Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Απάντηση Γραμματέα Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου στον Γιάννη Αναγνωσόπουλο



Η προσφορά στο ΠΑΣΟΚ, δεν εξαργυρώνεται και δεν βγαίνει σε πλειστηριασμό
Με αφορμή την δημοσιοποίηση της οικονομικής  εισφοράς  που όφειλε και είχε  χρέος  ως μέλος και στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ  ο κ. .Αναγνωστόπουλος (κάτι για το οποίο η Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου τον έχει ευχαριστήσει δημόσια σε Γ.Σ),θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
1. Η δημοσίευση  της απόδειξης για ενίσχυση της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι   δεν έχει σχέση με την διακοπή της  Ύδρευσης στο γραφείο το οποίο στεγάζεται.
2. Ο κ. Αναγνωστόπουλος  σαν στέλεχος του Κινήματος  θα πρέπει να γνωρίζει ότι χιλιάδες μέλη και φίλοι  έχουν δώσει  μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα ποσά  προκειμένου  η οργάνωση να είναι συνεπής με τις οικονομικές της υποχρεώσεις και κανένας  δεν δημοσιοποίησε την υλική του πρόσφορα προς το ΠΑΣΟΚ, γιατί η πρόσφορα στο  κίνημα δεν εξαργυρώνεται ούτε βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Μεσολόγγι   31 – 08 - 2010
Ο Γραμματέας
Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΒΙΣΒΙΚΗΣ
Οικονομολόγος

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ME ENTONH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
προς την εβδομαδιαία εφημερίδα
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»
Μέσα από συγκεκριμένες μαρτυρίες δημοτών των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται για την δημιουργία του Νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία K- Research διενεργεί δημοσκόπηση κοινής γνώμης για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων», της οποίας τα συμπεράσματα κατά την κρίση μας αμφισβητούνται για τους παρακάτω λόγους:
1ον Η Δημοσκόπηση έγινε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2010, ημέρα κατά την οποία κυκλοφόρησαν φήμες οι οποίες προπαγάνδιζαν την μη κάθοδο του Βασίλη Αντωνόπουλου στις εκλογές και που μας οδήγησαν ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ στην έκδοση δελτίου τύπου, με το οποίο ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ η υποψηφιότητα μου.
2ον Ο τρόπος και η σειρά με τον οποίο διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις, κατά την άποψη μου οδηγεί σε αμφισβητούμενα και αρκετές φορές σε καθοδηγούμενα συμπεράσματα. Οι ερωτήσεις αυτές σύμφωνα με τις μαρτυρίες είναι:

Γ. Αναγνωστόπουλος: «Όχι και να μας εγκαλούν, για την χωρίς εξαίρεση εφαρμογή των κανονισμών της ΔΕΥΑΜ»



Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για την διακοπή της υδροδότησης των γραφείων της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θεωρώ απαράδεκτη τη διακίνηση στον τοπικό τύπο σεναρίων που με φέρουν ως τον υπεύθυνο, για λόγους «αντεκδίκησης» ή οτιδήποτε άλλο, της διακοπής της υδροδότησης των γραφείων της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου. για ανεξόφλητο λογαριασμό.
Ως μέλος, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως ο άτομο είναι γνωστό και κοινά παραδεκτό, ότι ποτέ δεν χρησιμοποιώ τέτοιες μεθόδους ή πρακτικές. Προφανώς όσοι διακινούν αυτά τα σενάρια «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».
Επιπλέον καθόλη τη διάρκεια της θητείας μου ως δήμαρχος στήριξα, ηθικά και υλικά, την τοπική κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, διότι θεωρώ ότι όλες οι κομματικές οργανώσεις αποτελούν συστατικά κύτταρα της δημοκρατίας.

Προβληματική η λειτουργία των μονάδων Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
 Η υπολειτουργία των μονάδων Υγείας, λόγω της έλλειψης ιατρών, στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας οδηγώντας τους ασφαλισμένους “στη λύση” των ιδιωτικών ιατρείων με ανάλογη επιβάρυνση των ιδίων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων.
Συγκεκριμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου υπολειτουργούν η παιδιατρική και καρδιολογική κλινική. Η Μαιευτική –Γυναικολογική λειτουργεί χωρίς διευθυντή. Παράλληλα αποχωρεί η αναισθησιολόγος, ενώ οριακή χαρακτηρίζεται και η λειτουργία της παθολογικής κλινικής.
Στο ΙΚΑ Μεσολογγίου παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων μετά τη λήξη των υφιστάμενων συμβάσεων, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου, την απουσία χειρουργού και παιδοχειρουργού, ενώ το Σεπτέμβριο λήγουν και οι συμβάσεις του ορθοπεδικού και της παιδιάτρου. Επίσης κενή παραμένει και η θέση του νευροχειρουργού.

Ο άφαντος απο το νομό σε έργα και δράσεις Περιφερειάρχης ήρθε να «σιγοντάρει» το Μοσχολιό



Με αρνητικά σχόλια υποδέχθηκαν αρκετοί Δημότες του Αγρινίου την προεκλογική φιέστα που έστησε το ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο Αγρινίου με πρωταγωνιστή τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Τ. Αποστολόπουλο, ο οποίος έχοντας διαγνώσει πόσο ανάγκη έχει ο Παύλος την στήριξη του έσπευσε στο Αγρίνιο (αφού του ζητήθηκε κομματικά) να μοιράσει υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες στους ταλαίπωρους Αγρινιώτες.
Μαζί του ο Περιφερειάρχης κουβαλούσε δώρα για τους Δημότες και μελλοντικούς ψηφοφόρους του συντρόφου Παύλου,  δώρα μάλιστα που προορίζονταν για το σύνολο  του διευρυμένο Δήμου!  Σχολεία, έργα υποδομής στο Πανεπιστήμιο κ.α. (με τη μορφή πάντα υποσχέσεων) ήταν στο «καλάθι στήριξης» του κ. Αποστολόπουλου και φυσικά από αυτή τη λαμπρή φιέστα δεν θα μπορούσε να λείπει αυτός που πριν από 4 περίπου χρόνια  εγγυόντανε πως θα προσωποποίησε την «δύναμη ανατροπής» στο νομό, μοιράζοντας τότε  μεγάλες  υποσχέσεις στο λαό της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα ψέματα τελείωσαν για τους καπνιστές...

 

Aπό το http://beneas13.blogspot.com/


Επιτέλους... Τέλος ! ! !
Τα ψέματα τελείωσαν για τους καπνιστές.
Από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να σβήσουν όλα τα τσιγάρα σε μπαρ, καφετέρειες, καφενεία, εστιατόρια και εργασιακούς χώρους.
Όποιος θέλει να καπνίσει θα πρέπει να βγαίνει έξω, αφού ο νέος νόμος καταργεί και τα καπνιστήρια.
Μια μεταβατική περίοδος 8 μηνών δίνεται μόνο στα καζίνο και τις πίστες με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ.
Οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην πελατεία τους ο αντικαπνιστικός νόμος.
Πρόσφατη έρευνα του ευρωβαρόμετρου έδειξε ότι 7 στους 10 Έλληνες (καπνιστές και μη) είναι υπέρ της εφαρμογής του μέτρου.
Από 1η Σεπτεμβρίου, δημοτική αστυνομία, επόπτες υγείας και επικουρικά το λιμενικό πιάνουν δουλειά.
Καταρχήν με συστάσεις και στη συνέχεια με την επιβολή τσουχτερών προστίμων.
Τα τσουχτερά πρόστιμα

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τα φιλέτα σε ιδιώτες


Θα δοθούν για 50 χρόνια, ώστε να κλείσουν οι τρύπες των δημοσίων ελλειμμάτων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Πουλερές Πάνος Θεοδωρακόπουλος

Σε ιδιώτες για μισό αιώνα παραχωρεί το Δημόσιο ακίνητα- φιλέτα χάριν των δημοσίων ελλειμμάτων. Ο κύβος ερρίφθη για δύο από τα 76 ακίνητα- χρυσάφι που συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για διάστημα έως και 50 ετών.
Πρόκειται για το ακίνητο των 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου στο Αντίρριο και για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με την περιβάλλουσα αυτό έκταση των 16.900 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με πηγές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου τους αμέσως επόμενους μήνες πρόκειται να προκηρυχθούν διαγωνισμοί για τα δύο αυτά ακίνητα- φιλέτα. Μάλιστα η προκήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο του Ρίου- Αντιρρίου είναι έτοιμη σε όλες της τις λεπτομέρειες και εκτός απροόπτου θα κυκλοφορήσει εντός του Νοεμβρίου. Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου έχει και τη θερμή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Μεγάλο ενδιαφέρον...

Νεκρό δελφίνι στο Μεσολόγγι


Το ανέσυραν ψαράδες της περιοχής

Ένα πανέμορφο δελφίνι που είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στις παραλίες του Μεσολογγίου, «μαγεύοντας» μικρούς και μεγάλους κολυμβητές, ανέσυραν νεκρό ψαράδες της Κλείσοβας πριν από μερικές ημέρες.
Οι αλιείς ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Μεσολογγίου, αλλά και την εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης που περιπολούσε με σκάφος στην περιοχή για επιτόπιο έλεγχο.
Τα ακριβή αίτια θανάτου του δελφινιού δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Πηγή: The Best

Δεκαέξι θέσεις Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Πατρών


Το Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοίνωσε την προκήρυξη για δεκαέξι (16) θέσεις Διδακτικού κι Ερευνητικού Προσωπικού.
panepistimio_patrasΟι θέσεις είναι οι εξής:
Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών:
- Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο "Ιστορία της Τέχνης"

Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην προσχολική ηλικία, τομέας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής:
- Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο "Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Διδασκαλία των Εικαστικών Τεχνών"
- Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο "Αισθητική Θεωρία και Αγωγή".....

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο: Η "σφαγή των αμνών"


Ελλάδα: Μνημόνιο Συνεννόησης σε
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 
ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΕΡΕΙΠΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης στην δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου μνημονίου (δείτε το μεταφρασμένο εδώ) επισημαίνοντας ότι η υπογραφή του αποτελεί ένα νέο κυβερνητικό πραξικόπημα με το οποίο το Σύνταγμα γίνεται "κουρελόχαρτο", η Βουλή τίθεται στο περιθώριο και καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας. 
Συγκεκριμενα στην δήλωσή του τονίζει ότι το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο συνιστά ένα νέο μεγάλο αντεργατικό και αντικοινωνικό κυβερνητικό πραξικόπημα, με το οποίο το Σύνταγμα γίνεται "κουρελόχαρτο", η Βουλή τίθεται στο περιθώριο και καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας.
 ΠΕΡΙΛΗΨΗ...

Έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείου Αγρινίου-κινητοποιήσεις εργαζομένων του ΕΚΑΒ


Ελλάδα: Μνημόνιο Συνεννόησης σε
Στάση εργασίας από τις 09:00 π.μ. έως τη 01:00 μ.μ. πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, και παράλληλα έκαναν έκτακτη γενική συνέλευση. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε πανελλαδική κινητοποίηση διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών...

Επίσης σε κινητοποιήσεις προχωρά και το ΣΕΝΑ την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, όπου θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων καθώς και του ακτινολογικού τμήματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου είναι τα εξής: "έχει τελειώσει η σύμβαση των τεχνολόγων που είχαν προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα δύο εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ δύο άλλες εργαζόμενες έχουν άδεια τοκετού.
Το Γ.Ν. Αγρινίου εφημερεύει όλο το 24ωρο επί 365 ημέρες το χρόνο.
Το ακτινολογικό εξυπηρετεί όλες τις κλινικές και όλες τις ειδικότητες, τα χειρουργεία, τους φοιτητές, τους στρατευμένους, τις εξετάσεις που απαιτούνται για τους διορισμούς, τα βιβλιάρια υγείας κ.λπ. Στο α' τρίμηνο του 2010 εξυπηρετήθηκαν 20.000 άτομα.

Β. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Μην ακούτε φήμες – Προχωράμε μπροστά»



Ο Βασίλης Αντωνόπουλος με δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι αντίθετα από τη φήμη που διαδίδουν κάποιοι ότι δήθεν «έχει κάνει πίσω», επιδιώκοντας να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη ξεκαθαρίζει ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει και δηλώνει:

 

«Μην ακούτε φήμες - Προχωράμε μπροστά»


 Γραφείο Τύπου


Παιδείας αγώνας, άγονος και η αξιολόγηση των Τ.Ε.Ι.


Του ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  
ΓΕΝΙΚΑ
Αφορμή για την παρούσα παρέμβαση αποτελεί αφενός μεν η διαμορφούμενη κατάσταση στην εκπαίδευση σχεδόν δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με την αξιολόγηση τμήματος των Τ.Ε.Ι. στην πόλη του Μεσολογγίου.
ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Από αρμόδια και επίσημα κυβερνητικά χείλη ανακοινώθηκε ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ότι οι τυχόν ελλείψεις σε προσωπικό και προγράμματα θα καλυφθούν (;) εκ των ενόντων. Με δεδομένο ότι αποτελεί πλέον πολιτική επιλογή η μείωση των μόνιμων εκπαιδευτικών, το τοπίο διαμορφώνεται ως εξής:
º              Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο οδήγησε 14.500 δασκάλους και καθηγητές σε πρόωρη σύνταξη. Μιλάμε – σε σχέση με το 2009 – σε τριπλασιασμό των συντάξεων! Και οι διορισμοί; Μόλις 2.815! Τα συμπεράσματα δικά σας. Μάλιστα σε περιοχές που το κύμα φυγής είναι μεγαλύτερο, δεν έγιναν διορισμοί στις τρεις βασικές ειδικότητες.
º              Τα υπεράριθμα και οι συγχωνεύσεις θα έρθουν...

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Οι δημοτικές εκλογές στο Αγρίνιο διαμορφώνουν νέες συμμαχίες και «Λυκοφιλίες»!



Δεν ξέρω ποιο είναι το κλίμα που εσείς εισπράττετε, συζητώντας με ανθρώπους του Δήμου μας και στο νομό θα έλεγα για τις Δημοτικές εκλογές… πάντως αυτό που εγώ έχω εισπράξει από τους περισσότερους είναι αρνητικό.
Για την ακρίβεια ακούω λέξεις σκληρές .. πολύ σκληρές.
Και για να με καταλάβετε καλύτερα, λέξεις σαν αυτές που χρησιμοποιούμε όλοι μας όταν μιλάμε για την σημερινή πολιτική κατάσταση…
Όσοι δε, στοιχίζονται πίσω από την πολιτική του μνημονίου και της εξάρτησης της χώρας μας από το ΔΝΤ κινδυνεύουν με φούμο! Καθώς επίσης και αυτοί που κουβαλούν μαζί τους κάθε φορά γνωστά «λαμόγια» τα οποία η κοινωνία σαφώς γνωρίζει. Αυτοί δηλαδή που καταφέρνουν να εκτοπίζουν άξιους και ανιδιοτελείς πολίτες, σε πολλές δε περιπτώσεις ακόμη φίλους και συνεργάτες των πέτρινων χρόνων!  
Η πιο «ήπια» πρόταση που ακούω είναι ότι … «είναι όλοι ίδιοι».
 Είναι έτσι όμως τα πράγματα;
Στο Αγρίνιο ο εκλεκτός του κόμματος του ΠΑΣΟΚ....

Σε κοινωνίες που έχουν αποδεχτεί τα ανήθικα σαν ηθικά και τα παράνομα σαν νόμιμα, τι αντίδραση να υπάρχει;



Κάθε προσπάθεια να φτιαχτεί αλλιώς η κοινωνία, από φωτισμένους πολίτες, αριστερούς και αστούς, έδωσε σπουδαία δείγματα ήθους και έργου, αλλά πρόσκαιρα, σαν κραυγή αγωνίας, πόνου, αλλά και κρυφής ελπίδας. 
Κάθε πράξη ή σκέψη για μια καλύτερη κοινωνία, όχι οπωσδήποτε σοσιαλιστική, αλλά τουλάχιστον με πολι­τική κουλτούρα που δεν μας εμποδίζει να συνδεόμαστε μ' αυτούς που αποκαλούμε προγόνους ή δεν μας εξοβελίζει από τις σύγχρονες κοινωνίες που δεν έχουν ευτελίσει τους θεσμούς και τους κανόνες για μία μίνιμουμ πολιτισμένη συνύπαρξη των πολιτών τους, εξολοθρεύτηκε, με αποκλεισμούς, καταστολή, εξαγορά και τηλεόραση. 
Τα τζάκια, οι μεσάζοντες, οι υποτελείς και όλος ο συρφετός που σωρεύτηκε γύρω τους περιμένοντας μερίδιο, από πλουσιοπάροχο μέχρι ψίχουλα, από την καταλήστευση και καταστροφή του τόπου, οδήγησαν σε ασφυξία κάθε ηθική, ανιδιοτελή, πατριωτική έξαρση. Κατέβαζαν την κοινωνία συνεχώς προς τα κάτω, για να μην έχει αντιστάσεις ούτε κριτήρια αξιοκρατικά (δείτε την περίπτωση της Ευρυτανίας). 

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αύξηση έως 50% στα τιμολόγια του ρεύματος


  Κατά την τριετία 2011 - 2013

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους μικρούς και μεσαίους οικιακούς καταναλωτές, τους αγρότες και τη βιομηχανία και μειώσεις για τις μεγάλες οικιακές καταναλώσεις και τους εμπόρους, προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να αντανακλούν το πραγματικό κόστος, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, η ΡΑΕ προτείνει τη σταδιακή, σε τρία χρόνια, αύξηση της τιμής κατά 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες.
Για τις μεσαίες καταναλώσεις η αύξηση θα είναι 7,5% - 15%. Οι τιμές του ρεύματος για τους αγρότες θα αυξηθούν κατά 25% - 33% στην τριετία 2011 - 2013 και για τη βιομηχανία κατά 10%.
Αντίθετα, στις μεγαλύτερες καταναλώσεις που σήμερα επιβαρύνονται ιδιαίτερα, προτείνεται συνολική μείωση 6,5% - 16%. Ευνοημένοι από την αναδιάρθρωση των τιμολογίων θα είναι και οι έμποροι, που θα δουν το κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να μειώνεται έως 15% συνολικά στην τριετία.

Ο Έλληνας εργαζόμενος μετατρέπεται σε...Κινέζο


Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή
Κατάργηση κάθε έννοιας κατοχύρωσης του εργαζόμενου στις εργασιακές του σχέσεις, ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, μείωση υπερωριακών αποδοχών, όχι όμως και των υπερωριών, που απελευθερώνονται μαζί με το ωράριο εργασίας, νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και εισιτηρίων συγκοινωνιών, απελευθέρωση «κλειστών επαγγελμάτων» και αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πλήρης διάλυση του ΟΣΕ με απολύσεις, περιορισμό αποδοχών και παρεχόμενων υπηρεσιών, ολοκληρωτική κατάργηση της υγείας ως δημόσιου αγαθού, διάλυση των ΟΤΑ, είναι μερικές μόνο από τις επιταγές του επικαιροποιημένου μνημονίου.
Ταυτόχρονα σχεδιάζεται νέα επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα με την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 23% σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, τα οποία βαρύνουν τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος γύρω στο 60%. Μόνο από αυτή την κίνηση τα πιο φτωχά νοικοκυριά πρόκειται να χάσουν...

Σαν να επιστρέφει ο χρόνος στον 19ο αιώνα


Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ Του ΡΟΥΣΣΟΥ ΒΡΑΝΑ Από τα «ΝΕΑ»

Και όχι μόνο με αυτό, αλλά και με ένα σωρό άλλα είδη που κάποτε τα παρείχαν δωρεάν τα σχολεία.
Είναι μια τάση ανησυχητική, την οποία περιγράφουν οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης" και που φορτώνει στις πλάτες των γονέων τα οικονομικά βάρη τα οποία άλλοτε σήκωνε το κράτος με τα λεφτά των φορολογουμένων (σήμερα πού να περισσέψουν με τόσους τραπεζίτες;).

Φωτοβολταϊκά παντού!



   
Φωτοβολταϊκά συστήματα ακόμη και σε μικρά εκτός σχεδίου οικόπεδα, μη άρτια και οικοδομήσιμα, θα μπορούν στο εξής να βάζουν οι μικροεπενδυτές, δυνατότητα που μέχρι τώρα δεν είχαν.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί πλέον να αξιοποιήσει κανείς ένα οικόπεδο τριών- για παράδειγμα- στρεμμάτων που έχει στο χωριό για εγκατάσταση ισχύος 100 κιλοβάτ, κάτι που που λύνει τα χέρια χιλιάδων μικροεπενδυτών ανά την Ελλάδα.Η κάλυψη θα μπορεί να φτάνει ώς το 60% του ακινήτου. Απλοποιείται η διαδικασία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε στέγες κτιρίων (π.χ. ώς 100 κιλοβάτ), για τα οποία δεν θα χρειάζεται πλέον να πάρει κανείς «έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας» από την Πολεοδομία, αλλά θα αρκεί μια γνωστοποίηση στη ΔΕΗ.

Συνεχίζονται οι σεισμοί στην Κατούνα



Από σήμερα το μεσημέρι (28 Αυγούστου) γίνονται συνέχεια μικροσεισμοί με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεδεώνος και του Δήμου Φυτειών.
Οι περισσότεροι είναι πολύ μικροί, από 2,0 έως 2,4 Ρίχτερ, αλλά είναι πολύ επιφανειακοί, έως και μόλις 2 km βάθος, γι’ αυτό γίνονται αισθητοί...Οι δύο νέοι σεισμοί που εκδηλώθηκαν σήμερα και ταρακούνησαν την Κατούνα έγιναν ο μεν πρώτος στις 16:57 έντασης 2.4 Ρίχτερ με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα από την Κατούνα και 32 από το Αγρίνιο και ο δεύτερος στις 17:17 έντασης 2.0 Ρίχτερ με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα από τις Φυτείες και 31 από το Αγρίνιο.
Ελπίζουμε να είναι μια συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα και να μην γίνει κανένα κακό... 


http://xiromeronews.blogspot.com

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών με την ΑΔΕΔΥ


ΑΘΗΝΑ 

Ήταν συνάντηση για τις εντυπώσεις 

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του έναντι των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη συνάντηση που είχε  σήμερα Παρασκευή με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Θερμό φθινόπωρο προανήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, αρχής γενομένης με τη μαζική συγκέντρωση στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση προπαρασκευαστική εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με την ΑΔΕΔΥ πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε  πως ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών δεν δεσμεύτηκαν.
Από την πλευρά τους τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν θερμό φθινόπωρο με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η πρεμιέρα των κινητοποιήσεων θα γίνει με μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 11 Σεπτεμβρίου έξω από το Βελλίδιο την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου...

Συσκέψεις ενόψει νέας σχολικής χρονιάς



Γ. Αναγνωστόπουλος: «Προτεραιότητά μας η παιδεία»
Διαδοχικές συσκέψεις  του δημάρχου Μεσολογγίου με τους διευθυντές
της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθυντές της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Ιάκωβο Παλαιολόγο και Συμεών Γκοργκόλη  για να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα των σχολικών μονάδων του δήμου.
Επίσης τη Δευτέρα 30/8 θα γίνουν στο δημαρχείο, διαδοχικές συσκέψεις του δημάρχου Μεσολογγίου με τις διοικήσεις των Παιδικών Σταθμών και του ΚΔΑΠ για τον ίδιο λόγο.
Σε δήλωσή του ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε: «Ύστερα από την ενημέρωση που μου έκαναν οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στις σχολικές μονάδες του δήμου μας τόσο σε επίπεδο στελέχωσης όσο και στις κτηριακές υποδομές.
Στο κομμάτι που μας αναλογεί ως δήμος και με δεδομένη την άψογη συνεργασία μας με όλες τις σχολικές επιτροπές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων έχουμε καταφέρει οι κτηριακές υποδομές να είναι σε άριστη κατάσταση δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες εργασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αύριο το ύστατο χαίρε στον αετό του Αιγαίου μας Σμηναγό (Ι) Αναστ. Μπαλατσούκα από την Άρτα


Αύριο το απόγευμα στην ΄Αρτα η κοινωνία μα και η πολιτεία θα πουν το ύστατο χαίρε στον αετό του Αιγαίου μας Σμηναγό(Ι) Αναστ. Μπαλατσούκα, που χτες το πρωί έδωσε τη ζωή του για να είναι οι ουρανοί μα και το έδαφος της πατρίδας λεύτερα. 
 
Συνειδητοποιώ πως η επιλογή του να πιλοτάρει τα σιδερένια πουλιά της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν πράξη λεβεντιάς και προσφοράς στην Ελλάδα. Καλό ταξίδι σμηναγέ. 
Από εκεί που ήδη πήγες... θα ατενίζεις καθημερινά το απέραντο γαλάζιο του αρχιπελάγους, χωρίς να σε ενοχλεί κανείς. Η προσφορά της ζωής σου για μια Ελλάδα ανεξάρτητη είναι ανεκτίμητη!!! ΄Εδωσες ό,τι πιό πολύτιμο είχες.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ



Γιάννης Σελιμάς
ΑΓΑΠΗΤΟ ΝEWSPRESSAGRINIO,
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΨΑΡΕΜΑ ΑΘΕΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ , ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΨΟΡΑΧΗΣ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΕΣΤΑΛΘΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΙΧΩΝΙΩΝ ΔΗΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΜΩΣ  ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.
ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΑΣ

Α) Το στοίχημα μιας Nέας Mεταπολίτευσης
  Το βασικό αίτημα των μεταπολιτευτικών χρόνων σε πρώτη φάση ήταν η ύπαρξη σταθερής δημοκρατίας στη χώρα  και η απόκτηση   εθνικής κυριαρχίας. Σε δεύτερη φάση και καθώς είχε επιτευχθεί μια ομαλή δημοκρατική ζωή και η ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ το βασικό αίτημα ήταν η διάχυση οικονομικών  και κοινωνικών δικαιωμάτων σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Μπορεί επομένως να συνοψίσει κανείς το βασικό Μεταπολιτευτικό πρόταγμα στην Αναδιανομή Πολιτικών , Οικονομικών και Κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες.
            Σήμερα και καθώς η χώρας μας έχει επιτύχει ένα σταθερό δημοκρατικό πολίτευμα και μια σχετικά ομαλή πολιτική ζωή, υψηλό βιοτικό επίπεδο και μια ισχυρή θέση στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα αναρωτιέται κανείς ποιο είναι το Νεό Στοίχημα της Ελλάδας;
            Το τρίπτυχο Ανάπτυξη, Διαφάνεια, Συμμετοχή δεν αρκεί εάν δεν εξειδικευτεί σε όρους συμφερόντων και δικαιωμάτων για την κοινωνία και τους πολίτες. Το σύγχρονο διακύβευμα μιας Νέας Μεταπολίτευσης που έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες συμπυκνώνεται σε τρείς αναδιανομές:
-         Από το Ιδιωτικό στο Δημόσιο χώρο, η ιδιωτική ευτυχία των λίγων δεν μπορεί να στηρίζεται στη δημόσια κόλαση των πολλών
-         Από τους προνομιούχους ηλικιωμένους και τους μεσήλικές στα παιδιά, τις γυναίκες και τη νέα οικογένεια
-         Από τα άτομα και την οικονομία κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην κοινωνία των πολιτών και το περιβάλλον
Αυτό το τελευταίο αίτημα αναδιανομής σχετίζεται με την περιβαλλοντική διακυβέρνηση της λίμνης Τριχωνίδας με την έννοια ότι εξειδικεύεται γεωγραφικά και βρίσκει στην περιοχή μας τον πιο ιδανικό χώρο για να εφαρμοσθεί.
Β) Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση λίμνης Τριχωνίδας

Θα μπει λουκέτο σε 50 Τμήματα ΤΕΙ


Τέλος Σεπτεμβρίου, μετά τον νόμο-πλαίσιο, ξεκινούν και οι διαδικασίες χωροταξικού ελέγχου στην ανώτατη εκπαίδευση

ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

Σαράντα με πενήντα Τμήματα ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ότι θα κλείσουν, θα συγχωνευθούν ή θα αλλάξουν επιστημονικό αντικείμενο πριν ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα της χώρας το 2013-2014. Η κυβέρνηση ανακοινώνει τις βασικές αρχές του νέου νόμου-πλαισίου για τα πανεπιστήμια στο τέλος Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά ξεκινούν οι διαδικασίες χωροταξικού ελέγχου της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, που θα καταλήξουν σε δραστική μείωση των Τμημάτων της. Μεταξύ των Τμημάτων που τα ερχόμενα χρόνια θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας είναι και πανεπιστημιακά, καθώς τρεις ξενόγλωσσες φιλολογίες της χώρας (Ιταλική, Ισπανική, Γαλλική) είχαν εφέτος κενές θέσεις ή εισακτέους με βαθμολογία λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 5. Για τις περιπτώσεις αυτές μελετάται η λύση των συγχωνεύσεων και η δημιουργία π.χ. Τμήματος Λατινογενών Σπουδών.

« Και πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν» δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGΑ,

Παράνομο ψάρεμα αθερίνας στη λίμνη Τριχωνίδα




Το πρόβλημα της παράνομης αλιείας στην Τριχωνίδα διαιωνίζεται χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να απειλούνται με εξαφάνιση από την Τριχωνίδα ψάρια όπως ο κυπρίνος, η δρομίτσα, η τσορούκλα, τα στρωσίδια, τα γλανίδια, τα χέλια, η αθερίνα και οι κέφαλοι που βρίσκονταν σε αφθονία πριν από μερικές δεκαετίες.
Το παράνομο ψάρεμα γίνεται με δύχτια θαλάσσης (μανομένα) 4 χιλιοστών αντί για 8 χιλιοστά που επιτρέπεται σε κλειστά ύδατα καθώς επίσης και τις νύχτες με λάμπες.
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ενέργειες προστασίας της Λίμνης από την Εποπτεία Αλιείας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας.

Με αφορμή της σύλληψης τεσσάρων ατόμων τις βραδυνές ώρες της περασμένης Δευτέρας που ψάρευαν παράνομα αθερίνα στη λίμνη Τριχωνίδα μήπως είναι καιρός να σκεφτούν οι σοφοί πολιτικοί μας να συγκροτηθεί φορέας διαχείρισης της Λίμνης; 

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ‏



Καταλύτη στην οικοδόμηση του «πλειοψηφικού συνασπισμού δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική», χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Η ΝΔ θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική. Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ο κ. Σαμαράς

Άφησε δε να εννοηθεί ότι οι επικείμενες εκλογές είναι σαφώς πολιτική μάχη, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματα για συστράτευση όλων για τη στήριξη των επιλογών του κόμματος: «Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η Παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Δεν ζητώ μόνο τη στήριξη των επιλογών της Παράταξης. Ζητώ και την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στον κοινό μας αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σαμαράς: Τέσσερα τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Το κεφάλι του Προδρόμου...

Παπα-Ηλίας   
Ο άγγελος, που προανήγγειλε στο Ζαχαρία τη γέννηση του Προδρόμου, είπε πως ο γιος του θα γινόταν μέγας. Κι όμως.
Ο Πρόδρομος δεν πήγε να σπουδάσει σε στρατιωτικές σχολές, απ' όπου συνήθως βγαίνουν οι μεγάλοι χασάπηδες των λαών. Ούτε σε φιλοσοφικές και νομικές σχολές, απ' όπου μας προκύπτουν οι μεγάλοι φιλόσοφοι και νομοθέτες. Και κυρίως οι μεγάλοι σοφιστές. Που μαθαίνουν πώς να εξαπατούν και να ληστεύουν τους συνανθρώπους τους..
Σπούδασε στη σχολή της ερήμου. Κι έμαθε τη γλώσσα των άγριων πουλιών και λουλουδιών και.των μακρινών αστεριών. Κι ακόμη πιο πέρα τη γλώσσα του σύμπαντος και του Αγίου Πνεύματος. Που του αποκάλυψαν τον «κρυμμένο θησαυρό» και τον «πολύτιμο μαργαρίτη». Δηλαδή, τη πολιτεία του Θεού.

Ανακοίνωση "ΔΟΞΑΣ" Καινουρίου


Το  διοικητικό  συμβούλιο  της  Δόξας  Καινούριου  σας  ενημερώνει  ότι σε όποιες  ανακοινώσεις,  προσκλήσεις,  προγράμματα του συλλόγου  μαςσχετικά με τις εκδηλώσεις Θέστια 2010 αναφέρεται  και  αναγράφεται  ως χορηγός επικοινωνίας ο ΑΧΕΛΩΟΣ TV αυτό δεν ισχύει.

                                                                 Εκ του Δ.Σ

Στο χείλος της αβύσσου οικονομία και νοικοκυριά.


Αμετανόητη παραμένει στην οικονομική της πολιτική η κυβέρνηση την ώρα που επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, νέοι επστήμονες, νέοι επιχειρηματίες και γενικότερα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, παρατηρεί και διαπιστώνει καθημερινά ότι όχι μόνο δεν βελτιώνεται η οικονοική της κατάσταση, αλλά οι ανεξήγητες και υπερβολλικές αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη έχουν μειώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη της, καθώς και το εισόδημα που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει. Ταυτόχρονα τα έσοδα του Κράτους κυριολεκτικά βρίσκονται στο ναδίρ, ωθώντας προς αυτή την κατεύθυνση και την οικονομία της χώρας, που σε αντίθεση με τα προεκλογικά λεγόμενα, ακόμη να επανεκινηθεί. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι κριτές των όσων καθημερινά συμβαίνουν. 
1.Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 4 ολόκληρες μονάδες αντί να δώσει 1,5 δισ. επιπλέον έσοδα, απέφερε μόνο 240 εκατ. ευρώ. 
2.Στα καύσιμα έχουν εισπραχθεί 480 εκατ. ευρώ αντί του 1,5 δισ. ευρώ που στόχευε η κυβέρνηση με αυξήσεις που έφτασαν στο 60% του Ε.Φ.Κ., ενώ 3.έχει μειωθεί η κατανάλωση κατά 15%. Ανάλογη εικόνα υπάρχει στα τσιγάρα και στα ποτά με εισπράξεις 250 εκατ. ευρώ, αντί για 1,2 δισ. ευρώ. Επίσης ανάλογη πτώση υπάρχει και στην κατανάλωση ποτών και τσιγάρων.
Συνολικά...

Ο Τραπεζιώτης ανοιχτός για σύμπραξη και με Δ. Σταμάτη;



Αναρτήσαμε την διακήρυξη που μας έστειλε το γραφείο υποστήριξης του νυν δημάρχου Θεστιέων και ειλικρινά δεν έχουμε καταλάβει εάν τελικά η πρωτοβουλία που παίρνει για μια νέα συλλογικότητα για το νέο Αγρίνιο, όπως λέει θα είναι ο ίδιος επικεφαλής ή κάποιος άλλος και εάν θα κινείτε στα πλαίσια της δημοκρατικής παράταξης (ΠΑΣΟΚ) που τον στήριξε τις δύο τετραετίες που εκλέχτηκε δήμαρχος ή και κάτι άλλο. Γιατί αρχίζουμε και μπερδευόμαστε με αυτά που γράφονται και στον χρόνο που λέγονται.
Το λέμε αυτό γιατί η ανακοίνωση του κ. Τραπεζιώτη στο τέλος της δεν μιλάει για υποψηφιότητά του ως δημάρχου Αγρινίου, αν δεν κάνουμε λάθος (ίσως να κατάλαβε επιτέλους και ο ίδιος ότι τα πράγματα δυσκολεύουν), ούτε αναφέρει με ποιο(ν)(ους) θα τη φτιάξει αυτή τη νέα συλλογικότητα  Μαθαίνουμε όμως ότι πριν την κίνησή του να ανακοινώσει αυτή την πρωτοβουλία είχε φροντίσει να συναντηθεί εκτός με τον Β. Αντωνόπουλο και με τον Δ. Σταμάτη στην Αθήνα (Κολονάκι) η δε ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σταμάτη από την Ν.Δ. γίνεται την αμέσως επομένη ημέρα της κίνησης Τραπεζιώτη. Ενώ ο βουλευτής διέδιδε μέχρι την παραμονή της ανακοινωσής του σε όλους τους «ιθαγενείς» στο Αγρίνιο ότι το πράμα δεν είναι σίγουρο!
Λέτε να ήταν συμπτωματικό;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ