Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 31-07-2011

67η Επέτειος Μνήμης των 59 εκτελεσθέντων στα Καλύβια Αγρινίου.
Ολοκληρώθηκαν στα Καλύβια Αγρινίου, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, οι φετινές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στη μνήμη των πενήντα εννέα πατριωτών που εκτελέστηκαν ομαδικά από τους Γερμανούς, στις 31 Ιουλίου του 1944, στη θέση «Φυλάκιο» της σιδηροδρομικής γραμμής Αγρινίου-Κρυονερίου, σε κοντινή απόσταση από τα Καλύβια.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το τοπικό Δ.Δ. Καλυβίων, περιελάμβαναν, παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου Αγρινίου και του χορευτικού τμήματος Καλυβίων και δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Κώστα Αριστόπουλου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων.

Το επίσημο Μνημόσυνο τελέσθηκε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καλυβίων και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας, όπου και βρίσκετε το μνημείο των πεσόντων αγωνιστών. Η επετειακή ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Δ Καλυβίων κ. Γιάννη Μεσογίτη, ενώ κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων και απόδοση τιμών από την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, οι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Ντ. Κατσαρή, Θ. Λαδάς, Ν. Θεοδωρόπουλος & Βλ. Σφυρής, ο πρώην βουλευτής, Γιάννης Βαϊνάς, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, κ. Κολονέλλος, ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιαννόπουλος, Εκπρόσωπος της 132 Σμηναρχίας Μάχης, συγγενείς των θυμάτων, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, τοπικών και πολιτικών φορέων καθώς επίσης και πολλοί κάτοικοι των Καλυβίων.

Συγκροτείτε Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ------- «Κ»
ΑΓΡΙΝΙΟ
31 Ιουλίου 201
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει την εντολή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που ακόμα και ένα καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα σαν αυτό που ισχύει σήμερα της είχε προσδώσει,

Επειδή ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του έχουν μετατραπεί σε εντολοδόχους και συντεταγμένους υποστηρικτές ξένων συμφερόντων

Επειδή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τα στελέχη του είναι ανίκανα να ανατρέψουν αυτές τις κυβερνητικές επιλογές, που οδηγούν την χώρα στην πλήρη εξάρτηση της από τα πολυεθνικά ενεργειακά και τουριστικά κεφάλαια,

Επειδή η Νέα Δημοκρατία καιροφυλακτεί για να «κρατήσει» και εκείνη με τη σειρά της «το ζυγολόγιο του ξεπουλήματος της χώρας», διατυμπανίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι διαθέτει καλύτερους υπαλλήλους - υπηρέτες του κεφαλαίου,

Επειδή το σύνολο των αριστερών κομμάτων της χώρας, που η αστική.........

Πυρκαγιές Ιουλίου 2011: Αύξηση 40,2% των πυρκαγιών και 99,7% των καμένων εκτάσεων, σε σχέση με το 2010.

Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ, ε.α, νομικού.
Από την 1 Ιανουαρίου μέχρι και την 31 Ιουλίου 2011(*), εκδηλώθηκαν στη χώρα συνολικά (4.532) αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες αποτεφρώθηκαν συνολικά (96.006) στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, οι αγροτοδασικές πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στη χώρα, ήταν (1917), ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010 ήταν (1.367). Σημειώθηκε δηλαδή αύξηση των πυρκαγιών κατά (550) πυρκαγιές, ποσοστό 40,2%. Ο μέσος.......

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ναύπακτος: Στέλνουν στο σκαμνί τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου!

Με έκπληξη και ταυτόχρονα απορία για το εύλογο της κίνησης, πληροφορηθήκαμε ότι εστάλη κλητήριο θέσπισμα από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτου, με το οποίο καλεί ως κατηγορούμενο σε δίκη τον πρόεδρο του Ε.Κ.Ν.Δ. Μένιο Χάρο.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, κατηγορείται ως μοναδικός και βασικός υπαίτιος για την κινητοποίηση της 21/10/2008 (!) στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Το Ε. Κ. εξέδωσε ανακοίνωση και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ξεχνούν φαίνεται ότι...........

Πρόσκληση Χορευτικού Συλλόγου Αστακού - 2η Συνάντηση Χορευτικών Τμημάτων


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Χορευτικός Όμιλος Αστακού διοργανώνει διήμερη συνάντηση χορευτικών τμημάτων από την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου και το Σάββατο 6 Αυγούστου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, στο χώρο του Γυμνασίου Αστακού.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν:

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΛΜΩΠΕΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΟΡΦ . ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΧΑΡΩΣ
ΗΛΙΟΚΑΛΗ ΑΡΤΑΣ
ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ ΠΑΤΡΩΝ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΙΝΙΟΥ

Ο Χορευτικός Όμιλος Αστακού λειτουργεί τμήματα ενηλίκων παιδικά και εφηβικά.

Συμμετέχει σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Αστακού αλλά και όπου.....

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στο Ρίο, 4 ρίχτερ στις 10:52 απόψε


Magnitude ML 4.0
Region GREECE
Date time 2011-07-29 19:52:26.4 UTC
Location 38.30 N ; 21.73 E
Depth 10 km
Distances 7 km N Pátrai (pop 163,360 ; local time 22:52:26.4 2011-07-29)
13 km SW Naúpaktos (pop 13,793 ; local time 22:52:26.4 2011-07-29)
4 km W Ríon (pop 6,083 ; local time 22:52:26.4 2011-07-29)

Τελειωμό δεν έχουν οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στο Ρίο.Η τελευταία έγινε απόψε στις 10:52 μμ με μέγεθος 4 ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χλμ.Το επίκεντρο,όπως φαίνεται και στη φωτογραφία είναι ακριβώς κάτω από τη γέφυρα.Είχαν προηγηθεί άλλοι τρεις με μέγεθος 3,8 στις 10:12μμ, κατόπιν 3ρίχτερ στις 10:27μμ και 3,1 στις 10:50μμ.

Λίγη ώρα μετά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κατέβασε το μέγεθος του τελευταίου σεισμού στα 3,8 και πλησίασε την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας που από την αρχή τον έδωσε 3,7!

Ως γνωστόν οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Ρίου συνεχίζονται από χτες το πρωί αλλά ευτυχώς όχι μεγάλης έντασης.Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με εξαιρετικό ενδιαφέρον το φαινόμενο και δεν δείχνουν ν' ανησυχούν.

Μόλις τώρα 11:14μμ σημειώθηκε κι άλλη ασθενής δόνηση 2 ρίχτερ στο Ρίο και στις 11:23μμ πάλι 2 ρίχτερ κοντά στο Δήμο Οινιάδων,24 χλμ από το Μεσολόγγι!

ΦΥΤΕΙΕΣ - ΚΑ​ΛΟΚΑΙΡΙ 2011

ΦΥΤΕΙΕΣ 2011
Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων

Πέμπτη 11 Αυγούστου:

• Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στην κεντρική πλατεία των Φυτειών, με το έργο-κωμωδία «ΕΜΕΙΣ», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σταμούλη.

«Η οικονομικη ανέχεια, το χάσμα γενεών, η ζωή στις πόλεις, η επαφή με τη φύση, τα όνειρα, η φιλία, είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το έργο «ΕΜΕΙΣ». Μια κωμωδία με πολλούς χαρακτήρες, που μέσα από το γέλιο βλέπει τις ψυχές των ανθρώπων».

Ώρα 9:00 μ.μ.

Παρασκευή 12 Αυγούστου:

• Βραβεύσεις μαθητών και παράσταση παραδοσιακών χορών, στην κεντρική πλατεία των Φυτειών, από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» και του Χορευτικού Ομίλου Αστακού.

Ώρα 9:30 μ.μ.

Σάββατο 13 Αυγούστου:

• Μουσική βραδιά με ζωντανή ορχήστρα, του Δημήτρη Καραμανώλη, στην κεντρική πλατεία των Φυτειών.

Ώρα 10:00 μ.μ.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει δωρεάν ψητή προβατίνα, προσφορά του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ» και ντόπιων κτηνοτρόφων.

Τη διοργάνωση αναλαμβάνει ο Σύλλογος Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου.

ΑΔΕΔΥ: ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ- KAI ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ...

Με ακραίο, αιφνιδιαστικό τρόπο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε ανακοίνωση νέων δραματικών και ισοπεδωτικών μειώσεων στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Αντί αυτού ανακοίνωσε οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα...........

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ KKE: Απλήρωτοι εργάτες στο εργοτάξιο Αμβρακίας – Ακτίου.



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Απλήρωτοι εργάτες στο εργοτάξιο Αμβρακίας – Ακτίου.

Απλήρωτοι παραμένουν για 5 μήνες οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της Κοινοπραξίας που κατασκευάζεται στην οδό Αμβρακία – Άκτιο. Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας (ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε & ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε) αποδίδουν την καθυστέρηση πληρωμής στη μη εκταμίευση πόρων από το ΕΣΠΑ, παρά το γεγονός ότι αυτοί υποβάλλουν τακτικά τα σχετικά δικαιολογητικά στο γραφείο επίβλεψης του έργου που βρίσκεται στον Μύτικα της Πρέβεζας. Την ίδια στιγμή ο υπεύθυνος πληρωμών.............

Καταγγελία για τα αυθαίρετα στη Βελά του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρ​νανίας

Στις δυτικές ακτές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας στον τωρινό Δήμο Ξηρομέρου και σε απόσταση 16 km περίπου από την κωμόπολη του Αστακού, έδρα του δήμου, βρίσκεται η παραθαλάσσια περιοχή Βελά.
Στη συγκεκριμένη τοποθεσία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση της μια ιδιότυπη παροικία. Σε μεγάλη έκταση υπάρχουν αυτοσχέδια αυθαίρετα κτίσματα, τα περισσότερα φτιαγμένα με τσιμεντόλιθους, μπετό, σιδηροπασσάλους και τσιμεντένια δάπεδα. Μερικά μάλιστα έχουν και αυλές με ψησταριές, ενώ έχουν κατασκευαστεί ακόμα και τσιμεντένια σκαλιά (!) για την ευκολότερη πρόσβαση στις μικρές παραλίες της περιοχής (τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες).
Αυτές οι κακοφτιαγμένες και αντιαισθητικές μεν αλλά σταθερές και φτιαγμένες για να κρατήσουν χρόνια κατασκευές επηρεάζουν ανεπανόρθωτα την περιοχή που είναι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και αποτελεί πραγματικό στολίδι για ολόκληρο το νομό. Επιπλέον εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση όσων πολιτών επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στη ακτή ή τη γύρω φύση γενικότερα.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθώ στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.
Η περιοχή Βελά, συνολικής έκτασης πάνω από 10.000 στρέμματα, από το 1981 μετά από τελεσίδικη απόφαση του εφετείου Πατρών ανήκε στην κοινότητα Βασιλοπούλου (σήμερα κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμο Ξηρομέρου).

Το 1997 ο πρόεδρος και το τότε κοινοτικό συμβούλιο μοίρασαν σε τεμάχια την περιοχή και μετά από ψευδείς καταθέσεις τη διένειμαν παράνομα στους δημότες της τότε κοινότητας. Παράλληλα έγινε αποψίλωση της δασικής έκτασης αποτελούμενης κυρίως από κουμαριές και πουρνάρια. Κάποιοι από τους νέους «ιδιοκτήτες» πούλησαν τα οικόπεδα τους έναντι αδράς αμοιβής σε άτομα που έψαχναν παραθαλάσσια «φιλέτα» αν και ουσιαστικά δεν τους ανήκει τίποτα μιας και η όλη περιοχή έχει κριθεί αναδασωτέα από το δασαρχείο (παρότι δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια ανάπλασης του φυσικού περιβάλλοντος).

Όλα αυτά λοιπόν οδήγησαν στην ιδιότυπη παροικία που προανέφερα, αυτή η κατάσταση χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και χειρότερη και η ασυδοσία που επικρατεί ξεπερνά κάθε φαντασία.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι από τις αρχές Μαΐου και σήμερα έχουν ξεφυτρώσει ακόμα περισσότερα κτίσματα. Πρέπει λοιπόν αυτή η κατάσταση να σταματήσει. Για το λόγο αυτό στέλνω αυτή την ανοιχτή επιστολή προς κάθε πιθανό υπεύθυνο, τους βουλευτές του νομού και εκπρόσωπους του Τύπου, είμαι ένας αγανακτισμένος πολίτης και ζητώ αυτό το φυσικό στολίδι............

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟ​Υ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                      Πάτρα 28-7-2011 


Φορέας υλοποίησης του έργου, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη, είναι ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Το έργο, που θα συντείνει........

Περικοπές-συγχωνεύσεις - καταργήσεις και...λουκέτα στο Δημόσιο...

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει 135 φορείς του Δημοσίου (50 που ανήκουν στη γενική κυβέρνηση και 85 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα), οι οποίοι λαμβάνουν το 91% των κρατικών επιχορηγήσεων. Στους 50 φορείς γενικής κυβέρνησης περιλαμβάνονται πανεπιστημιακές σχολές και νοσοκομεία που θα τεθούν υπό συγχώνευση και θα υποστούν σημαντικές περικοπές λειτουργικών δαπανών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αλλά θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις και μετατάξεις.

Οι 50 φορείς γενικής κυβέρνησης -εκτός ΟΤΑ και ΔΕΚΟ- που αντλούν το 91% της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, θα επαναξιολογηθούν προκειμένου να περικοπούν οι δαπάνες τους ή να ενταχθούν σε προγράμματα συγχώνευσης ή κατάργησης και είναι: ................

Ακυρώθηκε έργο του Δήμου Ξηρομέρου

Ακυρώθηκε η απόφαση του δήμου Ξηρομέρου, με την οποία είχαν εγκριθεί οι όροι δημοπράτησης έργου. Τα όσα προβλέπονταν στην διακήρυξη, είχαν χαρακτηριστεί παράνομα από το Σύνδεσμο Εργοληπτών Αγρινίου.

Η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου να καταγγείλει εγγράφως τους παράνομους όρους δημοπράτησης έργου του Δήμου Ξηρομέρου έφερε τελικά αποτέλεσμα, όπως αναφέρει νεότερη ανακοίνωση του Συνδέσμου. Με απόφαση του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, με την οποία είχαν εγκριθεί οι όροι δημοπράτησης του έργου :

"Έλεγχος-συντήρηση-επισκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού και αντικατάσταση λαμπτήρων Δήμου".
Ο ΣΕΔΕ Αγρινίου είχε προχωρήσει στην καταγγελία για την προσθήκη παράνομων όρων στη διακήρυξη δημοπρατούμενου δημοσίου έργου του Δήμου Ξηρομέρου και είχε ζητήσει την ακύρωση του πραγματοποιηθέντος διαγωνισμού και την επαναδημοπράτηση του έργου με σύννομους όρους.

Οι όροι που περιλαμβάνονταν στην διακήρυξη του έργου και που είχαν προκαλέσει την αντίδραση των εργοληπτών ήταν οι εξής:

≪ … 6) Ο μειοδότης υποχρεούται να δέχεται τις ̟παρατηρήσεις και υποδείξεις του Δημάρχου, Αντιδημάρχου και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες τους, για καθετί ̟που δεν ̟προβλέπεται στην ̟παρούσα.
 
7) Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου, εγγεγραμμένοι στα Νομαρχιακά Μητρώα ή στα ΜΕΕΠ (με το αντίστοιχο πτυχίο)».

ΣΧΟΛΙΟ NEWSPRESSAGRINIO: "Στην αναδουλειά συνήθως βγάζουμε τα μάτια μας εμείς οι Έλληνες. Για να δούμε τώρα τους μεγαλοεργολάβους αν αναλάβουν το έργο ....θα πηγαίνουν καθημερινά να επισκευάζουν τα φώτα στον Αστακό; Μήπως κύριοι μηχανικοί-Εργολάβοι κάνετε αυστηρή εφαρμογή και εσείς του ¨Καλλικράτη¨ για την πλήρη εγκατάλειψη των χωριών; Οι εργολήπτες ΜΕΕΠ δεν πρέπει να προηγούνται σε έργα μικρής κλίμακας; Αν ΟΧΙ πότε τέλος πάντων θα αναλαμβάνουν κάποιο έργο και αυτοί οι επαγγελματίες; Μην ανοίξουμε τώρα άλλο την κουβέντα περί ποιότητας έργων, τεχνογνωσίας, εμπειρίας κ.α. Πάντως τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά σε όλες τις περιπτώσεις"

Ο Άγγελος Χαριστέας και ο Στέφανος Σιόντης στον Παναιτωλικό!

Μια σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε πριν λίγο η ομάδα του Αγρινίου. Ο διεθνής επιθετικός Άγγελος Χαριστέας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα και συμφώνησε να αγωνιστεί στον Παναιτωλικό, επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από μια μεγάλη καριέρα σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Η συμφωνία επισφραγίστηκε απόψε (χθες) με την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενός έτους.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Μετά από εννιά χρόνια παρουσίας μου στην Ευρώπη όπου αγωνίστηκα σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, πήρα την απόφαση να γυρίσω στην Ελλάδα. Επέλεξα τον Παναιτωλικό και χαίρομαι που θα συνεργαστώ με ανθρώπους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Εύχομαι με την παρουσία μου η ομάδα να γίνει καλύτερη και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».

Την κυανοκίτρινη φανέλα του Παναιτωλικού θα φοράει τον επόμενο χρόνο ο Στέφανος Σιόντης. Σε συνάντησή του με τη διοίκηση της ΠΑΕ συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους. Ο Σιόντης είναι  γεννημένος στις 04.09.1987, ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία με τον Παναθηναϊκό, την Κέρκυρα και την Καβάλα

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που έρχομαι σε μια ομάδα με διψασμένο κόσμο. Υπόσχομαι να δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω τον Παναιτωλικό για το καλύτερο».

«Βιωματικό Μουσείο της Εξόδου» του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Η πρώτη παρουσίαση των μελετών δημιουργίας του «Βιωματικού Μουσείου της Εξόδου» του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε χθες από το Γραφείο Μελετών PostScriptum Managing Director, με επικεφαλής τον κο Κώστα Κωνσταντινίδη.

Οι μελετητές έκαναν λόγο για «ένα Μουσείο μοναδικό», το οποίο έρχεται να καλύψει μια κενή θέση στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Ένα Μουσείο άρρηκτα συνδεμένο με την ταυτότητα της Πόλης, ένα Μουσείο – σημείο αναφοράς για την Περιοχή, τόσο προς τους έξω, τους πιο έξω και τους μέσα».
Το Μουσείο πρόκειται να στεγαστεί σε συγκρότημα κτιρίων συνολικής επιφάνειας 2.500 τμ., στην είσοδο της πόλης. Με την ανακατασκευή τόσο του κτιριακού συνόλου όσο και του περιβάλλοντος χώρου, το ένα από τα δύο κτίρια θα...........

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Προστασία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-καρέτα στον Αμβρακικό κόλπο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ερώτηση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-καρέτα στον Αμβρακικό κόλπο, κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.
Οι τρείς βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Περιβάλλοντας κ. Παπακωνσταντίνου, τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την ουσιαστική προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή, αφού από την αρχή του χρόνου τουλάχιστον 20 χελώνες καρέτα-καρέτα έχουν βρεθεί νεκρές με συνέπεια ο Αμβρακικός κόλπος να κινδυνεύει να μετατραπεί σε νεκροταφείο χελωνών. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο φορέας διαχείρισης υγροτόπων Αμβρακικού κόλπου, για το θάνατο χελωνών στην προστατευόμενη περιοχή, που αποτελεί............

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 03 – 08 – 2011 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Νομαρχιακής Αυτοδ/σης Αιτωλ/νίας, Κύπρου 1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με ΛΣΤ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων και διάθεση ποσού 10.000,00 € (εισηγητής κ.Κατσούλης Παναγ. - Δήμαρχος).

2. Τροποποίηση της υπ’αριθμ. 132/2011 απόφασής μας περί υπογραφής προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με την Π.Δ.Ε. για την κατασκευή του 4ου Δημοτικού σχολείου (εισηγητής κ.Κοταντάκης Δημ. - Αντιδήμαρχος).

3. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου..........

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

Σειρά ελέγχων σε καταστήματα πώλησης τροφίμων, σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, σε επιχειρήσεις εμπορίας χαρτικών και απορρυπαντικών και σε πρατήρια υγρών καυσίμων της Αχαΐας διενήργησαν από τις 7 έως τις 20 Ιουλίου ελεγκτικά κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό ελέγχων που έχει καταρτισθεί από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

«Οι έλεγχοι εστίασαν στην ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων, στην τήρηση των αγορανομικών διατάξεων και εν γένει όλων των διατάξεων προστασίας του καταναλωτικού κοινού. Έχουμε πει, και το επαναλαμβάνουμε, ότι πρόθεση μας δεν είναι να μοιράσουμε πρόστιμα αλλά να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών και την ισοτιμία ανταγωνισμού στην αγορά», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 35 επιχειρήσεις, είτε με την μορφή εκτάκτων ελέγχων, είτε ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών. Σε δυο περιπτώσεις καταστημάτων εστίασης και μια περίπτωση οπωροπωλείου...............

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ στα ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641360300
FAX: 2641 0 48498
Αγρίνιο 27 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκινούν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 το βράδυ στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στη μνήμη των πενηνταεννέα πατριωτών που εκτελέστηκαν στις 31 Ιουλίου του 1944 στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Κρυονερίου σε κοντινή απόσταση από τα Καλύβια.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
9.30 μ.μ Παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων.
Συμμετέχουν : Χορευτικό Δήμου Αγρινίου
Χορευτικό τμήμα Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων
10.30 μ.μ Δημοτική βραδυά με τον Κώστα Αριστόπουλο και το συγκρότημα του.
Προαύλιο Δημ. Σχολείου Καλυβίων
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
9.00 μ.μ Παράσταση Καραγκιόζη.
Πλατεία Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
9.15 π.μ Άφιξη επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα Καλυβίων.
9.45 π.μ Επίσημο Μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καλυβίων.
10.00 π.μ Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας.


Κεντρική ομιλία από τον κ. Μεσογίτη Γιάννη
Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων.


Χαιρετισμοί εκπροσώπων των Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Κατάθεση στεφάνων.
Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

En’Oresi" festival στο Καρπενήσι με Αγγελάκα, Πυξ λαξ και Σ. Μάλαμα.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα βουνά!

Ο Δήμος Καρπενησίου και η Didi Music παρουσιάζουν VLASTUR....

Με φόντο τη μαγική φύση του Καρπενησίου, το «En’Oresi» festival, ένα φεστιβάλ με ..... ορεινό χαρακτήρα, θα φιλοξενηθεί για πρώτη χρονιά στις 5, 6 & 7 Αυγούστου στον καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.

«Εν’ Όρεσι» σημαίνει στα αρχαία Ελληνικά «στα βουνά» και σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι ακριβώς να αναδείξει το φυσικό πλούτο και τη μοναδική ομορφιά που κρύβεται σε ορεινές περιοχές της Ελλάδος, όπως το Καρπενήσι. Ο χώρος του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα της Ευρώπης, διαθέτει όλες εκείνες τις υποδομές που εξασφαλίζουν την πετυχημένη διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης, ενώ το πυκνό ελατόδασος που το περιστοιχίζει θα αποτελέσει τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας για τους κατασκηνωτές του festival, αποδεικνύοντας ότι το Καρπενήσι είναι ιδανικός τόπος ξεκούρασης και διακοπών όλες τις εποχές του χρόνου. Το «En’ Oresi» festival, με.......

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τέρμα στις καμπάνες στις ώρες κοινής ησυχίας

Τέλος στη χρήση της καμπάνας ως ρολογιού κατά τις ώρες κοινής ησυχίας προτείνει νέα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου την οποία έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Επιπλέον, προβλέπει περιορισμό και έλεγχο της έντασης με την οποία χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών. Το έτοιμο σχέδιο ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), το οποίο είχε ολοκληρώσει η τέως υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, έρχεται να «τακτοποιήσει» θεσμικά ένα κενό που υπάρχει σήμερα στη νομοθεσία και το οποίο έχει επισημάνει με πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη. Για τις επιπτώσεις του θορύβου από τις καμπάνες υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις δικαστηρίων. Για αυτό το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να προτείνει μέτρα ώστε να θεσμοθετηθούν οι κατάλληλες αποφάσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, την τάξη αλλά παράλληλα και τις λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας.

Η νομοθετική δέσμη που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μένει μόνον στις κωδωνοκρουσίες. Προτείνει προς υιοθέτηση νέα επιτρεπόμενα όρια, βάσει νέων κριτηρίων και δεικτών επίπτωσης, για περιβαλλοντικό θόρυβο ο οποίος.............

Στον πατέρα το επίδομα πολυτέκνων σε περίπτωση διατροφής

Το επίδομα πολυτέκνου χορηγείται και στον πατέρα που έχει τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς γάμους… εφόσον αυτός έχει ….

…την αποκλειστική ευθύνη της διατροφής των τέκνων αυτών και η δε μητέρα δεν λαμβάνει το επίδομα, αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος, ενώ έκρινε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση είναι συνταγματική. Για το λόγο αυτό υποχρέωσε τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) να καταβάλλει το επίμαχο επίδομα στον πατέρα των τεσσάρων τέκνων.

Οι αρεοπαγίτες στην υπ’ αριθμ. 753/2011 απόφασή τους υπογραμμίζουν ότι ο Ν. 2163/1993 (τροποποίησε το Ν. 1892/1990) που προβλέπει τη χορήγηση του επίμαχου επιδόματος και στον πατέρα που έχει τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς γάμους, δεν αντίκειται στην αρχή της ισότητας, υπό την έννοια ότι «η μητέρα δικαιούται το επίμαχο επίδομα με μόνη την προϋπόθεση ότι είναι πολύτεκνη χωρίς να απαιτείται η συνδρομή στο πρόσωπό της μιας επιπλέον προϋποθέσεως, δηλαδή...........

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Mπελεβώνης: «Η ευθύνη είναι δική μου»

Για την καθυστέρηση που έχει παρουσιάσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός και τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει, αυτή η αδράνεια, στους φίλους του Παναιτωλικού αναφέρθηκε στην εφημερίδα "Εξέδρα" ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Μάκης Μπελεβώνης
«Η ευθύνη είναι δική μου για τις καθυστερήσεις. Εμείς από την μεριά μας λύνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν, όμως κάποια άλλα δεν ξεπερνιούνται. Αυτό αντιμετωπίζουν και άλλες ομάδες», σημείωσε ενώ ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Ενγκόι:

«Μπήκαμε σε μία διαδικασία. Εκεί που μιλούσαμε με τον μάνατζερ του και περιμέναμε εξελίξεις, σταμάτησε κάθε επικοινωνία μαζί μας. Εμείς όταν δίνουμε τον.......

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013

Πρόσκληση στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υποβολή προτάσεων σε τέσσερα νέα μέτρα του άξονα «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 απηύθυνε η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας ύστερα από εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Η πρόσκληση αφορά την προετοιμασία των Δήμων της Περιφέρειας και την υποβολή προτάσεων με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου 2011 σε δράσεις όπως:

- Η σήμανση αξιοθέατων και μνημείων και ποδηλατικές διαδρομές σε περιοχές της αγροτικής υπαίθρου εκτός περιοχών Natura.

- Έργα υποδομής μικρής κλίμακας όπως μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα διαχείρισης υδατικών πόρων, μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (με προϋπολογισμό έως 500.000 ευρώ), δημιουργία χώρων άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κ.α., με προϋπολογισμό έως 300.000 ευρώ.

- Έργα βελτίωσης κοινόχρηστων χώρων και αποκαταστάσεις κτιρίων για κοινωφελή σκοπό εκτός χαρακτηρισμένων παραδοσιακών οικισμών, με προϋπολογισμό έως 1.000.000 ευρώ.

- Έργα διατήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης περιοχών με προτεραιότητα........

Έρχονται μεγάλες θυσίες με άγνωστη διάρκεια.

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, MSc. Ph.D.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 Αγρίνιο 25/07/2011
Έρχονται μεγάλες θυσίες με άγνωστη διάρκεια. Η άτολμη πολιτική δίχως όραμα και φαντασία κατά κανόνα οδηγεί στην καλύτερη των περιπτώσεων σε ημίμετρα, ενώ συχνά σε ζημιογόνες αποφάσεις και καταστάσεις. Η ανεύθυνη πολιτική οδηγεί σε τραγωδίες.
Για να κερδίσει τις εκλογές, ο Γ. Α. Παπανδρέου μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», υποσχόταν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και δεσμευόταν ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ.
Στη συνέχεια, επί ένα εξάμηνο, περιφερόταν στο εξωτερικό συκοφαντώντας τη χώρα, χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο.Μετά, για να μας ….σώσει, παρουσίασε στον Ελληνικό λαό το μνημόνιο σαν λύση σωτηρίας. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι θα …ξεπληρώσουμε 110 δις σε τρία χρόνια!
Φέτος, που υποτίθεται ότι η οικονομία μας θα έμπαινε σε αναπτυξιακή τροχιά έχουμε ύφεση περίπου  5%,  ανεργία,  ενώ  στις αγορές δεν πρόκειται να βγούμε ούτε μετά από δέκα χρόνια. Ακολούθησαν τα γνωστά: βάναυση φορολογία, οριζόντιες περικοπές, έκρηξη της ανεργίας, μεσοπρόθεσμο, έκτακτες εισφορές και ...προχθές  ανακοίνωσε ότι μας… ξανασώζει!
Ο κ. Παπανδρέου απεδείχθη ανεύθυνος και  όχι μόνο.  Τον εμπιστεύεστε;
Αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις δεν τον εμπιστεύεται, ούτε ο ελληνικός λαός.
Έχουν επομένως καμιά αξία οι διαβεβαιώσεις του; Είναι λύση το νέο ….πακέτο; ΟΧΙ. Είναι απλά μια ανάσα.

Η βελτίωση των όρων δανεισμού που επιτεύχθηκε είναι θετικό βήμα και παρέχει ανακούφιση. Βεβαίως, οδηγηθήκαμε εκεί ακριβώς επειδή το αρχικό Μνημόνιο απέτυχε. Η απόφαση αυτή δεν επαρκεί, γιατί αν δεν ξεπεραστεί η βαθιά ύφεση, αν...

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

"ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Γιορτές Καλοκαιριού 2011" παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση

«ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ»

την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.

στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου.

Ένα έργο που έμεινε στη μνήμη όλων μας από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά πριν από κάποιες δεκαετίες και που παρουσιάζεται στο θέατρο για πρώτη φορά.

Το έργο αναφέρεται στον Λουκά και στον Σόλωνα, δύο παρείσακτους της ζωής, που βλέπουν, παρατηρούν και σχολιάζουν. Πορεύονται μόνοι τους σ’ έναν κόσμο ακατανόητο, τον κόσμο της καθημερινής ζωής. Με ανατρεπτικό χιούμορ και σπινθηροβόλο πνεύμα, ο Λουκάς και ο Σόλων αποκαλύπτουν τον κόσμο που ο κάθε απλός άνθρωπος βιώνει στην καθημερινότητα του, απογυμνώνουν κατεστημένες αντιλήψεις και απομυθοποιούν την κοινωνία που μας περιβάλλει.

Τους δύο εμβληματικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Τάσος Χαλκιάς κι ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Αντώνη Χαλκιά.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ​Ι ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με 38 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη, 28 Ιουλίου, στις 5 το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Η συνεδρίαση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα. Πέραν των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα συζητηθεί και επερώτηση που έχει καταθέσει ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας το σύνολο των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:...................

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τοκογλυφική αφαίμαξη του λαού για 30 χρόνια...

Η ευρωζώνη παρέδωσε την Ελλάδα στα χέρια των ιδιωτών χωρίς αλληλεγγύη

Σε βαθύ τούνελ δανεισμού πάνω από 30 χρόνια, με αβέβαιο μέλλον για την έξοδο της χώρας από το διεθνή οικονομικό έλεγχο και με εμφανή τον κίνδυνο χαρακτηρισμού της ελληνικής οικονομίας «selective default» από τους οίκους αξιολόγησης, έκλεισε η κρισιμότερη για την Ελλάδα σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με όλες τις πλευρές να υποχωρούν, αλλά κυρίως την ελληνική κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι μαζί με το ΔΝΤ αποφάσισαν πως το σχέδιο σωτηρίας(;) της Ελλάδας έχει μόνο ένα δρόμο: «ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα, μαζί με το ΔΝΤ και εθελοντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα», σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων. Και αυτό το νέο πρόγραμμα δεν θα μπορούσε παρά να συνοδευτεί από ένα «τοκογλυφικό» επιτόκιο, καθώς θα είναι κάτω του 5%(!) όταν τα ευρωπαϊκά επιτόκια είναι σήμερα στο 3,5% και η Γερμανία δανείζεται με 2,80%.

Τα στοιχεία που δόθηκαν από τους ηγέτες της Ε.Ε. και την ελληνική κυβέρνηση χθες τη νύχτα προκαλούν έντονες ανησυχίες και ερωτήματα, καθώς:

* Η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών, κατά περίπου καθαρά 37 δισ. ευρώ (συνολικά 50 δισ.), που σύμφωνα με τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του IIF (Institute of International Finance) δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «roll-over program», δηλαδή από μια εθελοντική μετακύλιση, δεν αφήνει αλώβητη τη χώρα.

Η μετακύλιση αυτή, που βασίζεται στο γαλλικό σχέδιο, εκτός από το ότι ήταν τελικά μια λύση αποδεκτή από τους Ευρωπαίους που δίνει χρόνο στην Ελλάδα.......

Συνελήφθησαν δυο άτομα για καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στη περιοχή Τρύφου Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας

 

Κατασχέθηκαν (1295) δενδρύλλια κάνναβης, 40 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ένα πολεμικό τυφέκιο.

Συνελήφθησαν, χθες (21-7-2011) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 52 και 38 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (Ινδική Κάνναβη) και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες στη περιοχή των λουτρών Τρύφου Κατουνας Αιτωλοακαρνανίας, εντός εκχερσωμένης δασικής έκτασης, καλλιεργούσαν από κοινού με άλλα τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται, (1295) φυτά κάνναβης, ύψους δυόμισι έως τριών μέτρων τα καθένα.
Η έκταση της φυτείας ήταν περίπου 8 στρέμματα περιβαλλόμενη από φυσική

Ταλαιπωρίας συνέχεια στην ΥΠΑΔ Αγρινίου

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία δεκάδων ασφαλισμένων του δημόσιου στο Αγρίνιο. Γιατρός εξακολουθεί να μην υπάρχει και η εξυπηρέτηση γίνεται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Tι απαντά ο ΟΠΑΔ.

Οι γιατροί που υπογράφουν-θεωρούν τις συνταγές και τα βιβλιάρια, έρχονται στην ΥΠΑΔ του Αγρινίου, από το νοσοκομείο και εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, μόνο κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.

Αποτέλεσμα και σήμερα Παρασκευή, από το πρωί, να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές ασφαλισμένων, που έφταναν μέχρι τον δρόμο και συγκεκριμένα την Εθνικής Αντιστάσεως, επί της οποίας στεγάζονται τα γραφεία της υπηρεσίας!

Η κατάσταση είναι ίδια και στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο, όπου και εκεί οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται από νοσοκομειακούς γιατρούς, δυο φορές την εβδομάδα. Στο Αγρίνιο όμως λόγω του όγκου των ασφαλισμένων, τα πράγματα είναι οριακά και οι ασφαλισμένοι με το δίκιο τους, εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΔ στο Μεσολόγγι, αναμένεται αυτές τις μέρες απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, για πρόσληψη τριών ελεγκτών γιατρών στην Αιτωλ/νία, ώστε το πρόβλημα να λυθεί.

Financial Times : Η Ελλάδα η πρώτη δυτική ανεπτυγμένη χώρα που θα χρεοκοπήσει

Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times λένε πως μετά από πάνω 60 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει.

Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s, Moody’s και Fitch θα αποφασίσουν ότι η Ελλάδα έχει κηρύξει χρεοκοπία, γιατί οι ομολογιούχοι θα υποστούν ζημίες, όποιο και από τα προτεινόμενα σχέδια και αν αποφασίσουν να υιοθετήσουν οι ιδιώτες πιστωτές.

Οι ίδιοι θεωρούν πως οι ανταλλαγές ομολόγων, μετακυλίσεις ή επαναγορές πιθανότατα θα οδηγήσουν την Standard & Poor’s να θέσει την Ελλάδα σε επιλεκτική χρεοκοπία, η Fitch θα θέσει την χώρα σε περιορισμένη χρεοκοπία, και η Moody’s θα ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο.

Όπως διευκρινίζουν οι FT, σε περίπτωση που ο εκδότης κήρυττε χρεοστάσιο η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε να δεχτεί τα ομόλογά του ως εγγύηση για δάνεια. Ωστόσο, στην..........

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής οι εκπρόσωποι Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Τσιρώνης δήλωσαν:

«Είναι παρήγορο ότι έγιναν βήματα, αλλά για μια ακόμη φορά, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινούνται αργά, αποσπασματικά και πίσω από τις απαιτήσεις. Η ευρωζώνη παραμένει στο έλεος των χρηματαγορών θεσμικά και οικονομικά αθωράκιστη. Η αναφορά σε ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ δεν αρκεί αν δεν είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά δίκαιο, με επαρκείς πόρους. Η επιμήκυνση και τα λογικά επιτόκια δεν αναιρούν ότι η Ελλάδα παραμένει στην τεχνητή αναπνοή και ότι οι υπόλοιπες δεσμεύσεις ξεπερνούν ήδη τις αντοχές της

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ