Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ετοιμάζει νέο μνημόνιο για τα επόμενα 10 χρόνια το ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ.

Έρχονται νέα σκληρά μέτρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Ανδριόπουλος Ιωάννης  M.Sc., Ph.D.  
Πρόεδρος Τ.Ο. Αγρινίου Νέας Δημοκρατίας.
Υποψήφιος Δημοτικής κοινότητας Αγρινίου, με τον Δημήτρη Σταμάτη.
 Η συμφωνία που έχει κάνει κάτω από το τραπέζι η κυβέρνηση του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ θέλει την επέκταση της πληρωμής του δανείου από την Τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη συζητηθεί οι όροι για την μακροχρόνια εξόφληση του δανεισμού η οποία ουσιαστικά σημαίνει επιτήρηση για τουλάχιστον δέκα χρόνια και ακόμη χειρότερες μέρες. Η κυβέρνηση του ΔΝΤ – ΠΑΣΟΚ απλώς περιμένει να ξεγελάσει τους πολίτες και να περάσουν οι κρίσιμες γι’ αυτήν εκλογικές αναμετρήσεις.
Μετά την 14η Νοεμβρίου, οπότε θα κλείσει το εκλογικό μέτωπο, θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που θα μπουν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού. Η αύξηση του ΦΠΑ και ο πελώριος φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι σίγουρα. Θέλουν το ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την Ελλάδα σε μια περιπέτεια με άγνωστη κατάληξη καθώς δε φαίνεται φως στο τούνελ. Πριν ένα χρόνο έλεγαν ότι από το 2013 οι κόποι και οι θυσίες θα φανούν, τώρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη.
Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει καταιγίδα φόρων και περικοπών, για να βάλει δήθεν τάξη στα οικονομικά

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Σε συγκεκριμένες δράσεις και έργα Κοινωνικής Πρόνοιας και υπηρεσιών, οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Νέου Δήμου Αγρινίου εστιάζει το πρόγραμμα της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας.
Η ποιότητα ζωής αποτελεί το προϊόν αλληλεπίδρασης των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών και υγειονομικών παραγόντων που επιδρούν στην ατομική και κοινωνική ανάπτυξη. Η υποβάθμιση ενός από τους εν λόγω παράγοντες αρκεί για να απειλήσει ή να επηρεάσει αρνητικά την ευημερία των δημοτών. Για το λόγο αυτό, η προώθηση της ποιότητας ζωής αποτελεί πολυδιάστατο και ταυτόχρονα κεντρικό ζήτημα της τοπικής αναπτυξιακής πολιτικής της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας για το Νέο Δήμο Αγρινίου.
 Κοινωνική Πρόνοια
Ø                  Ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου Αγρινίου.

Ο πολιτικός εκβιασμός και το δίλημμα

Για πρώτη φορά στην πολιτική ζωή του τόπου ο Πρωθυπουργός τόσο απροκάλυπτα υποστηρίζει ότι αν οι υποψήφιοί του στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές καταψηφιστούν, θα προσφύγει σε πρόωρες Εκλογές. Με άλλα λόγια είναι πρωτοφανές οι πολίτες να «πιέζονται» τόσο επίμονα και απροκάλυπτα να ψηφίσουν τους υποψηφίους του κυβερνητικού κόμματος για να υπάρχει…κυβερνητική σταθερότητα! Είναι ολοκληρωτισμός να με αναγκάζει να ψηφίσω για το Αγρίνιο που θέλω με καθεστωτικούς όρους. Όχι κ. Παπανδρέου 36 χρόνια είναι πολλά για να δεχθώ έναν τέτοιο εκβιασμό. Να πάτε σε εκλογές να ασκήσω το συνταγματικά δημοκρατικό μου δικαίωμα να αλλάξω ακόμα και κυβέρνηση αν θέλω διότι στο κάτω κάτω δεν σας έδωσα λευκή επιταγή. 
Αναγνώστης

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή.


Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00. 
Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας... εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ζουν μέσα στην εργασιακή αβεβαιότητα. Το πρόγραμμα το οποίο εξυπηρετεί δεκάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη και υλοποιείται μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αγρινίου, της οποίας πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης θα πάψει να υφίσταται από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 120 άνθρωποι θα απολυθούν και θα μείνουν στο δρόμο. Μέχρι σήμερα αυτοί οι άνθρωποι ύστερα από πολύ κόπο, υπομονή και υποσχέσεις παραμένουν απλήρωτοι.
Εύλογη απορία δημιουργεί το γεγονός ότι το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ το οποίο συνιστά ένα κοινωνικό πρόγραμμα έχει ενταχθεί από το δήμαρχο κ. Μοσχολιό στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ. Τελικά κ. Μοσχολιέ, έργο της αναπτυξιακής εταιρείας ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ είναι η ανάπτυξη ή η κοινωνική πολιτική;
Σε αυτό το πλαίσιο, κύριε δήμαρχε μπορείτε να μας πείτε πόσα αναπτυξιακά έργα σε υποδομές και αγροτουρισμό έχει υλοποιήσει η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ τα τελευταία 4 χρόνια;
Μήπως ο απολογισμός αυτός είναι μηδενικός;
Μπορείτε τέλος κ. Μοσχολιέ να μας πείτε γιατί ενώ δεν πληρώσατε τους εργαζόμενους στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, παρά τα όσα είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Της ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ο Περιφερειάρχης κ. Αποστολόπουλος*, φροντίσατε να αποκρύψετε από την τοπική κοινωνία την μονιμοποίηση της Διευθύντριας της παραπάνω εταιρείας κ. Ευφροσύνης Δελή στο δήμο Αγρινίου;
Μπορείτε να μας εξηγήσετε πως ενώ «θέσεις δεν υπάρχουν» στο δήμο Αγρινίου, στις εταιρείες του υπάρχουν διπλοθεσίτες;
 *Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Αποστολόπουλος τόνισε με σαφήνεια ότι « έχουν πληρωθεί όλα μέχρι το τελευταίο τρίμηνο και το γιατί δεν πληρώνει η ΤΙΧΩΝΙΔΑ είναι θέμα το οποίο πρέπει να ερευνήσουμε».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Επειδή η οικονομική πολιτική του Μνημονίου χτυπά την πόρτα κάθε νοικοκυριού, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης δεσμεύεται για:
·        Κατάργηση των συνδρομών για τα προγράμματα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης
·        Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και απαλλαγή κατά 50% των δημοτικών τελών
·        Έκδοση Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης για:
o       Τους συνταξιούχους του ΟΓΑ,
o       Τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ
o       Τους απόρους της Πρόνοιας
o       Τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
o       Τα άτομα με ειδικές ανάγκες
·        Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τρία χρόνια για τις νέες επιχειρήσεις με έδρα δραστηριοποίησης το Αγρίνιο.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ


Αναμφίβολα ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας διαπιστώνει καθημερινά το κύμα οργής και αγανάκτησης των πολιτών κατά του μνημονίου, που έχει σαν αποτέλεσμα την παράλυση του κοινωνικού ιστού, την αποδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών που «βουλιάζουν» την Ελληνική Περιφέρεια. Άλλωστε ο ίδιος είπε ότι ο δήμος βρίσκεται σε οικονομική υστέρηση και δεν στηρίχτηκε μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις. Με ποιους πόρους λοιπόν ο κ, Μοσχολιός θα υλοποιήσει ένα καθόλα απόλυτα αντιπαραγωγικό και αντιαναπτυξιακό πρόγραμμα; Πως θα δημιουργήσει ο κ. Μοσχολιός ανάχωμα για την τοπική κοινωνία ώστε να μην υποστεί πλήρως τις επιπτώσεις του μνημονίου;
Σε αντίθεση το πρόγραμμα της Πανδημοτικής  Πρωτοβουλίας του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου  Δημήτρη Σταμάτη, προτάσσει την ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο, δημιουργώντας ένα δίχτυ ασφάλειας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται άγρια από την οικονομική κρίση.  Επιπλέον, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας, η προώθηση και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και κινήτρων είναι ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα πρέπει να ενθαρρύνει την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης Προγραμμάτων και μέτρων για την ανάπτυξη του Νέου Δήμου Αγρινίου.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Η Εκτροπή του Αχελώου, εκτροπή της λογικής»

Με μεγάλη έκπληξη πληρο­φορηθήκαμε την προ­σφυγή του υπουργείου Υποδο­μών, Μεταφορών και Δικτύων στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να επιτύχει την κα­τά παρέκκλιση συνέχιση των έρ­γων για την εκτροπή του Αχελώ­ου, που σταμάτησαν με την 141/2010 απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, χωρίς να αναμένει ούτε την οριστική α­πόφαση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ιδιαίτερη έκπληξη δημιουργεί και το γεγονός πως κλήθηκαν ξέ­νοι μηχανικοί, οι οποίοι και απεφάνθησαν πως είναι αναγκαία η συντήρηση της σήραγγας της ε­κτροπής, κόστους 65.000.000 €, παρ’ ότι το έργο αυτό δεν χρηματοδοτείται ούτε με ένα ευρώ από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πλαί­σιο στήριξης και βαρύνει εξολο­κλήρου τον κρατικό προϋπολο­γισμό, σε μια περίοδο που η δη­μοσιονομική προσαρμογή και οι οικονομίες κλίμακος αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Μετακίνηση ετεροδημοτών του Ξηρομέρου

Από το γραφείο τύπου του Υποψηφίου Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρα  Σαμαρά γίνεται γνωστό πως έχει εξασφαλιστεί ειδική μέριμνα για την μετακίνηση των ετεροδημοτών του Ξηρομέρου από όπου κι αν διαμένουν.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 210 5151500. Όσον αφορά την μετακίνηση των ετεροδημοτών της Αθήνας ο συνδυασμός «Νέοι Ορίζοντες» θα διαθέσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πρωτεύουσα στις 5 κ 6 Νοεμβρίου 2010 , ημέρες Παρασκευή & Σάββατο,  με ημέρες επιστροφής   τις 7 και 8 Νοεμβρίου  2010, ημέρες  Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα.         
Σημείο αναχώρησης των λεωφορείων  τα γραφεία του κ. ΣΑΜΑΡΑ –Λ. ΑΘΗΝΩΝ 90  και σημείο τερματισμού η ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
 Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες αναχώρησης των πούλμαν  μπορείτε να επικοινωνείτε επίσης με το   με το τηλέφωνο 210-5151-500.
Αρμόδιοι κος  Δημητρόπουλος – κα Γεωργαλή – Κα Χατζημπεκιάρη
Από το γραφείο τύπου του Συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες»

Ανάστατοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, έρχονται 50.000 μετατάξεις

Αναβρασμός επικρατεί στον Δημόσιο τομέα, καθώς περισσότεροι από 50.000 υπάλληλοι έχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν ώς τα μέσα του επόμενου έτους το δρόμο της... μετάταξης, βάσει των ρυθμίσεων για τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το Βήμα, ήδη 17.000 υπάλληλοι των νομαρχιών αναμένουν
τα «φύλλα πορείας» για να μετακινηθούν υποχρεωτικά προς τις νεοσύστατες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τους δήμους.
Επίσης, περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που θα καταργηθούν με τον «Καλλικράτη» μόλις αναλάβουν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, θα υποχρεωθούν να εργαστούν σε διαφορετικές υπηρεσίες.
Σε περίπου 5.000 υπολογίζονται οι υπάλληλοι που θα κληθούν να στελεχώσουν τις επτά υπό σύσταση

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεια Βασίλη Χατζηλάμπρου

Στα πλαίσια των προεκλογικών δραστηριοτήτων της κίνησης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» για τις Περιφερειακές Εκλογές του Νοέμβρη 2010, την Παρασκευή 29 Οκτώβρη θα επισκεφτεί το Αγρίνιο, το Χαλκιόπουλο Βάλτου και την Αμφιλοχία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Χατζηλάμπρου.
Μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Νομού Κώστα Κούστα θα ακολουθήσουν το εξής πρόγραμμα :
·        10:00 π.μ. " συνάντηση με τους εργαζόμενους του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» στο Αγρίνιο.
·        11:00 π.μ. " Νοσοκομείο Αγρινίου.
·        12:00 π.μ. " Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Αγρινίου
·        16:00 μ.μ "  στο Χαλκιόπουλο Βάλτου.
·        18:30 μ.μ. " στην Αμφιλοχία.
·        21:00 μ.μ. " ομιλία στη συνεστίαση της κίνησης  που θα γίνει στο εστιατόριο «Δειλινό» (όπισθεν κλινικής Κρικελή).

Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjW9daCBnG1lGx1Pe2TkTnlNTlE8ckcnkv7p0xL-HECh-gydL2UyUaL3TruwqMmfNSdWrTjS0q8VXGYSoy_1cv_eKb0gmbyWrD81PvfQtvF-pwxoU6Z8ADSASc4m4fqlYbQnxuN2reGUfat/s1600/%CE%9D%CE%9F%CE%94%CE%95.gifΗ σημερινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ιδιαίτερα σημαντική εθνικά. 
Tην 28η Οκτωβρίου του 1940, ο Μεταξάς και η Ελλάδα είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στις σιδερόφρακτες στρατιές του άξονα.
Είναι η επέτειος μιας  πραγματικής εποποιίας. Έρχεται να μας θυμίσει μια εποχή, που αν και κανείς δεν το περίμενε, εν τούτοις ήταν μια εποχή που γέννησε ήρωες.
Γιατί πολέμησαν οι Έλληνες με φρόνημα και λεβεντιά, με Ελληνική ψυχή. Λες και  όλες οι ξεχασμένες αρετές των Ελλήνων μπήκαν και κέρδισαν εκείνον τον πόλεμο.
«Στο εξής δεν θα λέγεται ότι οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες.»
(We will not say thereafter that the Greeks fight like heroes, but heroes fight like the Greeks!)    είπε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ στις 19 Απριλίου του 1941.
Έγιναν  ήρωες, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, όπως εσείς, όπως εμείς,  που ενώ φαντάζουν αδιάφοροι, σε κάποια κρίσιμη προσωπική ή δημόσια ιστορική καμπή, παίρνουν την πρωτοβουλία και αναλαμβάνουν δράση, αψηφώντας τις  απώλειες  ή τον κίνδυνο.
Έτσι και σήμερα, μέσα στο γενικό ξεπεσμό που ζούμε ως κοινωνία, στα όρια της χρεοκοπίας (οικονομικής, πολιτικής  και ηθικής), γίνεται ξεκάθαρο πως αν τυχόν χρειαστεί, πάλι οι Έλληνες θα λειτουργήσουν ως ήρωες. Έτσι επιτάσσει η ιστορία της φυλής μας. Ας ευχηθούμε πως δεν θα χρειαστεί να το αποδείξουμε ξανά.
Ας γίνουν οι αγώνες όλων όσων θυσιάστηκαν για την Ελλάδα μας στο έπος του 1940, το δικό μας παράδειγμα αδούλωτης ελληνικής ψυχής.
 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

η επανάσταση των αμνών

η επανάσταση των αμνών
 παπα-Ηλίας

Όταν τον περασμένο Απρίλη γινόταν ο καθορισμός των περιφερειών, σε ανοιχτή μου επιστολή προς τους Βουλευτές, είχα, μεταξύ άλλων, γράψει τα εξής:
«Κύριοι Βουλευτές
Οι Αιτωλοακαρνάνες, όπως και όλοι οι Έλληνες, είμαστε, όπως είναι ευνόητο, θύματα του αμοραλισμού των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων…
Πέραν όμως της κοινής, με όλους τους άλλους Έλληνες, αυτής μοίρας, έχουν οι αξιότιμοι πολιτικοί μας φροντίσει να φορτώσουν, πρόσθετα, εμάς τους Αιτωλοακαρνάνες, με δύο ιδιαίτερα οδυνηρούς σταυρούς:
Ο ένας τους είναι η καταλήστευση των υδάτινων πόρων μας, που προωθείται με το κακούργημα της εκτροπής του Αχελώου.
Στο όνομα της, πέρα από κάθε λογική και ηθική και νομική συνείδηση, εκτροπής της δικής τους αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής….

Το εργοστάσιο παραγωγής γυψοσανίδων της Rigips που βρίσκεται στο Αιτωλικό Μεσολογγίου επισκέφθηκε χθες (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010) ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος,

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Σκύρλα και τον Αντινομάρχη κ. Δημοσθένη Καπώνη.
Η εταιρεία Rigips Hellas ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Ελλάδα το 1997 και από το 2005 αποτελεί μέλος του ομίλου Saint-Gobain.
Στο γραφείο διοίκησης του εργοστασίου ο γενικός διευθυντής της Saint-Gobain κ. Γιώργος Τατάς παρουσίασε την ταυτότητα της εταιρείας και το εύρος των δραστηριοτήτων (συστήματα και υλικά ξηρής δόμησης, συστήματα και υλικά εξωτερικής θερμομόνωσης και συστήματα ύδρευσης-άρδευσης και αποχέτευσης από ελατό χυτοσίδηρο).
Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης του εργοστασίου που απασχολεί σαράντα εργαζόμενους από την περιοχή.
Σε δήλωσή του ο νομάρχης Θύμιος Σώκος έκανε αναφορά στις ενέργειες του προς τον αρμόδιο

Μήνυμα Γ. Παπαναστασίου για την εθνική επέτειο

«Η επέτειος που γιορτάζουμε αφορά μια εποχή που γέννησε ήρωες. Και οι ήρωες δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλοί και καθημερινοί άνθρωποι που στην κρίσιμη και ιστορική καμπή, αψηφούν την όποια απειλή, ξεπερνούν τον φόβο και ορθώνουν το ανάστημά τους.
Και σήμερα λοιπόν, ζούμε μία εποχή που θα γεννήσει ήρωες. Άλλου τύπου και μορφής ίσως, αλλά της ίδιας αξίας. Τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους που πάλι θα αρνηθούν τα ψευτοδιλήμματα και θα αντιτάξουν την ελληνικότητα και τη δίψα τους για προκοπή απέναντι στην επικυριαρχία του μνημονίου και της τοπικής εξουσίας των μετριοτήτων».
 Αυτά, μεταξύ άλλων, επισημαίνει στο μήνυμά του, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ», Γιώργος Παπαναστασίου
 «Από την Δυτική Ελλάδα της Αγίας Λαύρας, της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου και της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων, στον οποίο κάθε σπιθαμή γης έχει να θυμάται τη δόξα και το μαρτύριο των Ελλήνων, όλοι ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να κληθεί ο λαός μας να υπερασπιστεί την πατρίδα στα πεδία του πολέμου. Υπάρχει ανάγκη όμως να την υπερασπιστεί στα πεδία της ηθικής, της προόδου και της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας. Πεδία, που σήμερα γκρεμίζονται, όχι από τις μπότες κάποιου κατακτητή αλλά από τα… ξυλοπόδαρα των διαχειριστών της μιζέριας. Εμείς, απόγονοι των μεγάλων και ανυποχώρητων αγωνιστών του παρελθόντος και κάτοικοι ενός τόπου που έθρεψε το δέντρο της λευτεριάς και της εθνικής αξιοπρέπειας με ποταμούς αίματος, καλούμαστε σήμερα να κερδίσουμε τον πόλεμο της οικονομικής ανεξαρτησίας, της ηθικής και κοινωνικής ελευθερίας. Η Αχαΐα, η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία, θα στείλουν πάλι πρώτες το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής, της νέας νίκης» καταλήγει ο κ. Παπαναστασίου.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, απροκάλυπτα υπερ Μπουλέ

Εκτός του Άνθιμου Θεσ/νικης φαίνεται ότι και άλλοι μητροπολίτες επεμβαίνουν στα κομματικά.
Χθες το πρωί ο Ιερόθεος κατα τις 10 είχε βγει στον άμβωνα και μιλούσε. Τότε καθυστερημένος ήρθε και ο Δήμαρχος Παπαθανάσης (καθόλου σπάνιο για το Θανασάκη) οπότε άρχισε να παίζει η φιλαρμονική. Ο Ιερόθεος έδειξε πολύ ενοχλημένος που μαζί με το λόγο του ακουγόταν και η φιλαρμονική και κοιτάζοντας με αυστηρό ύφος προς το Παπαθανάση είπε <οι άρχοντες πρέπει να έρχονται πριν το κήρυγμα του Μητροπολίτη>
Όπως όλα δείχνουν ο Ιερόθεος παίζει τα ρέστα του πάνω στο Γιάννη Μπουλέ.
Πριν λίγες μέρες αυτό προκάλεσε την οργή των Κονιδικών και ο Σιαμαντάς που είναι υποψήφιος με το Κώστα Κονίδα πήγε και έκανε φασαρία (σαματά...) στη μητρόπολη επειδή ο Ιερόθεος πίεζε παπάδες απο ορεινές ενορίες όχι απλά να ψηφίσουν Μπουλέ αλλά και να τον στηρίξουν με την όποια επιρροή έχουν στους κατοίκους των ορεινών χωριών.
Εκτός των παραπάνω είναι γνωστό ότι αρκετά άτομα που είναι στο συνδυασμό του Μπουλέ ανήκουν ταυτόχρονα στο στενό κύκλο του Ιερόθεου (π.χ. Κοτρώνη)

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Δημήτρης Δεσύλλας στο Αγρίνιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε σε πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 27-10-2010 και
ώρα 18:30 μ.μ., στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας 

(Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1)

με θέμα:
 Καλλικράτης και Περιφερειακές εκλογές
Κεντρικός ομιλητής ο υποψήφιος περιφερειάρχης
 Δημήτρης Δεσύλλας 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Η ρύθμιση του 20% σε συγκεκριμένους καταστηματάρχες θα διευρυνθεί στο σύνολο των καταστηματαρχών ως πρώτο μέτρο οικονομικής ανάσας.
Μια δέσμη μέτρων για την οικονομική βιωσιμότητα των καταστημάτων μαζικής εστίασης και αναψυχής διατύπωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τους επαγγελματίες του κλάδου.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο νυν πρόεδρος των επαγγελματιών Ηλίας Καλλέργης, ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Φασούλης και αρκετοί επαγγελματίες.
Ο κ. Σταμάτης άκουσε τα παράπονα των επαγγελματιών και του προέδρου οι οποίοι περιέγραψαν την σημερινή κατάσταση που βιώνουν με μελανά χρώματα.
Επειδή το Αγρίνιο έχει μια ιδιαίτερη προσφορά στην παροχή υπηρεσιών σε αυτό τον κλάδο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου επισήμανε ότι πρέπει να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να μπορέσουν να λειτουργήσουν με προοπτική βιωσιμότητας, με μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων και δράσεων σε συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή. 
Η πολυσυζητημένη ρύθμιση του 20% για συγκεκριμένους καταστηματάρχες θα διευρυνθεί στο σύνολο των καταστηματαρχών ως πρώτο μέτρο οικονομικής ανάσας.
Ο κ. Σταμάτης επισήμανε ότι είναι ζήτημα πνοής για τους επαγγελματίες η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης με λυόμενες κατασκευές, για τη φιλοξενία των πολιτών στα κεντρικά καταστήματα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Απάντηση Πυθαγόρα Σαμαρά στον Γιάννη Λύτρα

Σχολιάζοντας την συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου  Γιάννης Λύτρας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αιχμή», ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέοι Ορίζοντες κ. Πυθαγόρας Σαμαράς αναφέρει τα εξής:
«Το τελευταίο διάστημα ο κ. Λύτρας πιεζόμενος από τις πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στο Δήμο και την ευδιάκριτη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στην παράταξη μας και σε εμένα προσωπικά, επιδίδεται μονομερώς σε απροκάλυπτες επιθέσεις και αστήριχτους χαρακτηρισμούς. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Λύτρα στον πολιτικό κατήφορο που έχει επιλέξει , τον αφήνουμε να απομονωθεί στο περιβάλλον της οξύτητας και του φανατισμού …κλίμα το οποίο

Περιοδείες του Γ. Παπαναστασίου

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ναύπακτο, για την εορτή του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου, παρέστη το πρωί της Τρίτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος αργότερα επισκέφθηκε και το Αντίρριο, όπου συναντήθηκε με στελέχη και μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Το απόγευμα της Τρίτης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» περιόδευσε στις περιοχές της Αιγείρας, της Άνω Ακράτας, του Διακοπτού και του Αιγίου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχές του προς όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου έγινε η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας
«Απευθύνομαι σ’ εσάς, που για να ανοίξετε τα φτερά σας και να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας αναγκαστήκατε ν’ αναζητήσετε αλλού τόπο κατοικίας.
Απευθύνομαι σε όλους εσάς και σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναστρέψουμε αυτή την πορεία, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να ζήσουν, να εργαστούν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μοσχολιός, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο τα τονίσει την βασική προτεραιότητα του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή» τη δημιουργία δηλαδή προϋποθέσεων για την παραμονή των κατοίκων του νέου δήμου στον τόπο τους.
Ο Παύλος Μοσχολιός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό μπορεί να γίνει, μέσα από τις βάσεις που δημιουργεί το σχέδιο Καλλικράτης και με τη σύσταση  του νέου και ισχυρού δήμου Αγρινίου, ενός δήμου που μπορεί να ηγηθεί μιας πορείας προόδου και ανάπτυξης.
 Από το Δ.Τ. του Δήμου

Εικόνες ντροπής στο κέντρο του Αγρινίου


Περίμεναν μάταια πάνω απο 1 ώρα το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τραυματία στη κεντρική πλατεία ενώ αυτό δεν πήγε ποτέ!

Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να παραλάβει έναν συμπολίτη μας (της τρίτης ηλικίας) που ζαλίστηκε και πέφτοντας (στη γωνία Η. Ηλιού στη κεντρική πλατεία) χτύπησε στο κεφάλι του και παρέμεινε αιμόφυρτος περισσότερο της μιας (1) ώρας αβοήθητος κάτω στο τσιμέντο. 

Στις εκλύσεις των ανθρώπων που τρέξανε να βοηθήσουν για να έρθει κάποιο ασθενοφόρο η απάντηση απο το ΕΚΑΒ Αγρινίου ήταν ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο!!!!
Μάταια περίμεναν κάποια βοήθεια απο το 166 ώσπου κάλεσαν την άμεσο δράση, όπου έσπευσε αμέσως (προς τιμή τους) και  έκαναν τα πάντα για να μεταφέρουν τον άτυχο συνάνθρωπό μας στο νοσοκομείο Αγρινίου χωρίς να είναι αυτό το έργο της άμεσης δράσης.
Οφείλει ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου να ενημερώσει τους πολίτες για τους λόγους που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό;
Μήπως τα οχήματα κ. Μπίνα του ΕΚΑΒ και τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου δεν έχουν καύσιμα να κινηθούν; τι τέλος πάντων συμβαίνει;  

 Ο κόσμος θέλει να ξέρει τι ενέργειες θα κάνετε ως πρόεδρος ώστε να μπορούν τα «περήφανα γερατειά» και οι πολίτες να νοιώθουν ασφαλείς και να ξέρουν εάν στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πρώτες βοήθειες ή το λεγόμενο ΕΣΥ έχει καταρρεύσει προ πολλού.
Εδώ φαίνεται και η έλλειψη πρωτοβάθμιας δημοτικής περίθαλψης και πρόνοιας. Τομέα που ούτε καν γνωρίζει η δημοτική αρχή που στα 36 χρόνια θητεία της φροντίζει μόνο να στενεύει τους δρόμους και να εναποθέτει πλακάκια στα τσιμέντα.


.










Ανακοίνωση-απάντηση Παύλου Μοσχολιού για τις παιδικές χαρές

                             «Η ενασχόληση με το Δήμο δεν είναι παιδική χαρά»
«Μόλις δέκα μέρες πριν από τις εκλογές και αντί να παρουσιάσουν στο λαό του Αγρινίου έστω ένα υποτυπώδες πρόγραμμα, είναι προφανές ότι κάποιοι νομίζουν ότι η ενασχόληση με το Δήμο είναι παιδική χαρά.
Για το λόγο αυτό επιδίδονται σε υψηλή κριτική μαζί με ανέξοδες εξαγγελίες και λαϊκίστικες υποσχέσεις.
Παρά ταύτα εμείς πρέπει να τους θυμίσουμε ότι στη διάρκεια της θητείας μας έγιναν έξι(αρ. 6) νέες παιδικές χαρές στις περιοχές των οδών Σκιαδά, Στράβωνος, Μελίνας Μερκούρη, στο γήπεδο του Παναιτωλικού και στα δημοτικά διαμερίσματα Καλυβίων και Καμαρούλας.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΟΜΙΛΙΑ του Π. ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Με μεγάλη συμμετοχή των ετεροδημοτών από Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες πραγματοποιήθηκε η ομιλία και η παρουσίαση του προγράμματος από τον  υποψήφιο Δήμαρχο του νέου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με το συνδυασμό ‘’ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ’’,  κ. Παναγιώτη Κατσούλη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θάνου Μωραίτη κ. Χάρης Σερπάνος, ο Γενικός Γραμματέας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάναγιώτης Κοντός, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας  κ. Γερ. Καζάνας, o υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ  κ. Δημήτρης Σωμάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής κ. Π. Μπαγιώργας, ο πρόεδρος κ. Πάνος Καλατζής και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου απανταχού Κατοχιανών, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων επαρχίας Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γ. Μπούρος ενώ μήνυμα απέστειλε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης.

Για τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός μάς έπεισε!
Απέτυχε πλήρως η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εκβιάσει το λαό ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, κατά τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, μια στημένη προπαγανδιστική διαδικασία. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση μας έλεγε ότι οι εκλογές γίνονται για τον Καλλικράτη και την επιλογή των κατάλληλων αυτοδιοικητικών προσώπων. Τώρα βλέποντας ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο και την άγρια εξυπηρέτηση του χιλιοπληρωμένου χρέους και ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ «πιάνουν πάτο», ο πρωθυπουργός σαν κοινός εκβιαστής προσπάθησε να απειλήσει τον κόσμο ότι εάν δεν ψηφίσει τους εκλεκτούς του Μαξίμου θα υπάρχει ακυβερνησία, θα δυσαρεστηθούν οι αγορές (!), θα απειληθούμε με χρεοκοπία. Η βαρετή επανάληψη των σαθρών κυβερνητικών «επιχειρημάτων» έπεισε ότι η αντιλαϊκή πολιτική είναι σταθερή επιλογή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 
 ΠΗΓΗ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση Κώστα Ναούμη για το Δήμο Αγρινίου (25-10-2010)

Σε αποκλειστικές δηλώσεις σε συνεργάτη μας το κεντρικό πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. Κώστας Ναούμης, Δικηγόρος, τ. Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπ. Αυτοδιοίκησης και σήμερα συντονιστής εκλογικού αγώνα για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε σήμερα την εξής δήλωση  στο NewsPressAgrinio:
 «Σε απάντηση των όσων μου "καταμαρτυρούν" και γράφονται απο διαφόρους όσον αφορά για τη στάση μου απέναντι στο Δημήτρη Σταμάτη υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου και βουλευτή του κόμματος απαντώ ότι όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα αλλά αλλότριοι  στόχοι  ορισμένων  θέλησαν να δημιουργήσουν σύγχυση στα μέλη και τους φίλους του κόμματος και ταυτόχρονα να με στοχοποιήσουν για ευνόητους λόγους. Η λάσπη και η απρέπεια δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά από τον κόσμο μας και την ηγεσία που επιζητούν μαζί με πολλούς άλλους πολίτες του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου την αυτοδιοικητική αλλαγή στη πόλη μας και μάλιστα μια δημοτική αρχή που δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει στο τόπο. Επίσης θα πρέπει και το γραφείο του υποψηφίου δημάρχου να αξιολογεί κάθε πληροφορία έτσι ώστε να αποφεύγεται η παραπληροφόρηση που κάνουν κακό σε όλους και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, όπου ζητήματα ηθικής τάξης πληγώνουν και σε πολλές περιπτώσεις δεν επουλώνονται.
 Δηλώνω δε τέλος ότι τιμώ για τους αγώνες του, την κοινωνική και συνδικαλιστική του παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης το φίλο Κώστα Κορδάτο, ο οποίος  είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ως συνεργαζόμενος με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Δημήτρη Σταμάτη και τον στηρίζω.
Μία υποψηφιότητα που δίνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην ανεξάρτητη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και θα είναι μια αυτόφωτη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση επί της ουσίας γι’ αυτή την πόλη που την έχουν βουλιάξει 36 χρόνια τώρα πολιτικές που απέτυχαν και πλήγωσαν τους δημότες».

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ Α.Μ.Ε.Α

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ:  «Είστε μέλη ενός κινήματος που αποτελείται από ανθρώπους με ειδικές ικανότητες»
Το βράδυ του Σαββάτου ο κ.Σταμάτης παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος ΑΜΕΑ Αιτ/νιας με τη συνεργασία και τη συμμετοχή του Συλλόγου Αθιγγάνων ΡΟΜ Αγρινίου, του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών και της Ομοσπονδίας Ευπαθών κοινωνικών Ομάδων με θέμα «Σχέδιο Καλλικράτης: 
Η ψήφος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων-Ευκαιρία για κοινωνική ενσωμάτωση».
Ο κ. Σταμάτης αφού συνεχάρη τον πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αιτ/νιας κ.Μαδιά για την πρωτοβουλία του αυτή και αφού ευχήθηκε σε όλους τους υποψηφίους των προσεχών εκλογών καλή επιτυχία είπε τα εξής: «Απόψε είναι μία ευχάριστη και ειδική βραδιά. Γι' αυτό με πάρα πολύ σεβασμό μιλώντας για το αναπηρικό κίνημα θέλω να πω πως γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματά σας. Την

ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΚΟΥΤΕΡΑ, ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΩΝ

Τον κύκλο των κεντρικών του προεκλογικών ομιλιών στις έδρες και  τα μεγάλα δημοτικά διαμερίσματα  των εκλογικών περιφερειών του νέου δήμου Αγρινίου, εγκαινίασε την Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, μιλώντας στην Σκουτερά  του δήμου Παναιτωλικού.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή», είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους πολίτες του δήμου Παναιτωλικού, το σχέδιο του συνδυασμού για την ισόρροπη ανάπτυξη με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής.
«Με αποκεντρωμένες υπηρεσίες και ρόλο στα τοπικά συμβούλια και με οδηγό την εμπειρία μας και το έργο μας στο δήμο Αγρινίου, μπορούμε να πετύχουμε το πρόγραμμά μας» τόνισε ο κ. Μοσχολιός, που κάλεσε και τους άλλους υποψηφίους με πολυετή πορεία στα πολιτικά και

Η πραγματική κατάσταση των παιδικών χαρών στο Αγρίνιο.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ!!!

Η ασφάλεια των παιδιών μας, σε επικίνδυνα χέρια.  
Ο δήμαρχος Αγρινίου μιλά για κοινωνική πολιτική και τις υπηρεσίες που παρείχαν οι υπηρεσίες του δήμου στους πολίτες κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Δυστυχώς, οι αληθινές φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους για την κατάσταση των παιδικών χαρών και την ασφάλεια των παιδιών μας στο Αγρίνιο. Όπως στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή των γηπέδων 5χ5(Φωτο1,Φωτο2)και στην Αγία Παρασκευή δίπλα από την εκκλησία
Στην συγκεκριμένη περιοχή οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την οικτρή κατάσταση της παιδικής χαράς και καταγγέλλουν ότι οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους  μαζεύουν τα σκουπίδια.
Καταγγέλλουν επίσης ότι  μερικές ημέρες πριν κάποιοι έκαναν εκεί εργασίες και ταυτόχρονα ξήλωσαν την τσουλήθρα. Μόνο που «ξέχασαν» να την τοποθετήσουν ξανά. Απλά φρόντισαν να την πετάξουν μέσα στο χώρο.
Αν αυτό κύριε δήμαρχε δεν είναι επικίνδυνο τότε ποιο είναι;
Στο πιο κεντρικό σημείο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Κωνσταντίνου η παιδική χαρά έχει το μαύρο της το χάλι
Όσο για την παιδική χαρά στο χώρο του τραίνου εκεί η τσουλήθρα στηρίζεται σε σίδερα οικοδομής !!!
Η τσουλήθρα είναι κατασκευασμένη από πολυεστέρα και στην περίπτωση που το συγκεκριμένο υλικό τρυπήσει  υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.
Αυτή είναι σήμερα η πραγματικότητα για τις παιδικές χαρές στις οποίες προσπαθούν να χαρούν το παιχνίδι μικρά παιδιά. Δυστυχώς, δίχως ασφάλεια και γεμάτο κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ 23-11-2010 Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ                                          Καινούργιο 20/10/2010            

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ 23-11-2010
Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 10.571.850 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.)
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013


 

Μετά από μια συστηματική και εργώδη προσπάθεια η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Θεστιέων, κατάφερε να εντάξει το έργο της αποχέτευσης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ 2007 – 2013 και το οποίο δημοπρατείται στις 23 – 11 – 2010 με προϋπολογισμό 10.571.850,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.). (αριθ. πρωτ. 118633/4739, σχετ. 118468/4737 Απόφαση Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος/Διεύθυνση Δημοσίων Έργων).
Ένα μεγάλο έργο, ένα έργο υποδομής, ένα έργο που αφορά στη δημόσια υγεία, στην

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Απο την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, η "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου φιλοξενεί στις αίθουσες της Πινακοθήκης της έκθεση φωτογραφίας των Σπύρου Μαρκογιάννη, Βασίλη Βαρσακέλη και Στέλιου Φιλίππου με τον τίτλο "Ο αέναος κύκλος της εργασίας".
Με την έκθεση αυτή επιχειρείται μια αναδρομή στην προσπάθεια επιβίωσης και την εξέλιξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Πώς η επιστήμη και η τεχνολογία επηρέασαν τον τσαγκάρη με τη φαλτσέτα, τον κτηνοτρόφο που αρμέγει, τον γυρολόγο παλιατζή με το κάρο, τον λατερνατζή, τον πεταλωτή αλόγων, τον νταουλτζή, τον επισκευαστή καϊκιών στο καρνάγιο, τον μεταλλωρύχο και τόσους άλλους επαγγελματίες που, υπο το βάρος των τεχνολογικών επιτευγμάτων, είτε παραγκωνίσθηκαν και χάθηκαν είτε προσπαθούν ακόμη να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει  σαράντα μεγάλων διαστάσεων έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες και θα την προλογίσει  ο καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής και συνεργάτης της "Διεξόδου" κ. Γιάννης Δακαλάκης
 Το επίσημο ξεκίνημα θα γίνει στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής με ελεύθερη είσοδο και χωρίς την αποστολή ατομικών προσκλήσεων.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με ώρες λειτουργίας από τις 10.30 το πρωί έως  τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.
***
Ο Σπύρος Μαρκογιάννης κατάγεται από το Μεσολόγγι και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως γεωπόνος. Φωτογραφίζει πολλά χρόνια και διαθέτει μεγάλο αρχείο από εικόνες ζωής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από αλλοτινές και σημερινές εποχές, σε slides και ψηφιακή μορφή. Ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας f14 - ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ και μέλος της φωτογραφικής ιστοσελίδας www.imagemaker.gr, έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Ο Βασίλης Βαρσακέλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε και τελείωσε τη σχολή Ηλεκτρονικών. Η αγάπη του για το «γράψιμο του φωτός» και της στιγμής ξεκίνησε από την ηλικία των 12 ετών με μια απλή μηχανή Kodak ενώ μια manual Zeiss-ikon σηματοδοτεί μια νέα αρχή για σχολαστικότερη προσέγγιση των θεμάτων. Συνεχίζει να αποτυπώνει αναλογικά και ψηφιακά την ματιά του που αχόρταγα μαγεύεται από το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους.
Ο Στέλιος Φιλίππου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Ηλεκτρονικός , Γραφιστική και Διαφήμιση. Παρακολούθησε σεμινάρια σκηνοθεσίας και κινηματογράφου στη ΧΑΝΘ και φωτογραφίας στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του οποίου είναι και μέλος τα τελευταία χρόνια. Ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας f14 - ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ, μέλος του www.alamy.com του Λονδίνου, του www.fotolia.com της Νέας Υόρκης και της φωτογραφικής ιστοσελίδας www.imagemaker.gr, έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ