Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Laptop με 27 ευρώ!


Η Ινδία αντεπιτίθεται. Ο υπουργός Ανάπτυξης της χώρας, Kabil Sibal, παρουσίασε στα διεθνή ΜΜΕ το φθηνότερο φορητό υπολογιστή (laptop) στον κόσμο, τον οποίο θα μπορεί να προμηθευτεί οποιοσδήποτε έναντι του ποσού των 27 ευρώ!

Δεν υπάρχει κανένα λάθος σε αυτό που διαβάσατε. Δεν λείπει κανένα «μηδενικό» από την τιμή. Το laptop θα κοστίζει περίπου 27 ευρώ.

Ο Kabil Sibal είπε ότι ο υπολογιστής που θα έχει το λειτουργικό σύστημα Linux αναμένεται να παρουσιαστεί πρώτα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα το 2011 και πως σκοπός των δημιουργών του είναι να ρίξουν την τιμή πιο χαμηλά και να φτάσει ακόμα και κάτω από τα 10 ευρώ!

http://aletri.blogspot.com/

Η «επανάσταση του αυτονόητου»


Γράφει ο Ακτιβιστής

Ο πρωθυπουργός ΓΑΠ, μιλώντας χθές (30 Ιουλίου) από το βήμα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο, επισήμανε ότι ήρθε η ώρα κάτι να αλλάξει: "-Να κάνουμε μια επανάσταση. Την ονομάζω την επανάσταση του αυτονόητου», τόνισε.

Και αράδιασε όλα τα αυτονόητα που τα ακούμε εδώ και 30 χρόνια από το στόμα κάθε Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σημίτη, Σαμαρά, Αλέκας, Αλέκου, Καρατζαφέρη και πάει λέγοντας, κάθε φορά που ανεβαίνουν σε κάποιο βήμα:

•«Για την ανάγκη να παταχθεί η διαφθορά σε όλους τους τομείς,

•το κράτος και οι υπηρεσίες του να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών.

•να παταχθεί η φοροδιαφυγή,

•να πάψει να υπάρχει το αίσθημα της αδικίας και της ατιμωρησίας, ακόμα και πολιτικών.

•να υπάρχει καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία,

•ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα και

•να εκλείψουν οι πελατειακές σχέσεις».

«- Εμείς πρέπει να αλλάξουμε την .........

Ελλάδα και να μην μασάμε τα λόγια μας» είπε ο ΓΑΠ χαρακτηριστικά.

Νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ!!!


Οχι μόνο πώληση μονάδων παραγωγής και ορυχείων της ΔΕΗ, αλλά και αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Η σχετική απαίτηση θα ενσωματωθεί στο νέο Mνημόνιο που θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα.Οι ελεγκτές της τρόικας, υιοθετώντας πλήρως τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπέβαλαν και επισήμως το αίτημα προς την ελληνική πλευρά, χθες.

Από το epirusgate

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν.Α.Σ
Β. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 5 ΑΓΡΙΝΙΟ
.
Αγρίνιο 30 Ιουλίου 2010  

ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ,

Στην Συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου 2010 κατά την απάντηση του κ. Καπώνη για τα θέματα που είχαμε θέσει με την από 20 Ιουλίου 2010 επιστολή μας και που αφορούσαν την συμμετοχή της ΑΝΑΙΤ στην Εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΤΑΣ» Α.Ε., επικαλέστηκε τα διάφορα έγγραφα τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει στο Προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για την συμμετοχή τόσο του έτους 2009 όσο και των προηγούμενων χρόνων καθώς και του από 15 Δεκεμβρίου 2005 Ιδιωτικο Συμφωνητικό συνεργασίας.

Επίσης δεσμεύτηκε να καταθέσει και το Καταστατικό της Εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΤΑΣ» Α.Ε. για να δούμε και εμείς επιτέλους ποιοι είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας , ποια είναι η Έδρα , ποιοι συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο κ.λ.π

Δυστυχώς όμως δεν κατέθεσε κανένα από τα παραπάνω έγγραφα και ειλικρινά δεν κατανοούμε το λόγο.

άλωση...



Ρώτησαν το Μίκη Θεοδωράκη, στην 85η επέτειο των γενεθλίων του, σχετικά με την πολιτική κατάσταση.
Και απάντησε: «Έχουμε ξενική κατοχή. Κατακτητές με κουστούμια και γραβάτες»!.



Τρις και τετράκις σε καλοτυχίζω,

Ποιητή, που 'πες, «όπου κι αν πάω

Η Ελλάδα με πληγώνει»,

Όπου δεν σου 'λαχε να ζήσεις

Στη δική μας εποχή,

Τη χούντα, για ν' αποθαυμάσεις

την πολιτική,

στους τοκογλύφους

την Ελλάδα πώς σκλαβώνει.

ΠΡΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ


ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σπύρος Κωνσταντάρας και Νίκος Παπαδημητρίου δήλω-σαν παρόντες και έτοιμοι για μια πλατιά δημοτική συνερ-γασία με στόχο την ανανέωση και την Αλλαγή στο Δήμο Θέρμου!

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25-7-2010, η προγραμματισμένη συγκέ-ντρωση του Συνδυασμού της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, στην Αίθουσα εκδη-λώσεων του Ξενοδοχείου «Απόλλων», μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής. Την εισήγηση παρουσίασε ο Δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Κώστας Φ. Μαραγιάννης. Η Οργανωτική επιτροπή παρουσίασε τα αποτελέσματα των επαφών και των συναντήσεων που πραγματοποίησε, με πο-λίτες, με φορείς, με εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και με δεκάδες απλούς πολίτες στο Θέρμο και στα Τοπικά Διαμερίσματα.

Η εισήγηση τόνισε ανάμεσα στα άλλα και τα παρακάτω: … «σε όλες τις επαφές και τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε στο Θέρμο και στα χωριά μας διαπιστώσαμε κάτι που αποτελεί πεποίθηση όλων των πολιτών: με πανστρατιά όλων, μπορεί να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Α-παίτηση όλων των πολιτών είναι μια πλατιά συνεργασία και συνένωση όλων των δημοτικών κινήσεων και των προσωπικοτήτων,με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου συνδυασμού. Ο συνδυασμός αυτός που θα συγκροτηθεί και θα πάρει μέρος στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μπορεί να δημιουργήσει δυναμική νίκης και ανατροπής, με υποψήφιο Δή-μαρχο αυτόν που θα προκύψει από μια πλατιά συνεργασία δημοτικών κι-νήσεων, στελεχών και πολιτών.

ΑΔΕΔΥ: Γενική εκτίμηση στοιχείων απογραφής


Οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί 1,5 - 2 ακόμη και 2,5 εκατ. Δημοσίων Υπαλλήλων. Αποδεικνύεται ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από το Μ.Ο. της Ε.Ε.

Είναι ώρα από την προπαγάνδα να έρθουμε στην ουσία. Συγκεκριμένα:

• Στον τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής τους. Δηλαδή της εμπορευματοποίησης των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών και την επιβάρυνση των πολιτών με δυσβάσταχτο κόστος για τα μείζονα και αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση.

• Στη δημοκρατική αναδιοργάνωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, που σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, ξερίζωμα των λογικών περί κράτους – λάφυρου, του εκάστοτε νικητή των εκλογών.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Το παρελθόν του μέλλοντός μας


Του Γερ. Θεοφιλάτου
Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου

Σε κατάρρευση και στο σκέλος των παροχών και στο σκέλος των εισροών οδηγείται η κοινωνική ασφάλιση μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα οδηγηθούν σε σταδιακή οικονομική κατάρρευση, αδυνατώντας να πληρώσουν και αυτές ακόμα τις περιορισμένες συντάξεις και άλλες παροχές. Ας παραθέσουμε επ’ αυτού δύο βασικά στοιχεία που πέρασαν στα “ψιλά”.

Το πρώτο είναι η μη χρηματοδότηση του ΙΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό μετά το 2015 με 1% του ΑΕΠ όπως γίνεται σήμερα, αλλά και των άλλων ταμείων (ΟΑΕΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕ) με 0,4%. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα ταμεία αυτά μέσα σε λίγους μήνες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή εκτός από την προβλεπόμενη σημαντική μείωση των συντάξεων που επιφέρει ο νέος νόμος, θα έχουμε και αδυναμία καταβολής συντάξεων. Επομένως στο ερώτημα: μιλάμε για σταδιακή οικονομική κατάρρευση των ταμείων και ασφαλιστική τραγωδία; Την απάντηση την δίνει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης: «Όλες οι προσεγγίσεις αυτό επιβεβαιώνουν».

Οικολόγοι - Πράσινοι: Αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και οι κυβερνητικές επιδιώξεις που μας ανησυχούν


Μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της χώρας με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Μπορίσοφ, δήλωσε για άλλη μια φορά ότι ο αγωγός «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» εξακολουθεί να βρίσκεται στις ύψιστες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Εκείνο που δεν έχει εξηγήσει ακόμη ο πρωθυπουργός είναι οι λόγοι για τους οποίους εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο έργο και τι άλλαξε εν τω μεταξύ από τον καιρό που ο ίδιος εξέφραζε αντιρρήσεις για τη σκοπιμότητα και την υλοποίησή του.

Παρά τις αισιόδοξες ρήσεις του κ. Παπανδρέου περί της ωφελιμότητας του πετρελαιαγωγού, οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε σταθεροί στην άποψή μας ότι ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης δεν έχει να προσφέρει τίποτε στον Ελληνικό λαό, όπως άλλωστε κανένας πετρελαιαγωγός δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν λαό, παρά μόνον τις τσέπες μερικών εταιρειών. Τα επιχειρήματα που κατά καιρούς προβάλλονται υπέρ της κατασκευής του αγωγού καταρρίπτονται εν τη γενέσει τους, από την ίδια την πραγματικότητα. Ζωντανό παράδειγμα οι βιβλικές καταστροφές από διαρροή πετρελαίου σε Αλάσκα, ΗΠΑ, Μεξικό και τελευταία στην Κίνα. Ισως ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι οι «αναμενόμενες μελέτες» θα εμποδίσουν κάτι που δεν μπόρεσαν να αποφύγουν ούτε οι ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της ΑΜΦΙΓΑΛ



Η ΕΑΣ Αγρινίου προχωρά στην υλοποίηση της επένδυσης, η οποία θα αλλάξει οριστικά τα δεδομένα στην κτηνοτροφία της Αιτωλ/νίας και την τοπική οικονομία.

Σε στάδιο υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης γάλακτος από την ΕΑΣ Αγρινίου, με την επωνυμία ΑΜΦΙΓΑΛ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε., το οποίο και ενέταξε στο μέτρο 1.2.3. του Π.Α.Α 2007-2013 με προϋπολογισμό 8.740.000 ευρω.
Η ΕΑΣ Αγρινίου βρίσκεται έτσι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη της, τους κτηνοτρόφους του νομού μας και το σύνολο των πολιτών, ότι κινεί άμεσα τις διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο και αισιοδοξεί ότι σε ένα χρόνο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, ώστε το 2011 να παρέμβει στην αγορά και να αλλάξει τα δεδομένα, προς όφελος των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών.

Προγραμματική Σύμβαση για την ποιότητας των υδάτων περιοχής υγροτόπων Αμβρακικού


Την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και «ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε» για την υλοποίηση του έργου: «Λειτουργίας του Δικτύου Αυτόματων Τηλεμετρικών σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων προστατευόμενης περιοχής υγροτόπων Αμβρακικού» αποφάσισε χθες (Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010) το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας.

Η προγραμματική σύμβαση αφορά στην υλοποίηση και υποστήριξη παρακολούθηση της λειτουργίας του Δικτύου των Αυτόματων Τηλεμετρικών Σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας των νερών του Αμβρακικού Κόλπου.

Ειδικότερα αφορά:

Στην ορθή λειτουργία του συστήματος για την αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της προστατευόμενης περιοχής.

Στην παρακολούθηση της ποιότητας των επιφανειακών νερών των ποταμών και του κόλπου.

Lagoon party στην παραλία της Τουρλίδας, Σάββατο 31 Αυγούστου 2010


Lagoon party στην παραλία της Τουρλίδας του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2010, από τις 4μμ και μετά, το οποίο θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, μουσική συναυλία τοπικών συγκροτημάτων και dj.set

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Μεσολογγίου, ο σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου, ο σύλλογος εθελοντών ΠΡΟΤΕΚΤΑ και ο Ραδιοφωνικός σταθμός Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Επιστράτευση φορτηγών και βυτιοφόρων με απόφαση του πρωθυπουργού


Την απόφασή του για την πολιτική επιστράτευση των οδηγών βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσης που απεργούν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την Τετάρτη. Με την συγκεκριμένη απόφαση ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτεί υπουργούς και νομάρχες να επιτάξουν τόσο τα οχήματα, όσο και τους ιδιοκτήτες τους, αφού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η παρατεταμένη απεργία τους: «έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη».

Στο έσχατο μέτρο της επίταξης των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης προχώρησε η κυβέρνηση, καθώς η κατάσταση στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας από την απεργία των ιδιοκτητών είχε περιέλθει σε οριακό σημείο.

Με απόφαση του πρωθυπουργού οι απεργοί τίθενται σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης, καθώς, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, η παράταση της απεργίας ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και απειλεί τη δημόσια τάξη. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσταλούν τα ατομικά δελτία στους απεργούς, οι οποίοι είναι άγνωστο για την ώρα πώς θα αντιδράσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την απόφαση Παπανδρέου

«ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΜΑΤΑ


Μία σπουδαία δράση για το περιβάλλον και την εκπαίδευση πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα στο Δήμο Αγρινίου, μετά τη δημοπράτηση του ΕΡΓΟΥ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ».

Το κτήριο θα αναγερθεί στην περιοχή ΄΄Δύο Ρέματα΄΄ σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1977,28μ2.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου θα αποτελείται από δύο ορόφους, ισόγειο και ισόγειο-υπόγειο, θα διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα αναμονής, χώρους γραφείων και κυλικείο.

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου αναβαθμίζεται συνολικά η περιοχή που επιπλέον διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 400.000 ευρώ και ο χρόνος περαίωσης του είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Προκριματικές στους δήμους θέλει η Ιπποκράτους


Η Ιπποκράτους "τινάζει στον αέρα" τις διαδικασίες για την επιλογή υποψήφιων δημαρχών και μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις με νέα εγκύκλιο φέρνει τα πάνω στις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση της επιτροπης ανάδειξης υποψηφίων για προκριμματικές εκλογές σε δήμους προκειμένου να επιλεγούν οι υποψήφιοι που θα λάβουν το "πράσινο χρίσμα" και μάλιστα όπως διευκρινίζεται όχι μόνο από τα μέλη αλλά από τους φίλους τους κόμματος, προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις στα τοπικά στελέχη. Εκτιμάται μάλιστα πως αρκετές, αν όχι οι περισσότερες από τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ θα αρνηθούν να την υιοθετήσουν.

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά :

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του καταστατικού «Ανάδειξη Υποψηφίων Δημάρχων» και την απόφαση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων (Ε.Α.Υ.), θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε Δήμους.

Στις προκριματικές εκλογές ψηφίζουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του κάθε Δήμου και όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Οι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στους Δήμους στις ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από την Ε.Α.Υ.

1. Υποψηφιότητες

Την Πέμπτη κατατίθεται η προσφυγή κατά του Μνημονίου


Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή, κατά του Μνημονίου από τον Δικηγορικό Συλλόγο, την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς.

Όπως κοινοποιήθηκε από τον Δικηγορικό σύλλογο, το κείμενο της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων, κατατίθεται την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την ίδια μέρα θα δοθεί σχετική συνέντευξη Τύπου.«Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε τη θέση του ΔΣΑ, ότι τα κοινωνικά δικαιώματα σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να τίθενται εν αμφιβόλω εξαιτίας, ή εξ φορμής οικονομικών συγκυριών, όσο δυσχερής κι αν είναι», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου και προστίθεται: «Τη στιγμή, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει πλήρως εκχωρηθεί στον υπουργό Οικονομικών και στους διεθνείς δανειστές της τρόικας, ο μοναδικός πυλώνας της δημοκρατίας, που απομένει, είναι η Δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνόμαστε» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος.

ethnos.gr

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Γιατί αντιδρούν οι βυτιοφορείς στην «απελευθέρωση» των οδικών μεταφορών


Στα μονοπώλια μεταφορές - αεροδρόμια

Με τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης», η κυβέρνηση προωθεί τις αλλαγές που επιτάσσει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα των μεταφορών

Με στόχο τη συγκέντρωση των εμπορευματικών μεταφορών από μεγάλες εταιρείες, οι οποίες στην πορεία θα αποκτήσουν τον έλεγχο του κλάδου, η κυβέρνηση έδωσε χτες στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου, το οποίο κατατίθεται αυτή τη βδομάδα στη Βουλή. Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Δ. Ρέππας, δίνονται σε «δημόσια διαβούλευση» άλλα δύο σχέδια νόμου, αναφορικά με την «αναδιοργάνωση της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας» (ΥΠΑ) - όπου προβλέπεται η ...«αξιοποίηση», δηλαδή η ιδιωτικοποίηση των κρατικών αεροδρομίων της χώρας και η ένταξη των εναέριου χώρου ευθύνης της ΥΠΑ στον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό» - και την «οδική ασφάλεια», όπου ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται η αλλαγή των όρων λειτουργίας των πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων, αλλά και ρυθμίσεις στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, που προμηνύουν αύξηση των τιμών των εισιτηρίων για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να διευκολυνθούν οι αγρότες για τα φωτοβολταϊκά.»


Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τις Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη, ζητά να διευκολυνθούν οι αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αυξάνοντας κατά 3 μήνες το χρονικό περιθώριο για την κατάθεση των κατά προτεραιότητα αιτήσεων των αγροτών, αφού το συγκεκριμένο πλεονέκτημα κινδυνεύει να ακυρωθεί στην πράξη λόγω καθυστερήσεων και επιπλέον αποσαφηνίζοντας το πλαίσιο και τους όρους για περιπτώσεις συνιδιοκτησίας όπως είναι τα εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχια ώστε να μην υπάρξουν άδικοι αποκλεισμοί.
Συγκεκριμένα με την ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής: «Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων από κατ’ επάγγελμα αγρότες αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών που έγινε πράξη με τον πρόσφατο νόμο 3851/2010.Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι σε σωστή κατεύθυνση, αφού ενισχύει το εισόδημα των αγροτών, αυξάνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προωθεί την πράσινη ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ... Ανεργία - Απασχόληση και Εκπαίδευση στο Νέο Αγρίνιο


Του Γιάννη Σελιμά

Aνεργία : Μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής

Η Ανεργία σε ποσοστό 81% αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με την οικονομική έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία ΑΠΟΨΙΣ S.M.R το 2009. Το 76,5 % των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η προσωπική οικονομική του κατάσταση είναι κακή ή όχι και τόσο καλή ενώ το 29,3 % δήλωσε πως σημαντικός παράγοντας αλλαγής τόπου κατοικίας εμφανίζεται η οικονομική κατάσταση της περιοχής και η αδυναμία εύρεσης εργασίας. Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα λόγω δομικών διαρθρωτικών προβλημάτων(διαφθορά, πελατειακό κράτος, αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας, παρασιτική επιχειρηματικότητα κτλ) και επιτείνει η διεθνής οικονομική ύφεση , οξύνει περαιτέρω το πρόβλημα της ανεργίας.
Σε τοπικό επίπεδο και στα όρια του Νέου Δήμου Αγρινίου ενδεικτικά με βάση στοιχεία της Μελέτης Ανάπτυξης ΟΤΑ 2009-2013 της ΤΕΔΚ Αιτ/νιας ο Δήμος Αγρινίου έχει ανεργία 5,27% , ο Δήμος Παρακαμπυλίων 8, 74 % , ο Δήμος Στράτου 3,22% ενώ οι Δήμοι Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Θεστιέων, Μακρυνειας, Νεάπολη, Παναιτωλικού ,και Παραβόλας κινούνται στο 5,8-6,0 % (ΕΣΥΕ 2001). Φυσικά και αυτά τα νούμερα είναι πλασματικά καθώς η «μαύρη» απασχόληση αλλά και τεχνικοί λόγοι αλλοιώνουν τα ποσοστά.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

224 εφοριακοί δεν έκαναν φορολογική δήλωση!


Την ώρα που η εφορία κυνηγάει τους πολίτες και πολλές φορές του χαμηλοεισοδηματίες για φοροδιαφυγή, 224 εφοριακοί δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι όμως αληθινό και φυσικά...ελληνικό! Οι διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αποκάλυψαν τους “αμελείς” εφοριακούς για 3 χρόνια (2007-2009) δεν έκαναν δήλωση φορολογίας και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ!

Πρόκειται για 224 εφοριακούς που πιάστηκαν επιτέλους στα δίχτυα της ίδιας τους της υπηρεσίας.

Απεργιακό «φρένο» διαρκείας σε φορτηγά και βυτιοφόρα


Απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα οι ιδιοκτήτες των περίπου 32.500 φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ., αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, το οποίο ενεκρίθη από το υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Η αγορά απειλείται με σοβαρά προβλήματα ανεφοδιασμού, καθώς οι απεργοί έχουν αποφασίσει να παρατάξουν φορτηγά και βυτιοφόρα στα διόδια της Ελευσίνας, στον Σκαραμαγκά, στο Χαϊδάρι, στη Μεταμόρφωση, στο Σχιστό, καθώς και σε εισόδους μεγάλων πόλεων της χώρας. Στην κινητοποίηση δεν μετέχουν τα βυτιοφόρα των εταιρειών καυσίμων, αλλά οι κινητοποιήσεις είναι πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων, γι' αυτό από χθες σχηματίζονται ουρές από οδηγούς που έτρεξαν να προλάβουν.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ "ΜΕ ΝΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ"‏


Ελληνίδα νύχτα με φεγγάρι στο Κάστρο του Αντιρρίου

Ήταν μια από τις βραδιές που μένουν στις μνήμες κι ας ήταν φτιαγμένη από τα πιο απλά και γνώριμα συστατικά. Το Κάστρο του Αντιρρίου, η φωτισμένη Γέφυρα στο πλάι του, το φεγγάρι πάνω από τους πυλώνες και μία ελληνική καλοκαιρινή νύχτα ολόγυρα, που όσο προχωρούσε, τόσο γοήτευε το ακροατήριο.

Την οργανωτική ευθύνη είχε ο Δήμος Αντιρρίου που είχε εντάξει τη συναυλία στο πλαίσιο των ετήσιων θερινών εκδηλώσεων "Γέφυρες Πολιτισμού", με χορηγό - όπως κάθε χρόνο - τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, κ. Δώρα Ταμπάκη, καλωσόρισε τους θεατές που ήλθαν από την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαϊα και έδωσε το λόγο στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Παπανικόλα που χαιρέτισε την εκδήλωση με τα παρακάτω λόγια:

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Την 24η Ιουλίου 2010 μάλλον χρειάζονται μαθήματα δημοκρατίας και όχι γιορτή


Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΟΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΠΩΣ ΤΟ 74’ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τα μεταπολιτευτικά κόμματα που μετεξελίχθηκαν σε μη – κόμματα είναι πλέον συντελεστές άρνησης, υπονόμευσης της Δημοκρατίας όχι δόμησης, θεμελίωσης της.

Την μεταβατική αυτή περίοδο οφείλουμε να δημιουργήσουμε ως πολίτες, ως κοινωνία πολιτών ορισμένες παρατάξεις, ορισμένα μέτωπα ώστε η χώρα να βρει την φυσιολογικότητα της ως Κοινωνία, ως Έθνος, ως Κράτος, ως Θεσμική συγκρότηση, ως Οικονομία.

Ένα από τα μέτωπα αυτά, 43 χρόνια μετά το 67’ και 36 μετά το 74’ είναι αυτό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η λέξη που οφείλει να βάλει δυναμικά και ανταγωνιστικά στην ημερήσια διάταξη, στον δημόσιο διάλογο που απουσιάζει, η νέα παράταξη σύγχρονων πολιτών για την Δημοκρατία είναι η Αποκομματικοποίηση. Όπως το 1974 έβαλε το αίτημα της Αποχουντοποίησης.

«Έφυγε» ο δημιουργός του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων των Ιωαννίνων


Ο διάσημος γλύπτης Παύλος Βρέλλης,μας άφησε τεράστια κληρονομιά

Τον άνθρωπο που ίδρυσε το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας στο Μπιζάνι Ιωαννίνων,όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με την ιστορία, μέσα από κέρινα ομοιώματα, ξακουστών, αλλά και αφανών ηρώων, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα, από την προεπαναστατική περίοδο έως και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,αποχαιρετούν σήμερα τα Γιάννενα!!!Ο διάσημος γλύπτης Παύλος Βρέλλης,«έφυγε» αφήνοντας μας,μια τεράστια κληρονομιά.

Ποιός ήταν ο Παυλος Βρέλλης

Γεννημένος στα Γιάννενα στις 25/3/1923, ορφάνεψε σε ηλικία 4 ετών από μητέρα. Εννέα χρόνια αργότερα χάνεται και ο πατέρας του.Η θεία του, Σοφία Παραμυθιώτη, αδερφή της μητέρας του, τον μεγαλώνει και τον σπουδάζει. Ο ρόλος της, τόσο σαν παιδαγωγός (δασκάλα η ίδια), όσο και σαν παρουσία με σπουδαία καλλιτεχνική αγωγή, τον επηρεάζει βαθύτατα.Το έργο της δύσκολο.Όχι μόνο επειδή ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος άφησε έντονα τα σημάδια του, αλλά επειδή ο Παύλος είναι ο πλέον ζωντανός από τους ανιψιούς της. Η καλλιτεχνική του πλευρά, είχε αρχίσει ήδη να διαφαίνεται από την παιδική του ηλικία, όταν είχε ζωγραφίσει ή σμιλέψει σε ξύλο ή πέτρα, αγαπημένους του ήρωες. Η άλλη του πλευρά όμως ήταν αυτή που στάθηκε η αιτία να προχωρήσει μπροστά στη ζωή.

Τα φαβορί για τα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες


Η Επιτροπή Αξιολόγησης κοιτάζει κεντρικά στελέχη και επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:. Πιθανότατα να τεθεί επικεφαλής ο νομάρχης Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος, αν δεν κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Πατρέων. Συζητείται επίσης το όνομα του βουλευτή Αχαΐας, Απ. Κατσιφάρα.

"Μέχρι στιγμής η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ για τις αιρετές περιφέρειες εξετάζει εναλλακτικά κυρίως δύο ειδών υποψηφιότητες: στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής (υπουργούς, βουλευτές κ.τ.λ.) ή αναγνωρισμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως πετυχημένους νομάρχες" αναφέρει σε δημοσίευμά του το Έθνος, το οποίο παρουσιάζει τις σκέψεις της Επιτροπής Αξιολόγησης για τις Περιφέρειες ανά τη Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τελευταίο γκάλοπ που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής «μετριούνται» ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης -θεωρείται έως απίθανο να κατέλθει υποψήφιος περιφερειάρχης- ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας. Η περίπτωση της βουλευτού των Πράσινων της Αυστρίας κ. Μ. Βασιλάκου δεν θεωρείται πιθανή, αν και συζητήθηκε.

Η απόφαση για την Αττική θα ληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις περιφέρειες οι πληροφορίες του Έθνους έχουν ως εξής:- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, βολιδοσκοπούνται ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, αφού δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να κερδίζει τις εκλογές. Επίσης βολιδοσκοπείται ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν ενδιαφέρεται.

Η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα!


Μια φράση που 36 χρόνια μετά ακούγεται ως οξύμωρη και ειρωνική τουλάχιστον στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία.

Με χαρές και πανηγύρια,μόλις κατέρρευσε το χουντικό καθεστώς υπό το βάρος της προδοσίας της Κύπρου,ο Ελληνικός λαός υποδέχτηκε το σωτήρα "εθνάρχη"Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 24 Ιουλίου του 1974.

Το σύνθημα Ε-Ε-ΕΡΧΕΤΑΙ!!! δονούσε την ατμόσφαιρα.

Πομπές και παράτες για έναν Καραμανλή που την κοπάνησε με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης το 1963,όταν κατάλαβε πως θα χάσει τις επερχόμενες εκλογές,αφήνοντας τη χώρα να φτάσει μέσα από περιπέτειες στην Απριλιανή δικτατορία.Ο ίδιος ηγέτης την ξανακοπάνησε για την προεδρία της Δημοκρατίας αυτή τη φορά,όταν κατάλαβε πως χάνει οριστικά τις επικείμενες εκλογές του 1981.

Στα χρόνια που κυβέρνησε,αυταρχικά υπό τη σημαία της ΝΔ,με μια απίστευτη "σοσιαλμανία" κρατικοποίησε τα πάντα,από Ολυμπιακή μέχρι Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!!!

Η Δίκη της Χούντας

36 χρόνια από την πτώση των Χουντικών. Η αστική μεταπολίτευση



Η Piazza, λόγω της επετείου της μεταπολίτευσης σας παρουσιάζει την ταινία ντοκιμαντέρ η οποία αναφέρεται στην δίκη των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου του 1967. Προβάλλονται ντοκουμέντα από την εν λόγω δίκη με τις απολογίες του Παπαδόπουλου, του Αγγελή, του Πατακού κ.ά. Ο σκηνοθέτης ενδιάμεσα απ' τις σκηνές της δίκης παραθέτει ιστορικά ντοκουμέντα που φανερώνουν πως φτάσαμε στην Χούντα του 1967 (μεταξικό καθεστώς, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, δίκη Μπελλογιάννη, δολοφονία Λαμπράκη κ.ά.). Από τον φακό περνάνε σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές εκείνης της ταραγμένης περιόδου όπως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Γεώργιος και ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη και πολλοί άλλοι. Πρόκειται για ένα πολύ καλό ιστορικό ντοκιμαντέρ που παραχωρεί στην κρίση του θεατή πρωτογενές ιστορικό υλικό προς μελέτη. Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Θεοδόση Θεοδοσόπουλο. Η μουσική είναι του Γιώργου Γιαννουλάτου με βασική ερμηνεύτρια την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Κυκλοφόρησε το 1981.

Έως τις 29 Ιουλίου δόθηκε παράταση για την απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων


750.000 οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Αφού ακούστηκαν διάφορα, ειπώθηκαν και τα χείριστα από ορισμένους, οι οποίοι τόνιζαν ότι είναι πάνω από 1.000.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι, τελικά ο αριθμός τους, βάσει και των στοιχείων της απογραφής, έως αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, είναι ο ίδιος με τον αριθμό που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων το πρώτο τρίμηνο του 2009 ήταν 741.148 άτομα. Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, όπως παρατίθενται από τη ΓΓΠΣ.

Οι 430.000 ανήκουν στα Υπουργεία, οι 90.000 στους ΟΤΑ, 170.000 στο Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας. Τα πολυπληθέστερα υπουργεία είναι το Παιδείας με πάνω από 200.000 υπαλλήλους και το Υγείας με πάνω από 100.000!

Γιατί έκλεισε το troktiko;


Μια απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου

Ένα blog που είχε αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο ιστότοπο της Ελλάδας, έχοντας να επιδείξει 1 δισεκατομμύριο, 438 εκατομμύρια, 348 χιλιάδες, 516 (1.438.348.516) επισκέψεις, μόλις πέντε μέρες μετά τη δολοφονία του ιδρυτή του, παύει να λειτουργεί. Είδηση που ισοδυναμεί με βόμβα. Είναι λογικό όλοι να αναζητούν τους λόγους αυτής της απόφασης, να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν το μεγαλύτερο Ελληνικό blog, να βάζει λουκέτο.

"Δεν υπήρχαν συνεργάτες, μόνος του ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας;" είναι το πρώτο ερώτημα που σου έρχεται αυθόρμητα.

Ασφαλώς τους λόγους αυτής της απόφασης τους γνωρίζουν αυτοί που την πήραν και θα τους μάθουμε όποτε αποφασίσουν να μιλήσουν, αν το αποφασίσουν ποτέ.

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΤΣΑΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.-ΝΔ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Δεν περιμέναμε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ μας (εδώ) δημοσίευμα με τις δηλώσεις ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ  των κ.κ. Αλπέτζου και A. Τσακαλογιάννη θα έβαζε φωτιά στους κόλπους του κόμματος της Ν.Δ. τοπικά.

Μετά την άτυχη κατά τη γνώμη μας απάντηση του Πρόεδρου της Δ.Ο. Αγρινίου της Ν.Δ. μας δόθηκε για ανάρτηση νέα δήλωση από τον κ. Τσακαλογιάννη και τη δημοσιεύουμε :

"Πριν 30 χρόνια όταν συνειδητά ξεκίνησα να αγωνίζομαι για την ΝΔ δεν είχα σκεφθεί οτι θα ξύπναγε ένα πρωί ένας Καρδινάλιος και θα έστελνε τις αποφάσεις ΤΟΥ για την προσφορά μου και τους αγώνες μου στη ΝΔ.

Ο Καρδινάλιος μου είναι παντελώς άγνωστος κι όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν τον βρήκα ΠΟΥΘΕΝΑ. Προφανώς ξύπνησε πριν 30-40 μέρες από λήθαργο.

ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΞΥΠΝΗΜΑ.

Προσωπικά μου είναι παντελώς ΑΔΙΑΦΟΡΗ η σκηνική του παρουσία.

Προσωπικά όμως καθώς μεγάλωσα με ξεκάθαρες δημοκρατικές αντιλήψεις και ιδέες δεν δέχομαι καμιάς μορφής καθοδήγηση και ελέγχο από Καρδινάλιους αναλόγου μεγέθους. Τη σιχαίνομαι.

Οπότε ας κρατήσει τη βουλιμία του και τις διαθέσεις του για προσωπικά του ζητήματα.

Από πολιτικές ανοησίες και ηλιθιότητες δεν έχω καμιά ανάγκη να τις βλέπω και δημοσιευμένες ειδικά όταν αυτές έχουν αναφορά στο όνομα μου. Σε καμιά περίπτωση δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε αναφορά και έλεγχο και στο εξής γύρω από τ'ονομά μου.

Αν κάποιοι είδαν φως και μπήκαν, αυτό είναι κατάντια.


Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των επαγγελματιών οπλιτών στο 2/39 ΣΕ στο Μεσολόγγι


Τα αποφοιτήρια στους 800 και πλέον οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης επιδόθηκαν σήμερα(Παρασκευή 23/7) στο πλαίσιο της καθιερωμένης τελετής στο στρατόπεδο «Σπ. Μουστακλή» στο Μεσολόγγι.

Οι νέοι επαγγελματίες οπλίτες ανάμεσά τους και περισσότερες από 200 γυναίκες εκπαιδεύτηκαν, για 4 μήνες στο 2/39ΣΕ «Σχης Καραχρήστος», δίνοντας παράλληλα μια ξεχωριστή ζωντάνια στην πόλη του Μεσολογγίου.

Στην σημερινή τελετή αποφοίτησης των επαγγελματιών οπλιτών τον Αρχηγό ΓΕΣ εκπροσώπησε ο διοικητής της ΙV ΜΠ, Ταξίαρχος, Γιώργος Σκλαβούνος, ενώ την ημερήσια διαταγή ανέγνωσε ο διοικητής του 2/39ΣΕ, Σχης(ΠΖ) Παναγιώτης Παγούρας.

«Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν το 2/39 ΣΠ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας. Με χαρά σήμερα συμμετείχα στην τελετή αποφοίτησης των νέων επαγγελματιών οπλιτών που επί τετράμηνο περίπου έγιναν συμπολίτες μας.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Αναστολή λειτουργίας του ΙΕΚ Μεσολογγίου


Η αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για ανατολή λειτουργίας του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσολογγίου, δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από μια ακόμη διαπίστωση της πολιτικής απαξίωσης που ακολουθεί η κ. Άννα Διαμαντοπούλου σε ότι αφορά τον τομέα της αρμοδιότητάς της στην περιοχή αλλά και το νομό Αιτωλ/νίας.
Μετά το νέο τμήμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο είχε ιδρύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το οποίο και δεν λειτούργησε ποτέ με ευθύνη της κυρίας Υπουργού, η τελευταία «παρέμβαση» αφορά το κλείσιμο και του ΙΕΚ της πόλης.

Η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της γι’ αυτή την απόφαση, καλώντας κάθε αρμόδιο φορέα και εκπρόσωπο να την ανακαλέσει. Οι προσχηματικές δικαιολογίες περί οικονομικού κόστους δεν είναι ικανές να πείσουν ούτε τους άμεσα ενδιαφερόμενους που θα κληθούν να υποστούν οι ίδιοι τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων, αλλά ούτε και τους πολίτες που για μια ακόμη φορά διαπιστώνουν με τον πλέον αυταπόδεικτο τρόπο την ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης.

Στη «Σφήνα» έγινε η πρώτη συνάντηση του Βασίλη Αντωνόπουλου με φίλους και συνεργάτες του


Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας του Βασίλη Αντωνόπουλου, σε κοσμικό κέντρο στο Δ.Δ. Κυψέλης (πρώην Σφήνα) του Δήμου Στράτου, με αυτοδιοικητικούς παράγοντες ήταν επιτυχημένη. Παραβρέθηκαν πάνω από 100 άτομα οι περισσότεροι από αυτούς είναι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους που συνενώθηκαν με το Αγρίνιο. Θέμα της συνάντησης βασικά ήταν η πολιτική εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται στην εποχή του «Καλλικράτη» και η αναγκαιότητα συγκρότησης ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για το δήμο Αγρινίου. Προφανώς οι παραβρισκόμενοι, όπως ειπώθηκε θα αποτελέσουν τον κορμό του ψηφοδελτίου του.
Αποφασίστηκε η στελέχωση του συνδυασμού να γίνει και με τη συμμετοχή από άλλους πολιτικούς χώρους αν το επιθυμούν!
Μάθαμε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η κάθοδός του στις εκλογές στις 7 Νοεμβρίου 2010, όπως επίσης και οι πρώτη διακήρυξη του συνδυασμού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Για μία ακόμη φορά «οι συνήθως βιαστικοί» εκτίθενται. Αγνοώντας την καθημερινή πραγματικότητα που είναι αδιάψευστος μάρτυρας του έργου που με υπευθυνότητα υλοποιεί η Δημοτική Αρχή ουσιαστικά την «εγκαλούν» γιατί δεν παρουσιάζει το έργο της στη χρονική συγκυρία που αυτοί θέλουν!

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή με σύνεση και υπευθυνότητα, σεβόμενη την οικονομική συγκυρία και κυρίως τους πολίτες που καθημερινά βλέπουν το έργο της προχωρά στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα γίνει λεπτομερειακή παρουσίαση του σημαντικού έργου της σε χρόνο που θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση των μεγάλων παρεμβάσεων και του έργου που υλοποιεί.

Άρχισαν οι απειλές ;



Τωρα τα κάναμε πάνω μας. Ενα απλό email αρκούσε. Τσάμπα μάγκας.... κρίμα!

ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
1.Σώκου Ευθυμίου του Νικολάου, κατοίκου Αγρινίου
2. Ειρήνης Τόλη – Σώκου του Χρήστου, κατοίκου Αγρινίου

ΚΑΤΑ
1. Του ιδιοκτήτη του ιστολογίου (blog) με το διακριτικό όνομα «Αβόλευτος», ηλεκτρονική διεύθυνση http://antidimos.blogspot.com/
2 . Του διαχειριστή του ιστολογίου (blog) με το διακριτικό όνομα «Αβόλευτος», ηλεκτρονική διεύθυνση http://antidimos.blogspot.com/
3. Του συντάκτη του ηλεκτρονικού δημοσιεύματος με τίτλο «Η γυναίκα του καίσαρα γιολαντίου» που αναρτήθηκε στο ανωτέρω ιστολόγιο την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010 και είναι διαθέσιμο και...

αναρτημένο στην ακριβή ηλεκτρονική διεύθυνση http://antidimos.blogspot.com/2010/07/blog-post_4146.html  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
 Την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010 αναρτήθηκε στο ιστολόγιο με το διακριτικό όνομα «Αβόλευτος», ηλεκτρονική διεύθυνση http://antidimos.blogspot.com συκοφαντικό ηλεκτρονικό δημοσίευμα με τον τίτλο «Η γυναίκα του καίσαρα γιολαντίου», το οποίο είναι διαθέσιμο και αναρτημένο στην ακριβή ηλεκτρονική διεύθυνση http://antidimos.blogspot.com/2010/07/blog-post_4146.html,

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κ. ΣΠΗΛΙΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ Στο Ρ/Φ ΣΤΑΘΜΟ NET


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, πρώην ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Δημοσιογράφος: ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

21 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χθες ο Πρωθυπουργός έδωσε μια συνέντευξη σε ένα αμερικάνικο περιοδικό, σας διαβάζω ένα απόσπασμα για να βάλω στην κουβέντα, να ξεκινήσουμε με τον κ. Λιβανό ο οποίος είναι κεντρικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού. Καλή σας ημέρα κ. Λιβανέ

Σ. ΛΙΒΑΝΟΣ: Καλημέρα σε σας και τους ακροατές σας

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ας ξεκινήσουμε με ένα απόσπασμα, υπήρξαν λέει ο κ. Παπανδρέου δύο επιλογές, η μια ήταν η στάση πληρωμών και η άλλη ήταν να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών αλλά να ακολουθήσουμε άλλη οδό, επιλέξαμε εμείς όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση το γνωστό δρόμο που επιλέξαμε, όχι τη στάση πληρωμών, και έχουμε ένα σημαντικό μηχανισμό στήριξης και σε ένα άλλο σημείο αναφέρει ότι κανείς δεν περίμενε την σχεδόν βίαιη αντίδραση των αγορών καθώς περνούσε ο καιρός, αν η αντίδραση των αγορών δεν ήταν τόσο βίαιη σχετικά με το ύψος του ελληνικού χρέους πιστεύω ότι θα είχαμε περισσότερο χρόνο να κάνουμε αυτές τις αλλαγές με λιγότερο οδυνηρό τρόπο, με λιγότερο δραστικά μέτρα. Υπήρχαν δύο δρόμοι, η Νέα Δημοκρατία ποιο δρόμο θα επέλεγε αν ήταν στην κυβέρνηση;

Σ.ΛΙΒΑΝΟΣ: Νομίζω ότι ο διάλογος αυτός έχει γίνει κατανοητός απ’ όλους τους Έλληνες

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει γίνει κατανοητός πιστεύετε;

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΛΗΣ

Οι φετινές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προχωρά μαζί με την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην εφαρμογή ενός πραγματικού σφαγείου μέτρων που επιδιώκουν να αναιρέσουν κατακτήσεις ενός αιώνα δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να επιβάλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση, το μήνυμα της ελπίδας το στέλνουν οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις. Οι αγώνες αυτοί, εάν κλιμακωθούν, εάν πάρουν χαρακτηριστικά πανεργατικής εξέγερσης και γενικευμένου απεργιακού «μπλακ-άουτ», εάν υπερβούν τη γραμμή ήττας των γραφειοκρατικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μπορούν να νικήσουν, μπορούν να οδηγήσουν στην απόσυρση των μέτρων του «Μνημονίου», μπορούν να κλονίσουν και να ανατρέψουν τους πολιτικούς εκφραστές των μέτρων και πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση του «Μνημονίου», των τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Νέα τέλη - φωτιά για τα ΙΧ από το 2011!


Από 7% έως 20% θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου.

Τις αλλαγές αποφάσισαν σε πολύωρη σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Οπως γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επικρατάστερη είναι η πρόταση για δυο διαφορετικούς τιμοκαταλάγους ανάλογα με την παλαιότητα του κάθε αυτοκινήτου.

Για αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά από το 2011 και μετά, τα τέλη θα αυξάνονται ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων.
Στην περίπτωση αυτή, θα φορολογούνται πολύ ευνοϊκά ή και θα απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν κάτω από 100 μικρογραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, χωρις να παίζει ρόλο η τεχνολογία του αυτοκινήτου (υβριδικό ή μη) αφού οι ρύποι εξαρτώνται και από πολλούς άλλους παράγοντες.
Για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, προτείνεται να ισχύσει η παλαιά κλιμάκωση του 2008 -προ των αλλαγών Σουφλιά- προσαυξημένων κατά 7% ως 20%.
Στην περίπτωση αυτή, τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα διαμορφωθούν κατά προσέγγιση ως εξής:

Συνεδριάζει τη Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 στις 18:30 μ.μ. το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας


Συνεδριάζει τη Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 στις 18:30 μ.μ. το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας (αίθουσα Ν.Σ., Διοικητήριο, Μεσολόγγι).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης είναι τα εξής:

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Αγροτική Οδοποιΐα Τοπικού Διαμερίσματος Αγγελοκάστρου του Δήμου Αγγελοκάστρου, Νομού Αιτωλ/νίας».

Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Βελτίωση της ύδρευσης των οικισμών Αμπέλια, Κοσίνα και Κούρβουλα του Τοπικού Διαμερίσματος Κοκκινόβρυσης και Τσιρνόκος του Τοπικού Διαμερίσματος Αργυρού Πηγαδίου» Νομού Αιτωλ/νίας».

Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ


Προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπάκτου

Όπως γνωρίζετε με βάση το άρθρο 217 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων, μέχρι το τέλος Ιουνίου κάθε χρόνο η δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να προχωρά σε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της, «σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης». Όμως από την πλειοψηφούσα παράταξη δεν κινήθηκε αυτή η διαδικασία, παρ’ όλο που στο παρελθόν είχε δεσμευθεί για το αντίθετο. Θεωρούμε ότι είναι σημαντική παράλειψη η περιφρόνηση του δημόσιου απολογισμού (ειδικά όταν αυτός είναι και ο τελευταίος) . Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή εκτίθεται στα μάτια των δημοτών και κάνει φανερό το έλλειμμα δημοκρατίας στη διοίκηση του δήμου.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου επισκέφτηκε σήμερα το υπό ανέγερση κτίριο


Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης για την πορεία της κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου επισκέφτηκε σήμερα το υπό ανέγερση κτίριο και ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα μηχανικό.

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την πρόοδο της πορείας των εργασιών, καθώς και την διαβεβαίωση από τον υπεύθυνο επιβλέποντα μηχανικό ότι το χρόνιο αίτημα και η αγωνία των Αιτωλ/νων πολιτών θα πάρει τέλος το πολύ έως τον Μάρτιο του 2011.

Χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή, διαπιστώσαμε ότι θα είναι ένα Νοσοκομείο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που πραγματικά θα δώσει καλύτερες παροχές Υγείας στον ταλαιπωρημένο Αιτωλ/να πολίτη.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΠΣΝΑ


Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Δ.Σ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας (ΕΠΣΝΑ) έτσι όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης.


Το νέο ΔΣ έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΟΛΤΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΑΓΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΕΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΦΟΡΟΣ: ΜΠΑΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΕΛΗ: ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΠΕΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΒΙΣΒΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΤΑΡΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΣΑΡΚΑΤΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

«Σκοπός και στόχος της νέας διοίκησης είναι η προαγωγή του ποδοσφαίρου στο Νομό μας, η ισονομία και η αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο χώρο του ποδοσφαίρου, πράγμα που και υποσχόμαστε να εκπληρώσουμε» σημειώνεται σε ανακοίνωση του νέου ΔΣ της ΕΠΣΝΑ.
 
"KALO KOURAGIO"

"Σφαίρες στην καρδιά της Ελευθερίας"


"Φυσικά, τον Σωκράτη Γκιόλια κανείς μας δεν τον γνώριζε προσωπικά. Ήταν όμως ο εμπνευστής πολλών στον χώρο του blogging. Αυτός που έδειξε τον δρόμο στην ελεύθερη και αδέσμευτη παροχή πληροφορίας. Αυτός που μας άνοιξε τα μάτια και μας έφερε λίγα βήματα πιο κοντά στην αλήθεια.

Ελευθερία είναι ο άνθρωπος να βάζει μόνος του τα όρια της ζωής του, βασιζόμενος στις αρχές, στις αξίες και στις εμπειρίες. Αυτός ο ορισμός, ο καταλληλότερος που έχουμε ακούσει, δεν είναι απόφθευγμα κάποιου "μεγάλου" σοφού. Το έχει πει ένας "ανώνυμος", ένας από εμάς. Χωρίς να...

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010


Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τρεις σημαντικοί ερμηνευτές, θα βρεθούν την

Παρασκευή 23 Ιουλίου (ώρα 21:00) στη σκηνή του κάστρου του Αντιρρίου.

Στόχος τους να χαρίσουν στο κοινό μία ακόμη μουσική ανάμνηση που θα μείνει ανεξίτηλη για πολλά χρόνια.

Η Μαίρη Λίντα, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα και η μπαγκέτα του του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού θα ταξιδέψουν τους φίλους του ελληνικού τραγουδιού, σε μονοπάτια σύγχρονα και παλιότερα, πάνω σε νότες Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Πλέσσα, Ανδριόπουλου, Σπανού, Χιώτη, Νικολόπουλου, Μπαγιαντέρα, Δημητρίου, Καλατζόπουλου, Λαχανά και Ρουμπάνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ η συναυλία πραγματοποιείται χάρη στη χορηγική στήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Δεν πάει άλλο η απαξίωση από την κυβέρνηση του δήμου Μεσολογγίου»

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή την απόφαση του προέδρου του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης να αναστείλει τη λειτουργία του ΙΕΚ Μεσολογγίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του προέδρου του ΟΕΕΚ που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του ΙΕΚ Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια απόφαση που εμμέσως πλην σαφώς πλήττει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και οδηγεί εκατοντάδες νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το ΙΕΚ Μεσολογγίου είναι από τα πρώτα που συστάθηκαν και λειτούργησαν στη χώρα και στη 17χρονη διαδρομή του είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού σε αυτό φοιτούσαν απόφοιτοι λυκείου απ’ όλη τη νότια Αιτωλοακαρνανία. Μια περιοχή δηλαδή με πληθυσμιακή βάση περισσοτέρων των 100.000 κατοίκων.

Ημερίδα για τα Φωτοβολταΐκά απο την ΕΑΣ Αγρινίου


Η ΕΑΣ Αγρινίου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου με θέμα «Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων – επένδυση στην ενέργεια από τους αγρότες».Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των αγροτών για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των φωτοβολταϊκών, καθώς και η παρουσίαση της διαδικασίας αδειοδότησης για την εγκατάστασή τους. Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Μηχανολόγος Μηχανικός Μιχάλης Σμύρης και ο Μηχανολόγος Μηχανικός – Μελετητής Γρηγόρης Δρέττας.
Υπάρχουν αρκετές ενστάσεις από πολλούς για την επιχειρηματική "δεινότητα" του Προέδρου της ΕΑΣ Αγρινίου αντί της αγροτοσυνεταιριστικής του αποστολής.


Θα δείξει!

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση της Πανελαδικής Κίνησης Ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου‏

Η συνέλευση του Οικο-κάμπινγκ – Πανελλαδική Κίνηση Ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου, αποφάσισε την συντόμευση της διοργάνωσης από 6 σε 4 ημέρες τελειώνοντας την Κυριακή 18/6. Οι λόγοι που συντέλεσαν σε αυτή την απόφαση αφορούν τις τοπικές κοινωνικές και περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

Στην παραλία του Μαραθιά Αστακού συναντήσαμε με την άφιξή μας ένα σκηνικό που έπρεπε και εξακολουθεί να πρέπει να γίνει γνωστό: Ένας πάλαι ποτέ βιότοπος, η πρώην κοινοτική και πλέον δημοτική έκταση του Μαραθιά, έχει μετατραπεί σε «πόρνη» των μικρών και μεγάλων συμφερόντων της ευρύτερης περιοχής.

Από την μία πλευρά η εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών Νηρεύς Α.Ε. ιδιοποιείται τον χώρο αυτόν κατά την μη-τουριστική περίοδο μετατρέποντάς τον σε εργαστήριο για τις δικές της δουλειές και αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο ρυπαντικό φορτίο επικίνδυνο για τα ψάρια, τα πουλιά, τα ζώα, το τοπίο και τον άνθρωπο. Μιλάμε για ένα ρυπαντικό φορτίο που δεν δύναται να καθαριστεί, αφού αποτελείται από δισεκατομμύρια απειροελάχιστα έως μεγαλύτερου μεγέθους τεμαχίδια πλαστικών – παραγώγων του πετρελαίου (ρινίσματα κοπής πλαστικών σωλήνων, πλαστικοταινίες και φελιζόλ).

Το Ε.Κ. Μεσολογγίου με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο της «ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ»

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο της «ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ» στην περιοχή «ΦΙΛΟΘΕΗ» στις 19-7-2010 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου και δηλώνει την συμπαράστασή της με κάθε πρόσφορο τρόπο. Κατά πως φαίνεται η εντατικοποίηση της εργασίας και οι συνθήκες πλέον δουλειάς, εντείνουν και αυξάνουν τους κινδύνους και ορισμένες φορές οδηγούν και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών με ανυπολόγιστο κοινωνικό και οικογενειακό κόστος.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου ζητάει ΑΜΕΣΑ απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Τηρήθηκαν οι όροι υγιεινής και ασφάλειας από τον ανάδοχο του έργου;

2. Ήταν ασφαλισμένος νόμιμα ο άτυχος εργαζόμενος και υπό ποιες συνθήκες;

3. Ποιο το καθεστώς (ωράριο, υπερωριακή απασχόληση, άλλη μορφή εργασίας) στο εν λόγω κομμάτι της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ;

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με αναφορές κάποιων μέσων ενημέρωσης, ότι αυτοδιαγράφονται από  την Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα από την Δημ. Τ.Ο Αγρινίου της οποίας είναι μέλη της, οι κύριοι Αλπέντζος Θεμιστοκλής (Λάκης) και Τσακαλογιάννης Αλέξανδρος, σας αναφέρω ότι καμία αίτηση αυτοδιαγραφής δεν υπήρξε έως σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα της Κεντροδεξιάς και του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.

Στεκόμαστε όλοι μαζί δίπλα στον απλό πολίτη που σήμερα συνθλίβεται από τις καταστροφικές και άδικες πολιτικές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει, όλοι μαζί είμαστε στην πρώτη γραμμή.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ