Χρήσης και εκμετάλλευσης της Ζώνης (Χερσαίας και Θαλάσσιας) του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου που υπεγράφη στις 3 Μαρτίου 2009 με συμβαλλόμενα μέρη το Υπουργείο Τουρισμού και το φορέα διαχείρισης «Μαρίνα Μεσολογγίου ΑΕ».
Η σύμβαση αυτή υπεγράφη μετά από Δημοπράτηση που έγινε  2007. Στο Τεύχος...

Το ΔΝΤ καταγγέλει Βαρδινογιάννη – Λάτση για… καρτέλ στα καύσιμα!

http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_0625.jpeg
Αίσθηση προκαλεί το report του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιεύει η Wall Street Journal και περιγράφει τις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς καυσίμων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Ταμείο αναφέρει ονομαστικά την εταιρεία Motor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη και τα Ελληνικά Πετρέλαια στα......

Ξενιτεύεται… και η ελπίδα των παιδιών μας.

Χρήστος Γερ. Σιάσος
Πίστη και ελπίδα, δύο λέξεις που στηρίζουν και εμψυχώνουν οικογένειες, κοινωνίες, λαούς για αισιοδοξία, όραμα, δημιουργία, πρόοδο για ένα καλύτερο αύριο. Στην ελπίδα ο γονιός στηρίζεται για να ολοκληρώσει τα σχέδιά του για την οικογένεια. Στην ελπίδα ο νέος χτίζει το μέλλον του, τα όνειρά του και βάζει τα θεμέλια για το καινούργιο που θα προκύψει στη ζωή του, μια καλή δουλειά, μια καλή οικογένεια. Δυστυχώς οι πολιτικάντηδες των τελευταίων χρόνων με τα πολλά θα, θα, θα και την ψευδολογία τους, οδήγησαν την κοινωνία μας μισό βήμα πριν από τον γκρεμό, σβήνοντας κάθε ελπίδα για ανάκαμψη από την κατρακύλα που έχει πάρει η Ελλάδα μας.
Μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο βλέπουμε τους νέους, τα παιδιά μας να απαξιούν το κουρασμένο και «βαλτωμένο» πολιτικό σύστημα που...

Μπούμερανγκ για το πολιτικό σύστημα η λίστα του ΣΔΟΕ - Ο Μεϊμαράκης δεν θα ασκεί τα καθήκοντά του αλλά... δεν παραιτείται

Αυτοί που είχαν τη φαεινή ιδέα να βγάλουν στον αέρα τη λίστα του ΣΔΟΕ με τα 32 ονόματα, που θεωρούνται ύποπτα για παράνομο πλουτισμό, με σκοπό να  αποπροσανατολίσουν τον κόσμο πρέπει να το μετάνιωσαν πικρά αφού άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου.

Άναψαν φωτιές στα μπατζάκια της συγκυβέρνησης αντί να πετύχουν το σκοπό τους!
Κωμικοτραγικά πράγματα κάνει ο πρόεδρος της Βουλής με την ανοχή των τριών αρχηγών ενώ προσπαθεί να επηρεάσει τις εξελίξεις με επίσκεψη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό μετά .....

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Ακαρνανία.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή της διεύθυνσης Ακαρνανίας.
Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί ενώ αναζητούνται πέντε ακόμα συνεργοί τους Κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, πυρομαχικά, ναρκωτικές ουσίες και πληθώρα κινητών τηλεφώνων. Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, σπείρα αποτελούμενη από εννέα άτομα, που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της .....

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ