Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Στην αντεπίθεση η ΑΔΕΔΥ μετά τη βόμβα του Πάγκαλου για κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους

   

Στο στόχαστρο του Θ. Πάγκαλου ξαναμπήκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους ''στόλισε'' ως κοπρίτες προκαλώντας την αντίδραση μέσω NewsIt του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρου.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.

"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.
Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος" αναφέρει χαρακτηστικά.

Ο κ. Πάγκαλος παράλληλα επιμένει στη θέση του ότι "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" συμπληρώνοντας... "αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο".

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ως πολιτική επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους τους χαρακτηρισμούς περί ''κοπριτών'' και πως είναι άλλοθι αναποτελεσματικότητας και αποτυχίας.
Ο κύριος Παπασπύρου θεωρεί πως συνεχίζετε μια επιχείρηση αποπροσανατολισμου απ'ό την πλευρά της κυβέρνησης για τις αιτίες της κρίσης η οποία είναι προπομπός νέων μέτρων όχι μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά για το σύνολο των μισθωτών και ανέργων.
 
''Αν η κυβέρνηση έχει ερώτημα για το πως και το ποίοι ευθύνονται για το δημόσιο χρέος εδώ είναι η Ρόδος ας προχωρήσει στην δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα για τον έλεγχο όλου του δημόσιου χρέους και την δημοσιοποίηση διαφώτιση όλων των στοιχείων'' λέει στο NewsIt ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησηςστην συνέντευξη του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας "δεν είμαι ισόβιος, ούτε αναντικατάστατος".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε σκληρότατη επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας πως "η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μία Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κυρίου Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια". 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Christmas Dance Party Time...!!! Agrinio Band 2010

Φιλαρμονική Δήμου Αγρινίου (ΟΡΦΕΑΣ)

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τι κοινό έχουν τα κτήρια της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο και στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς;


                                          Τράπεζα Ελλάδας Αγρινίου
                                          Τράπεζα Ελλάδας Αργοστολίου
Μετά την πομπώδη ανακοίνωση του Δημάρχου Αγρινίου περί κατορθώματός του να αγοραστεί (με νέο δάνειο 2.5 εκ ευρώ) το δημόσιο ουσιαστικά νεοκλασικό κτήριο της Τράπεζας Ελλάδας στο κέντρο της πόλης (οδός Αναστασιάδη αρ. 1), ψάξαμε λίγο το θέμα. Με την ευκαιρία της απόφασης (της ιδιότυπης πλειοψηφίας που διαμορφώνονταν κάθε φορά σε καθοριστικά θέματα στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο) να πραγματοποιηθεί η 1η και πανηγυρική συνεδρίαση (2-1-2011) καθώς εξασφαλίζεται σύμφωνα με την απόφαση και η προσωρινή… στέγαση του νέου διευρυμένου δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας στο κτήριο της Τ.Ε. ενώ από τις εργασίες ανακατασκευής και αλλαγών του εσωτερικού χώρου χαρακτηρίζονται ως μόνιμες και σταθερές ανακατασκευές.
Δεύτερο ο κ. Μοσχολιός και η απόφαση της πλειοψηφίας δεν διευκρινίζουν τους λόγους της προσωρινότητας;
Δεν έχει απαντηθεί ακόμα η πρόκληση Σταμάτη "γιατί αγοράστηκε το κτίριο και δεν ζητήθηκε η παραχώρησή του από το ελληνικό δημόσιο στο Δήμο Αγρινίου"; 
Λέμε εμείς, στην εποχή του μνημονίου οι δημότες θα φορτωθούν και άλλο χαράτσι στη πλάτη τους ενώ ο λόγος που δαπανήθηκε αυτό το μεγάλο ποσό και μάλιστα από δάνειο τώρα αποφασίζουν να κάνουν «προσωρινή» χρήση. Γιατί;
Η ψήφιση της πρότασης αυτής τελικά δεν νομιμοποιεί και την ανταποδοτική πολιτική δηλαδή το χαράτσωμα των δημοτών με έμμεσο τρόπο; Πώς δέχθηκαν μια τέτοια «ραδιούργα» ενέργεια οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΚΚΕ; Μήπως τελικά τα ράσα δεν κάνουν τον παπά που λέει και ο θυμόσοφος λαό μας;
"Δεν αρκεί μόνο να συμπαθείς τους φτωχούς πρέπει και να είσε κατά των πλουσίων".
Ψάχνοντας όπως είπαμε βρήκαμε πανομοιότυπη πρακτική του Δημάρχου Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, όσον αφορά την αγορά του κτηρίου της Τράπεζας Ελλάδας και την χρήση του για τις ανάγκες του Δήμου.
Θα μου πείτε τι σημασία έχουν όλα αυτά… Έχουν και πολύ έχουν, δείτε λοιπόν:
Και στις δύο πόλης αυτές η Τράπεζα Ελλάδας έκλεισε τα εμπορικά καταστήματα και διατηρεί θυρίδες σε μικρότερους χώρους στο Αγρίνιο νοίκιασε ισόγειο σε νεόδμητη οικοδομή στην απάνω πλατεία, ιδιοκτησία της εκκλησίας! Με 5.000 ευρώ μηνιαίος σε εποχή που κλείνει τα καταστήματά της για τον περιστολή των λειτουργικών  δαπανών ατού του δημόσιου εμπορικού και πιστωτικού ιδρύματος!!!
Και οι δύο Δήμαρχοι των πόλεων Αγρινίου και Αργοστολίου (Μοσχολιός, Τσιλιμιδός-έχασε στις πρόσφατες εκλογές), είναι κεντρικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Καθώς επίσης στήριξαν τον κ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ με φανατισμό!
Αντί να ζητήσουν και οι δύο αυτοί δήμαρχοι τα κτήρια αυτά για δωρεάν χρήση υπέρ του δημοσίου-δημοτικού συμφέροντος, παράδειγμα στο Αγρίνιο δαπανώνται τεράστια ποσά για ενοίκιο ιδ. κτιρίων που έχει εξελιχθεί σε υπαλληλία…., αντίθετα αυτοί προστρέξανε και πήραν δάνειο από το ελληνικό δημόσιο για να τα καταβάλουν στον κουμπαρά του «ελληνικού δημοσίου»!!!. Αυτό και εαν είναι φούσκα!!!
Δηλαδή αυτό τώρα λέγεται μείωση του ελλείμματος ή ψευδή στοιχεία προς του πιστωτές μας. Θα μου πείτε στο σημείο αυτό τα ίδια έκαναν και οι άλλοι και ότι κάτι έπρεπε να βρούμε για να κάνουμε μπούγιο για να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι εδώ στο ΕΛΛΑDΑ δεν παίζουμε! Καλά ρε παιδιά και βρήκατε του Αγρινιώτες και τους δαιμόνιους Κεφαλλονίτες να δώσετε λάφυρο στους ΓΟΡΥΛ€$ ; Στην Κεφαλονιά βέβαια γίνεται «χαμός» (δείτε εδώ) έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες (και εδώ)  ενώ εδώστο Αγρίνιο απόλυτη σιγαλιά….. ησυχία… ή φόβος γιατί; Έτσι εξηγείται ο νόμος της αδράνειας που ισχύει για την πόλη μας και την περιοχή μας γενικότερα, όπως λέει και ο κ. καθηγητής.
Μάλιστα η αιτιολόγηση αυτής της μεθόδευσης που για εμάς είναι κεντρική κατεύθυνση (κυβερνητική) είναι πανομοιότυπη ο μεν δήμαρχος Αγρινίου πήρα απόφαση προσωρινότητας για να βρει άλλοθι και ο κ. Νικάκης να το ψηφίσει για να έχει η απόφαση και την πολιτική νομιμοποίηση αφού στην πόλη δεν υπάρχει άλλος αριστερός εκτός ΚΚΕ και ΠΑΜΕ. Παράλληλα έκπληκτοι διαβάσαμε στο διαδίκτυο δήλωση του νυν Δημάρχου Αργοστολίου κ. Γιώργου Τσιλιμιδού, «ότι ο Δήμος Αργοστολίου…..ουδεμία εμπλοκή έχει στην ανωτέρω διαδικασία» (αφού έχασε τις εκλογές), πατήστε εδώ.  
 Επιτέλους μπορεί κάποιος υπεύθυνος να μας απαντήσει τι παίζει με το κτήριο της Τράπεζας Ελλάδας στο Αγρίνιο; Στην Κεφαλονιά οι πολίτες ζητούν να επέμβει η δικαιοσύνη για την αλλαγή της αρχιτεκτονικής του κτηρίου εδώ τουλάχιστο το νέο δημοτικό συμβούλιο έχει τα «κότσια» να καταγγείλει αυτή τη δανειακή πολιτική του κυβερνητικού δημάρχου που εφαρμόζει και στο δήμο Αγρινίου το μνημόνιο με την τακτική του «σαλαμιού» προς όφελος των πιστωτικών ιδρυμάτων και των πιστωτών και όχι των δημοτών, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά.
Αλήθεια το κτήριο της τράπεζας Ελλάδος ο κ. Δήμαρχος το έχει εισηγηθεί στην ΚΑΣ του υπουργείου πολιτισμού ως ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, όπως έχει πράξη σε άλλες περιπτώσεις και μάλιστα σε κάποια ιδιωτικά κτήρια (για το θέμα αυτό θα επανέρθουμε) και εάν ναι ποια η μελέτη και ο έλεγχος για τις εργασίες που γίνονται σε αυτό; 
Δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά, όπως λέει η απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου του "Καποδιστριακού" δήμου Αγρινίου για λογαριασμό της αρχιτεκτονικής του "Καλλικρατικού" «ανοσιουργήματος» του σύγχρονου μεγαλοϊδεατικού ευχολόγιου των νέων "τεκτόνων " των αγορών.
 "Αντί να κρυβόμαστε πίσω από πλαστά όνειρα, πλαστικό χρήμα και εφήμερες μυθολογίες, καλύτερα ν' αντικρύσουμε το τοπίο γυμνό, δωρικό, λιτό και επιθετικό. Ρεαλιστικά.

ΑΝΤΙ-Χριστούγεννα….

Βέβαια τα Χριστούγεννα πέρασαν.
Αλλά το παρακάτω κείμενο, που προέρχεται απ’ τον υποτιτλισμό, σχετικού με τα Χριστούγεννα, βίντεο (http://koukfamily.blogspot.com/2010/12/blog-post_3165.html), δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεπίκαιρο.
Γιατί τα περιστατικά, στα οποία αναφέρεται, φωτίζουν με τρόπο αποκαλυπτικό, παρόμοια περιστατικά, που συμβαίνουν, εδώ και τώρα, και στον τόπο μας…

Λένε, λοιπόν, μεταξύ άλλων, οι υπότιτλοι του βίντεο αυτού:
Κάθε άνθρωπος, λένε, και κάθε έθνος έχει το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διαφυλάττει την παράδοσή του. Κι όμως…
Οι Αμερικάνοι χάνουν, στις μέρες μας, αυτό το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Σήμερα η πολιτισμική μας κληρονομιά δέχεται επίθεση από τα ΜΜΕ, και από μια κυβέρνηση αποφασισμένη να την εξαφανίσει.

Και δεν υπάρχει, σχετικά, καλύτερο παράδειγμα από τον πόλεμο, που διεξάγεται ενάντια στα Χριστούγεννα:
Το θέμα των Χριστουγέννων αναφέρεται στην ειρήνη, την αγάπη, τη φιλανθρωπία και την ελπίδα.
Στα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τις σκηνές της Γέννησης, όσο και στο αρχέτυπο του Αϊ-Βασίλη, γιορτάζουμε τις παραδόσεις μας, την ενότητά μας, την αγάπη μας. Κι όμως…

Στο λεξιλόγιο των σημερινών Αμερικανών τα «Χαρούμενα Χριστούγεννα» έχουν αντικατασταθεί απ’ τις «Χαρούμενες διακοπές». Οι «χριστουγεννιάτικες διακοπές» στα σχολεία ονομάζεται τώρα «διάλειμμα Χειμώνα». Ακόμη και τα κάλαντα έχουν απαγορευτεί στα σχολεία. Και η λέξη Χριστούγεννα δεν χρησιμοποιείται στα σχολεία. Για τον απλούστατο λόγο ότι η λέξη περιλαμβάνει το όνομα…Χριστός.
Οι εικόνες της Γέννησης, που για εκατοντάδες χρόνια παρουσιάζονταν στην Ευρώπη και την Αμερική τώρα έχουν απαγορευτεί από τα δικαστήρια! Και κάθε εμφάνιση χριστιανικού συμβόλου είναι απαγορευμένη στους δημόσιους χώρους…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μετά το τέλος της σημερινής (χθεσινής) σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Πάτρα, με άξονα το λιμάνι της πόλης, είναι αλήθεια ότι έχει επανέλθει στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο το τελευταίο διάστημα.
Για την αναχαίτιση του φαινομένου είναι σαφές ότι χρειάζεται ένταση των ελέγχων ώστε προς κάθε κατεύθυνση να σταλεί το μήνυμα ότι το λιμάνι της Πάτρας δεν μπορεί πια να υπολογίζεται ως οδός παράνομης διαφυγής προς τη δύση.
Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής παρουσίασε δέσμη μέτρων με στόχο τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, χωρίς να παραγνωρίζεται η ανθρωπιστική πλευρά του φαινομένου.

Διορίσθηκαν οι επικεφαλής των περιφερειών! Ποιοι αναλαμβάνουν…

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, πάρθηκε και η απόφαση για τον διορισμό των επτά γενικών γραμματέων των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων. Οι επτά γραμματείς θα αναλάβουν καθήκοντα από τις αρχές του νέου έτους και για ένα μεταβατικό διάστημα θα λειτουργήσουν από κοινού με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες. 
Οι επικεφαλής των περιφερειών είναι οι εξής:
Θύμιος Σώκος (Κεντρική Μακεδονία - Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Τάσος Αποστολόπουλος (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και Ιόνια Νησιά),  

Φώτης Χατζημιχάλης (Πειραιά, Νήσων, Βορείου Αιγαίου),  
Θανάσης Καρούτζος (Κρήτη),  
Πόπη Γερακούδη (Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία),  
Δήμητρα Γεωργακοπούλου (Ήπειρος) 
και Ηλίας Λιακόπουλος (Αττικής).


Τελικά ποιός θα…. κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

     Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, με τη νέα του σύνθεση, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ. στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος επί της οδού Αναστασιάδη αρ. 1.
     Το σώμα θα κληθεί να εκλέξει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου δήλωσε:

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Μεσολογγίου, αφού κανένας υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας δεν είναι αποσπασμένος σε διοικητικές ή άλλες υπηρεσίες του δήμου.
Επίσης, επειδή οι εκλογές τελείωσαν, θα πρέπει επιτέλους να τελειώσουν τα «καλαμπουράκια» για τα νέα απορριμματοφόρα.
Επαναλαμβάνω ότι η διαδικασία για την προμήθεια των νέων απορριμματοφόρων έγινε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με πλήρη διαφάνεια και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος για τη προάσπιση της υπόληψης της δημοτικής μας αρχής.
Τέλος, ο νέος δήμαρχος ας ενημερωθεί από τους συνεργάτες του που διετέλεσαν στελέχη και της δικής μας δημοτικής αρχής, ποιοι ήταν αυτοί που εισηγούταν υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας να καταλάβουν διοικητικές θέσεις καθώς και για τη δική μου στάση σ’ αυτές τις εισηγήσεις…
Όπως επίσης, ας ενημερωθεί από τους ίδιους για το ποιοι ήταν αυτοί που μοίραζαν αφειδώς βεβαιώσεις σε stage ή συμβασιούχους εργαζομένους, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παρά τις ρητές εντολές που είχαν δοθεί, τόσο από την πλευρά μου, όσο και από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσω τη δεδομένη στήριξή μου στις πρωτοβουλίες που ενδεχομένως θα αναληφτούν για τη βελτίωση της καθαριότητας και της ποιότητας ζωής στο νέο δήμο. Πρωτοβουλίες όμως οι οποίες δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε λεκτικά πυροτεχνήματα…»

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την ενότητα, την κοινωνική πολιτική, τη διαφάνεια και την αναπτυξιακή προοπτική προέταξε ως κύριους στόχους της Δημοτικής Αρχής ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής του νέου Δήμου Αγρινίου.
     Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κινηματογράφο "Ανεσις" παρουσία εκπροσώπων, αρχών και φορέων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και παρισταμένου του Σεβασμιωτάτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου.
     Στην ομιλία του μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός ανέφερε τα εξής:
 «Σήμερα κλείνει ένας ιστορικός κύκλος για την αυτοδιοίκηση και ανοίγει ένας νέος.
Το πρόγραμμα Καλλικράτης διαμορφώνει μια νέα αρχιτεκτονική στη διοικητική και αυτοδιοικητική δομή της χώρας.
Με την σημερινή μας ορκωμοσία, ξεκινάμε και τυπικά την πορεία για το νέο μας δήμο, το νέο μεγάλο Δήμο Αγρινίου.
Γιατί ουσιαστικά, η πορεία αυτή έχει ξεκινήσει νωρίτερα, όταν σχεδιάσαμε και με τις ενέργειές μας και τις παρεμβάσεις μας καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον 15ο σε πληθυσμό Δήμο της χώρας.
Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία. Τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους των συνενούμενων Δήμων, τους Φορείς, αλλά κυρίως το λαό της περιοχής μας, την κοινωνία που αγκάλιασε και στήριξε αυτή την προσπάθεια.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ανακοινώθηκαν από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προταθεί εκ μέρους της πλειοψηφίας κατά τη συνεδρίαση του σώματος την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, καθώς και οι πέντε Αντιδήμαρχοι που θα τον πλαισιώσουν στη διοίκηση του διευρυμένου δήμου.
            Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, προτείνεται ο κ. Σπανός Ιωάννης.
Οι νέοι Αντιδήμαρχοι, καθώς και οι τομείς ευθύνης που αναλαμβάνουν, είναι οι εξής:
Κοταντάκης Δημήτρης (Τεχνική Υπηρεσία – Προγραμματισμός – Πολεοδομία).
Νούλας Παναγιώτης (Οικονομική Υπηρεσία – Διοίκηση (εκτός των υπηρεσιών της Ποιότητας Ζωής).
Χονδρός Νίκος (Υπηρεσίες Ποιότητας Ζωής).
Φούντα Μαρία (Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού).
Καρατσώλης Παντελής (Δημοτική Ενότητα Οινιάδων και Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης).
Εντός του Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν οι Πρόεδροι των νέων Ν.Π.Δ.Δ. και των Δημοτικών Επιχειρήσεων που θα συσταθούν, καθώς και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι θα αναλάβουν συγκεκριμένους τομείς ευθύνης. 

Η ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ TOY ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ VIDEO



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 1ης ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011

(Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα 10:00 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου  Σπυρίδωνα Μεσολογγίου.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, θα ακολουθήσει  Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Διοικητήριο, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Αντωνόπουλος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα δεχθούν ευχές για το νέο έτος .

Τελετή Ορκωμοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ξηρομέρου 2010

Κυριακή 26/12/2010, Δημοτικό Κατάστημα Αστακού, αίθουσα εκδηλώσεων.
Δείτε video από την εκδήλωση στο παρακάτω σύνδεσμο.
http://vimeo.com/18224818 

Ανάπτυξη ή Χρεοκοπία

Του Βασίλη Βιλάρδου-Οικονομολόγου
(Ειδικού Συνεργάτη)
Εάν το ΔΝΤ δεν εγκαταλείψει τη χώρα μας, το αργότερο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον - ενώ η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη
 Αυτό που χωρίς καμία αμφιβολία χρειάζεται η Ελλάδα, έτσι ώστε να καταφέρει να επωφεληθεί και όχι απλά να «αποδράσει» από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της Ιστορίας της (δυστυχώς, η έξοδος της από την πολιτισμική, την πολιτική και την κοινωνική κρίση, δεν είναι τόσο απλή), είναι μία ομόφωνη, ξεκάθαρη, συνεπής και συλλογική πολιτική κατεύθυνση.
 Ανεξάρτητα λοιπόν από όλα όσα «δεινά» συζητούνται και θα μπορούσαν δυστυχώς να συμβούν (χρεοκοπία, έξοδος από τη ζώνη του ευρώ, επιστροφή στη δραχμή, διάλυση της Ευρωζώνης, κατάρρευση της αγοράς ακινήτων σε συνδυασμό με ανεπάντεχα τραπεζικά προβλήματα, δυσμενή επακόλουθα στις καταθέσεις κλπ), αυτό που απαιτείται είναι μία ρεαλιστική λύση, η οποία να μην αποκλείει και να μην προϋποθέτει τίποτα, από όλα όσα θα αποφασισθούν ή θα συμβούν στο μέλλον - στην  Ευρωζώνη, στις Η.Π.Α. και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κατά την άποψη μας, η λύση αυτή επικεντρώνεται σήμερα, 
 (α)  στην αιτιολογημένη, «έννομη» διαγραφή μέρους του «επαχθούς» δημοσίου χρέους της Ελλάδας (40-50%) - αυτού δηλαδή του ποσοστού του χρέους (περί τα 160 δις €) που δεν προσέθεσε πλούτο στη χώρα και στους

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα δεχθεί τις ευχές των πολιτών για το Νέο Έτος

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης ανήμερα της Πρωτοχρονιάς (Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011) θα δεχθεί τις ευχές των πολιτών για το Νέο Έτος, στο Παλαιό Δημαρχείο Μεσολογγίου (Κεν. Πλατεία), μετά το τέλος της Δοξολογίας.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με δυο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνέρχεται την προσεχή Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ» στην Πάτρα, στην πρώτη του συνεδρίαση το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Το Σώμα θα κληθεί να εκλέξει τα μέλη του Προεδρείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας) καθώς και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, όπως ορίζει το άρθρο 175 του ιδρυτικού νόμου της αιρετής Περιφέρειας.
Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα παρουσιαστεί αναλυτικά και ανά τομέα πολιτικής ο προγραμματισμός δράσης της αιρετής περιφερειακής αρχής.

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα στην ορκωμοσία του Περιφερειακού

Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του πρώτου εκλεγμένου περιφερειάρχη και περιφερειακών συμβούλων στην Δυτική Ελλάδα, ο επικεφαλής του συνδυασμού και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου δήλωσε:
 «Απευθύνουμε στους συμπολίτες Αχαιούς, Αιτωλοακαρνάνες, Ηλείους, τις θερμότερες ευχές μας για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ένα μήνυμα αισιοδοξίας και θάρρους στις δύσκολες σημερινές συνθήκες στις οποίες οι αρχές της οικολογίας δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.
Ο νέος θεσμός της αιρετής περιφέρειας, παρά τις οργανωτικές και νομοθετικές του ελλείψεις, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για αειφορική ανάπτυξη της παραγωγής, για προστασία της γεωργικής γης και του φυσικού περιβάλλοντος, για συγκράτηση του πληθυσμού της υπαίθρου, για ολοκληρωμένη διαχείριση και διαφύλαξη των φυσικών μας πόρων, για διαρκή και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, για καλύτερη λειτουργία των τοπικών θεσμών.
Αυτά είναι για εμάς ζητήματα πρώτης γραμμής και γι αυτά θα προσπαθήσουμε με διαφάνεια, κριτικά και δημιουργικά από τη θέση που μας έταξε η ψήφος των συμπολιτών, στηρίζοντας και το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στα πρώτα του βήματα.
Στις συνθήκες της κρίσης χρέους και της οικονομικής ύφεσης η πλαισίωση των θεσμών από δημιουργικούς και ενεργούς πολίτες είναι το μόνο ανάχωμα στις επιθέσεις κατά των δημοσίων αγαθών, κατά της έκπτωσης του περιβάλλοντος στο όνομα της ανάπτυξης.
Πιστεύοντας και ελπίζοντας στη στήριξη των πολιτών, θα είμαστε πάντα ουσιαστικά παρόντες στο περιφερειακό Συμβούλιο και πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες».
                             ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
                   Κώστας Παπακωνσταντίνου
                   Περιφερειακός σύμβουλος
                   ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔA

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Με αφορμή μια διαγραφή: η ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης

Του Νίκου Κοτζιά
 Όταν ο υπουργός οικονομικών δεν μπορούσε, πλέον, να υπερασπιστεί τα νεοφιλελεύθερα δόγματα, άρχισε να μιλά για την σοσιαλιστική ψυχή του και να χρεώσει τις επιλογές του στους βουλευτές που καταναγκαστικά υποτάχθηκαν στα κυβερνητικά διλήμματα και εκβιασμούς. Καταγράφοντας κανείς σήμερα αυτή την «μετακύλιση ευθυνών και χρέωση» μπορεί εύκολα να φανταστεί το κλίμα απόδοσης ευθυνών που θα υπάρχει στην κυβέρνηση στην περίοδο της παρακμής της, που πάντα έρχεται για κάθε κυβέρνηση.
Σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός που όλο τον προηγούμενο διάστημα δείχνει να έχει χάσει την ακοή του στο αριστερό αυτί, προχώρησε στην διαγραφή του βουλευτή Β. Παπαχρήστου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο τελευταίος από τους πιο σεμνούς αγωνιστές σε όλες τις δύσκολες περιόδους για τη χώρα, χούντα, 1989, 2007 και σήμερα, αρνήθηκε να συναινέσει και να ψηφήσει την αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων. Αρνήθηκε να συμβάλλει στην επιστροφή της χώρας στον «κοινωνικό» Μεσαίωνα. 
Η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού δείχνει αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των εφαρμοσμένων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αναδεικνύει, όμως, και ένα γενικότερο ζήτημα: την μη δημοκρατική λειτουργία των ελληνικών κομμάτων.
Την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η διαγραφή του Β. Παπαχρήστου..

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 Πάτρα 27 Δεκεμβρίου 2010
«Ο όρκος που σήμερα δίνουμε δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι μια ισχυρή και ακατάλυτη δέσμευση τιμής και ευθύνης και μαζί η ουσιαστική αφετηρία μιας διαδρομής στο τέλος της οποίας θα κριθούμε όλοι». Αυτό επεσήμανε σήμερα (χθες) κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Η ορκωμοσία έγινε το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα. Τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Βασίλη Αντωνόπουλο και Χαράλαμπο Καφύρα και τους περιφερειακούς συμβούλους όρκισε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, Ηλείας κ.κ. Γερμανός, Αιτωλίας κ.κ. Κοσμάς και Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.  
 Στην ομιλία του, μετά το πέρας του όρκου, ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «πηγαίνουμε στην Περιφέρεια με ισχυρή λαϊκή εντολή, όμως κάτω από συνθήκες που δεν είναι οι ιδανικότερες. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη περίσταση, οι πολίτες δοκιμάζονται, η κρίση κάνει ορατές τις επιπτώσεις της παντού». Και πρόσθεσε: «Εξακολουθώ να

Στις 28 Δεκεμβρίου τα νέα τιμολόγια φωτιά της ΔΕΗ.

Με νέα τιμολόγια που προβλέπουν αυξήσεις μέχρι 13,7% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, αλλά και ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου η έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας των αυξημένων τιμολογίων της ΔΕΗ που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011, αφού προηγουμένως ανάψει το πράσινο φως και το υπουργείο Περιβάλλοντος. 
Για την οικιακή κατανάλωση η μέση μεταβολή  των τιμών ανά τετράμηνο διαμορφώνεται ως εξής:

ΥΠ.ΕΣ.: «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ» 24 ΕΚ. ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !

Λίγο πριν τον «Καλλικράτη» επιχειρεί να κλείσει τους παλιούς λογαριασμούς...

Τα κονδύλια αφορούν μισθοδοσία, έκτακτες επιχορηγήσεις, προκαταβολή ΚΑΠ κ.λ.π.

Πάνω από 24 εκ . ευρώ ήταν ο «Χριστουγεννιάτικος μποναμάς» του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση εφαρμογής του «Καλλικράτη».
Συγκεκριμένα, με αποφάσεις είτε του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είτε του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου μοιράστηκαν στους δήμους όλης της χώρας παραμονές των Χριστουγέννων, 24,34 εκ. ευρώ, που αφορούν:

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η επαιτεία της είδησης....

Την προηγούμενη εβδομάδα είδα σε όλα σχεδόν τα blog των δημοσιογράφων της πόλης της πόλης του Αγρινίου την παρακάτω ΕΙΔΗΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ:
 Την 22-12-2010 και περί ώρα 09.45 στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου συνελήφθη 57χρονη αλλοδαπή Βουλγαρικής καταγωγής, διότι κατελήφθη να επαιτεί από φυγοπονία ζητώντας χρήματα από περαστικούς προκαλώντας τον οίκτο τους. Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εννέα (9,00) Ευρώ, το οποίο κατατέθηκε στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου.
H συλληφθείσα αλλοδαπή με σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου.»
Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται στο «ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ» και την έγκυρη και έγκαιρη αναπαραγωγή του.
Απορία: Αλήθεια, αν η καταληφθείσα «να επαιτεί από φυγοπονία», αποδείξει στο δικαστήριο ότι δεν ήταν φυγόπονος, αλλά άνεργη, άφραγκη, και μόνη, τότε η Δ.Ο.Υ Αγρινίου προτείνω να τα φορολογήσει να κρατήσει τους νόμιμους φόρους και τα υπόλοιπα να της τα επιστρέψει.

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μεσολόγγι η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του διευρυμένου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου το παρόν τους στην τελετή έδωσαν ο βουλευτής, Αν. Μακρυπίδης, ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θ. Σώκος, οι δήμαρχοι Αγρινίου, Αιτωλικού και Οινιάδων Π. Μοσχολιός, Ν. Γαλάνης και Αν. Αλετράς, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Β. Αντωνόπουλος, ο διοικητής του 2.39ΣΕ Σχης (ΠΖ) Π. Παγουράς, ο αστυνομικός διευθυντής, Γ. Σιάμος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Π. Τσιχριτζής, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Κ. Ρεπάσος, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γ. Αναγνωστόπουλος σε σύντομη ομιλία του μετά το τέλος της τελετής τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή του νέου δήμου από την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα αναρρύθμισης των ορίων του νέου δήμου.
«Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν και συνέδραμαν τις προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής την τετραετία που διανύσαμε. Και το ευχαριστώ είναι μεγάλο γιατί παραδίδουμε ένα δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση και με λιγότερα προβλήματα. Η προσπάθεια η δική μου και των συνεργατών μου για την πρόοδο του τόπου μας, θα συνεχιστεί από το μετερίζι που με έταξαν οι συμπολίτες μας για την επόμενη τετραετία, στηρίζοντας το έργο του νέου δημάρχου Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη» κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Στην συνέχεια ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης παρουσίασε τους άξονες τις προγραμματικής του πρότασης έτσι όπως θα εφαρμοστεί στη διοίκηση του νέου δήμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για συνεργασίες με τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου.
Εξυπηρέτηση του πολίτη και προστασία του δημοσίου συμφέροντος, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και η ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής θα αποτελέσουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του νέου δήμου την επόμενη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.
Δείτε την ομιλία:

Η λίστα των Ελλήνων κροίσων...

Ο κρυμμένος θησαυρός που αρκεί για να καλυφθούν τα ελλείμματα και να αντιμετωπισθεί το δημόσιο χρέος των 350 δις ευρώ βρίσκεται στη Λίστα Falciani, η οποία απέκτησε το όνομά της από τον υπάλληλο της τράπεζας του εξωτερικού, που κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς, παίρνοντας τη λίστα, που σύμφωνα με τον ίδιο έχει 80.000 λογαριασμούς! 
Όπως αποκαλύπτει το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, σύμφωνα με απόλυτα καλά ενημερωμένες πηγές, που έχουν πρόσβαση στη Γαλλική Εισαγγελεία, στην περιβόητη “Λίστα Falciani”, βρίσκονται τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών γνωστής τράπεζας του εξωτερικού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κύκλοι που έχουν γεύση του μεγέθους των καταθέσεων των 1.991 υποστηρίζουν ότι έτσι και εντοπιστούν, με τα....

ΕΥΧΕΣ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών "Χρήστος Πατρινός" σας στέλνει τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές, σε εσάς και τις οικογένειες σας. Με υγεία και χαρά. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
2011, Ε ρε γλέντια!!!

site: www.ellinikotheatroskion.gr
blog: http://xpatrinos.blogspot.com/

Την Παραμονή Χριστουγέννων Ανοιξαν τα Διόδια σε όλη την Ελλάδα!

Μαζική Απάντηση Αντίστασης στην κυβέρνηση -ΔΝΤ-τρόικα έδωσαν οι πολίτες ανοίγοντας στις 24/12 τα Διόδια σε 7 μέρη της χώρας.Χιλιάδες πολίτες συνολικά βρέθηκαν στα πανελλαδικά ανοίγματα των Διοδίων -Χιλιάδες πολίτες επέλεξαν Χριστούγεννα να βρεθούν αγωνιστικά στους δρόμους. 
Οπως δήλωναν ήταν η ομορφότερη και δυνατότερη γιορτή που είχαν ποτέ κάνει στους εαυτούς τους,στα παιδιά τους, στους ανέργους, ο ένας στον άλλον. 
Ολόκληρη η πανελλαδική κινητοποίηση και φωτο:

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων πάνω από 5.000 οικογένειες - Χιλιάδες καταγγελίες - Λίγοι στο αυτόφωρο

- Στην πραγματικότητα, ο αριθμός είναι διπλάσιος σύμφωνα με εκτιμήσεις των εργατικών κέντρων
- Τα περισσότερα κρούσμα εντοπίστηκαν στη Στερεά Ελλάδα την Εύβοια την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία
- Μόνο σε μια ημέρα έγιναν πάνω από 300 καταγγελίες

Σύμφωνα με καταγγελίες, από τους εργοδότες που δεν συμμορφώθηκαν μετά την παρέμβαση των επιθεωρητών εργασίας, οι 210 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
Πιο αναλυτικά, μέσα σε μια ημέρα, δηλαδή στις 22/12, έγιναν από 2.514 εργαζομενους πάνω από 300 καταγγελίες για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων.
Αξίζει να σημειωθεί οτι στην Θεσσαλονίκη όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν για την διαδικασία του αυτοφόρου και έτσι δεν δεχόντουσαν τις μηνυσεις των εργαζομένων.
Δώρο Χριστουγέννων δεν πήραν ούτε οι μερισματούχοι συνταξιούχοι του Δημοσίου (250 ευρώ κατά μέσο όρο). Η διοίκηση του ταμείου το οποίο βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και έχει προτείνει κατάργηση των

“Σκοτώσατε το μέλλον μας”

Ένας ισχυρός συμβολισμός για το που οδηγεί την Ευρώπη ο καπιταλισμός του 21ου αιώνα…
Την Πέμπτη 23/12 ένας τεχνικός της ρουμανικής κρατικής τηλεόρασης σε μια ύστατη πράξη διαμαρτυρίας έπεσε από εξώστη του κοινοβουλίου της χώρας την ώρα που ο πρωθυπουργός άρχιζε να μιλάει από το βήμα. Ο τεχνικός είναι πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες, του οποίου το επίδομα είχε κόψει η ρουμανική κυβέρνηση. Παρά την άκρως επικίνδυνη πτώση του ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του. 
Ο Adrian Sobaru έπεσε πάνω στα έδρανα φωνάζοντας, στον πρωθυπουργό Emil Boc, “Στέρησες το μέλλον τον παιδιών μας”, ενώ φόραγε μπλουζάκι που έγραφε “Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε“. Τραυματίας μεταφερόμενος στο νοσοκομείο φώναζε “ελευθερία και δικαιοσύνη”. Ο Sobaru μπόρεσε να βρεθεί μέσα στο κοινοβούλιο λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας. Η προγραμματισμένη ψηφοφορία αναβλήθηκε.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Να νικήσουμε την Ηττοπάθεια

«Σε ένα κόσμο αντεστραμμένο, το αληθινό γίνεται μια στιγμή του ψεύτικου»
Γκι Ντεμπόρ
Σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής η σημερινή πολιτική και πνευματική ηγεσία έχει εμπεδώσει  την ηττοπάθεια…
Σήμερα εμάς τους Έλληνες μας έχει κατανικήσει το «μαύρο πεπρωμένο». Ακολουθούμε σιωπηλοί, χωρίς αντιστάσεις την ειμαρμένη. Νιώθουμε αδύναμοι να αντισταθούμε ατομικά και συλλογικά.
Η «οργανωμένη κεντρική και τοπική εξουσία», καλλιεργούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτή τη λογική περιθωριοποίησης των πολιτών. Αυτή η απομόνωση της κοινωνίας διασώζει τους ανθρώπους της εξουσίας. Η μετάνοιες για την σωτηρία της ψυχής αφορούν την αναχώρηση και όχι την υλική πραγματικότητα που «γεννά» όλες τις αδικίες και την δημιουργία της ζωής.
Είναι ένα φαινόμενο επικίνδυνο (ιδιαίτερα σήμερα) γιατί έτσι τελικά εγκαθιδρύεται η ηττοπάθεια στη ζωή μας, ταυτόχρονα ισχυροποιούνται οι μηχανισμοί εκμετάλλευσης του πλούτου και των ανθρώπων.   
Πρέπει επιτέλους να νιώθουμε δυνατοί, πρέπει  η κοινωνία των πολιτών να έχει λόγο, να αντιδρά. Πρέπει να  διαμορφώσουμε  νέες συνθήκες. Τότε θα έχουμε μέλλον όταν νικήσουμε την ηττοπάθεια. Να κατέβουμε από το κοινωνικό παρατηρητήριο και να τρέξουμε στις ρούγες τις αλληλεγγύης και της αντίστασης. Να απλώσουμε το χέρι ξανά στο γείτονα, στον συμπολίτη στον συνάνθρωπό μας. Πρέπει να πιστέψουμε στην δύναμή μας, όχι στην αδυναμία μας.
Πρέπει να ξεπεράσουμε την υποκρισία και την δήθεν φιλανθρωπία των ημερών….
Λαοί με σκυφτό κεφάλι και με ευχές… είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν.
Για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα πρέπει να διώξουμε τους «καλικάτζαρους»
«Χριστούγεννα, κατοχικού έτους 2010»

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Oρκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Ναυπάκτου

Δήμαρχος Ναυπακτίας και επισήμως είναι από το απόγεμα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Μπουλές, ο οποίος σε μια κατάμεστη από κόσμο Παπαχαραλάμπειο αίθουσα έδωσε τον όρκο του ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της περιοχής, βασιζόμενος πάντα στους νόμους του κράτους.
Μαζί του ορκίστηκε και ολόκληρο το νέο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο με την παρουσία και των αιρετών των τοπικών συμβουλίων είναι το πολυπληθέστερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ναυπακτία.
Ο Μπουλές στο χαιρετισμό που απεύθυνε αμέσως μετά δήλωσε συγκινημένος για την στιγμή, καλώντας όλη την κοινωνία να συστρατευθεί μαζί με το νέο συμβούλιο προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία αυτό το νέο δύσκολο εγχείρημα για την Ναυπακτία. “Στόχος μας είναι η βελτίωση της ζωής των πολιτών”, είπε, τονίζοντας ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να φέρει εις πέρας το ρόλο που του ανέθεσαν οι πολίτες, ενός ρόλου που έχει ευθύνες, τις οποίες όμως δεν φοβάται. Δήλωσε γνώστης της δύσκολης συγκυρίας, αποποιούμενος ταυτόχρονα τον χαρακτήρα του θαυματοποιού. “Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα είμαστε εργατικοί”, είπε ο δήμαρχος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον , το οποίο “αν και δύσκολο, με τε συνεργασία κυριολεκτικά όλων προμηνύεται ελπιδοφόρο”. Τέλος αναφέρθηκε και σε μία

«Ιδεολόγοι» άνθρωποι

Χτες, οι «σοσιαλιστές» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τον πρώτο προϋπολογισμό του μνημονίου. Κάποιοι απ' αυτούς τον αποκάλεσαν πλασματικό, αναξιόπιστο, ανεκτέλεστο. Και τι εννοούσαν; Οτι ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ψήφισαν είναι αναξιόπιστος γιατί στην πορεία θα αναθεωρηθεί προς το... αντιλαϊκότερο! Ωστόσο, τον υπερψήφισαν...
Βλέπετε, εδώ και καιρό οι καλοί αυτοί άνθρωποι κάνουν πράγματα που κινούνται «έξω από την ιδεολογία» τους.
Για παράδειγμα:
Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους το κόψιμο μισθών και συντάξεων. Αλλά τους έκοψαν.
Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους οι απολύσεις. Αλλά τις «απελευθέρωσαν».
Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους η ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό. Αλλά την έβαλαν.
Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η καταβύθιση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά τα διέλυσαν.
Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους το μνημόνιο. Αλλά το επέβαλαν.
Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους το ΔΝΤ. Αλλά το έφεραν.
Τώρα, πλέον, μπορούν να καμώνονται, όπως ο πρωθυπουργός τους, ότι μετά από όλα αυτά, «από την εμπειρία μου, έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ' ό,τι ήμουν πριν»! (Γιώργος Παπανδρέου, 16/4/2010).
Η οργή και η αηδία που προκαλεί όλη αυτή η πολιτική ξετσιπωσιά, αντί να εξανεμιστεί, να κονιορτοποιηθεί από τις μυλόπετρες της απογοήτευσης και της παραίτησης, αντί να ενσωματωθεί στο σύστημα της υποκρισίας, της παρακμής και του ιησουιτισμού, μπορεί να μετουσιωθεί σε «κέρδος» για τον ελληνικό λαό.
Οσα λένε και κυρίως όσα διαπράττουν η ηγεσία και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η διαστροφή των εννοιών, η βεβήλωση των νοημάτων, κουβαλούν, αν μη τι άλλο, εκείνη την εκρηκτική ύλη που μπορεί να κάνει σοφότερους τους ανθρώπους του μόχθου.
Ηδη, όλο και περισσότεροι απ' αυτούς αξιοποιούν τα εφόδια που τους προσφέρει αυτή η αδίστακτη ομάδα των κυβερνώντων και μετρούν με το ζύγι των αναγκών, των δικαιωμάτων και των ονείρων τους, και το πόσο αξίζουν κάτι τέτοιοι «ιδεολόγοι» και πόσο αξίζει η... «ιδεολογία» τους.
Το ζύγι είναι αλάνθαστο:
Οι «ιδεολόγοι» μας δεν αξίζουν πεντάρα και με την ιδεολογία που επικαλούνται δεν έχουν καμία σχέση. Την επικαλούνται προσχηματικά και μόνο για να τη μαγαρίζουν.
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι, δεν θα έλεγα ότι σήμερα κουβεντιάζουμε τον πιο κρίσιμο Προϋπολογισμό. Δεν ισχύει αυτό. Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι σήμερα κουβεντιάζουμε έναν Προϋπολογισμό της πιο κρίσιμης περιόδου που περνά η χώρα μας μεταπολιτευτικά.
Συνήθως, οι προϋπολογισμοί δεν εφαρμόζονται. Απ’ αυτό εδώ το Βήμα είχα πει για κάποιον απ’ αυτούς ότι δεν αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο γράφτηκε. Και μάλλον επιβεβαιώθηκα.
Μεγαλύτερη αξία, όμως, σε έναν προϋπολογισμό έχει να σταθούμε όχι σ’ αυτά που λέγονται, αλλά σ’ αυτά που δεν λέγονται, γιατί τόσο οι υποθέσεις με τις οποίες σχεδιάζεται, όσο και οι προϋποθέσεις για να είναι επαρκής, βρίσκονται έξω απ’ αυτόν. Και το κύριο που δείχνει ο προϋπολογισμός είναι ότι διατυπώνει τη λογική με την οποία βγαίνει. Και αυτός ο Προϋπολογισμός, όπως και να τον έχει διατυπώσει ο καθένας μας, με ό,τι λόγια και να πούμε, καθορίζεται από τη λογική του Μνημονίου. Και αν αξίζει κάτι να κουβεντιάσουμε, είναι αυτή η λογική και μπορούμε σήμερα πολύ καλύτερα από τον Απρίλη και το Μάη να καταλάβουμε τι έχει γίνει.
Αγαπητοί συνάδελφοι, ξέρετε πολύ καλά ότι σε κάθε κατάσταση, ανάλογα με τη διάγνωση του προβλήματος που κάνεις, θα υπάρξει και η θεραπευτική αγωγή. Σήμερα είναι καθαρό ότι δεν μιλάμε για το ελληνικό

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ