Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ποιοί είναι οι νέοι πρόεδροι της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία



Μετά την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου ΝΟΔΕ ΝΔ Αιτωλ/νίας και των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ Τ.Ο. την Κυριακή 30/5/2010,  με τη συμμετοχή αρκετών μελών του κόμματος αυτού, νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ είναι ο Κώστας Σύρρος (Μοναδικός υποψήφιος).


 Δήλωση του νέου προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Κώστα Σύρρου

   Μετά την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου ΝΟΔΕ και ΔΗΜ.ΤΟ την Κυριακή 30/5/2010, ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Σύρρος σε δήλωσή του σημειώνει:
“Ευχαριστώ τα μέλη που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου ΝΟΔΕ και ΔΗΜ.Τ.Ο. σε όλο το νομό. Η Νέα Δημοκρατία  μετά την εκλογή των Προέδρων του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, συνεπής στις δεσμεύσεις της προχώρησε στην εκλογή και των υπολοίπων οργάνων από την εκλογική βάση. Όπως σε όλη την Ελλάδα και εδώ η εκλογική διαδικασία των εκλογών πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική συμμετοχή. Πιστεύοντας στις αρχές και τις δεσμεύσεις του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια  σε συνεργασία με τα μέλη της ΝΟΔΕ καθώς και τους προέδρους των ΔΗΜΤΟ,  να αναδείξουμε τα ζητήματα που αφορούν το νομό μας και τους πολίτες του, εκφράζοντας ισχυρή θέση και άποψη γι' αυτά”.
 Νεοεκλεγέντες πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο στο νομό Αιτωλ/νίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Αντάμωμα φίλων αλόγου, στην Κατούνα.

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 30 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία το 2ο Αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων αλόγου, στη γραφική περιοχή Νήσσα με τα πολλά πλατάνια, στην Κατούνα Ξηρομέρου.


Το 2ο αντάμωμα τα είχε όλα. Χιλιάδες κόσμος, οργάνωση, φροντίδα, φιλοξενία, επίδειξη αλόγων, τρεχούμενα νερά, δωρεάν ψητή προβατίνα, γλέντι και προπαντός ένα ζεστό χαμόγελο για όλο τον κόσμο. Ο Ιππικός Όμιλος Μεδεών Κατούνας που ήταν ο οικοδεσπότης μαζί με τους συνεργάτες εθελοντές (με τα ωραία μπλουζάκια τους που φρόντισε να τους ντύσει ο όμιλος) αποδείχθηκαν αντάξιοι της πατροπαράδοτης

Δείτε περισσότερα μαζί με φωτογραφικό υλικό απο το 2ο αντάμωμα από το ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS 

9ο Πανευρυτανικό Αντάμωμα Αιτωλ/νίας στη Τριχωνίδα (Δουγρή)



Ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Αιτωλ/νίας πραγματοποίησε χθες Κυριακή 30 Μαΐου 2010, το 9ο Πανευρυτανικό Αντάμωμα, στη θέση Δογρή Τριχωνίδας με την συμμετοχή  περισσοτέρων των 800 άτομων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε απο το πρωί με Αρτοκλασία και στην συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων (Νομαρχών, Δημάρχων κ.α) και ήταν αρκετοί!
Στην συνέχεια ακολούθησε ολοήμερο γλέντι με παραδοσιακή ζωντανή δημοτική και λαϊκή ορχήστρα και με αρκετά νόστιμα φαγητά απο το παραδοσιακό κέντρο στα πλατάνια στη Δουγρή.
Μεταξύ των άλλων είδαμε τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό «ομοτράπεζο» με τον Δήμαρχο Παραβόλας κ. Βασίλη Καπέρδα, όπου δοθείσης της ευκαιρίας σχολιάστηκε ανάλογα απο τους "απανταχού" Ευρυτάνες!  Μερικοί ομιλούν για αυτόδιοικητικό αρραβώνα…
Εν αναμονή!   

Ο.Λ.Μ.Ε.: "ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 31/5 ΣΤΙΣ 7.00 ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ" (Κηφισίας και Κατεχάκη)


Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, και όσους άμεσα ή έμμεσα το στηρίζουν, για μια ακόμη άθλια επιχείρηση διεθνούς δολοφονικής πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα, με τα σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας».

Η πράξη αυτή αποκαλύπτει στη διεθνή κοινή γνώμη ένα κράτος ωμής βίας και παρανομίας, που ποδοπατεί επανειλημμένα και ασύστολα κάθε έννοια ανθρώπινων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου.

Συνομιλία – ντοκουμέντο με τον Βαγγέλη Πισσία, μέλος της οργάνωσης “Free Gaza” την ώρα της επίθεσης των Ισραηλινών

Οι Ισραηλινές δυνάμεις μας ζητάνε να παραδοθούμε. Δεν παραδιδόμαστε! Πλέουμε σε διεθνή χωρικά ύδατα! Περιμένουμε εντολές από την Ελληνική Κυβέρνηση, για το αν πρέπει να παραδώσουμε πλοίο με Ελληνική σημαία στο Ισραήλ! Αυτή είναι η θέση μας, περιμένουμε εντολή από την Ελληνική Κυβέρνηση! Χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά.

Πραγματοποιήθηκε η 3η Γενική Συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιαδών


Εξαιρετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα των εργασιών της 3ης Γενικής Συνέλευσης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», που πραγματοποιήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιαδών, το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, με την παρουσία της Γεν. Γραμ. Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη, του Προέδρου της Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δημήτρη Δράκου, της Γεν. Διευθύντριας του Υπ. Πολιτισμού κ. Βλαζάκη, νομαρχών, δημάρχων και διακοσίων πενήντα περίπου μελών του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» απ’ όλη τη χώρα.

Τρίτη 1 Ιουνίου Εκδήλωση - συζήτηση στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε.-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Η Εκπαιδευτική Προοπτική διοργανώνει την Τρίτη 1 Ιουνίου και ώρα 18:30 μ.μ.,
στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου δημόσια εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Νέο Σχολείο-Αξιολόγηση στην εκπαίδευση»

Εισηγητής: Κώστας Διαμαντής, δάσκαλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Ο ΣΥΡΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Στην Τ.Ο της ΝΔ στο Αγρίνιο Πρόεδρος ο Γιάννης Ανδρεόπουλος
Μεγάλη Ικανοποίηση επικρατεί στην ηγεσία της ΝΔ για την μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. Εκτιμάται ότι ο αριθμός εκείνων που ψήφισαν κυμαίνεται μεταξύ 330.000 και 350.000. Η ικανοποίηση για τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές συνίσταται στο γεγονός ότι η συγκυρία τόσο για τη ΝΔ, όσο και για το πολιτικό σύστημα γενικότερα είναι αρνητική.
Για τη ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας εκλέγεται ο κ. Σύρρος Κων/νος (ήταν ο μοναδικός υποψήφιος) 
Με 40 ψήφους διαφορά αναδείχθηκε πρόεδρος στην Τ.Ο  της ΝΔ στο Αγρίνιο ο Γιάννης Ανδρεόπουλος … (έχασε ο κ. Τσόλκας και παρά τα κεράσματα τις τελευταίας στιγμής) ενώ η συμμετοχή ήταν σχετικά μεγάλη και στο Αγρίνιο αφού υπολογίζεται πως προσήλθαν στην κάλπη περίπου 800 μέλη του κόμματος…
Τοπικοί παράγοντες της Ν.Δ. δεν θεωρούν ότι η εκλογή των συγκεκριμένων προσώπων μπορούν να ανατρέψουν το κλίμα ηττοπάθειας που έχουν οι νεοδημοκράτες, επίσης μας είπαν ότι «η αποχή συγκεκριμένων στελεχών απο της εκλογές αυτές δείχνει ότι υπήρχε ανέκαθεν έλλειμμα  σοβαρών και υπεύθυνων πολιτικών στελεχών και γι' αυτό στο νομό δεν θα δούμε στον ήλιο μοίρα ως κόμμα....», όπως έλεγαν το βράδυ στη πλατεία του Αγρινίου. 

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Α. Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΡΑΖ


ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
ΒΥΖΑΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ 0-2

Η ομάδα των Τρικάλων ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μπαράζ της Γ' Εθνικής με τον Βύζαντα Μεγάρων, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, και αυτή που θα ακολουθήσει Βέροια και Καλλιθέα στη Β' Εθνική κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Ενόκ, που σημείωσε δύο τέρματα, ενώ άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Μίγκας, που ήταν ο δημιουργός και των δύο.
Περίπου 2.000 φίλαθλοι του Βύζαντα βρέθηκαν στις εξέδρες της Νέας Σμύρνης και περίπου 2.500 των Τρικλάλων.Τα 11 γκολ που δέχτηκαν τα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι τα λιγότερα που έχει δεχθεί φέτος οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα.



Το συγκρότημα του Δημήτρη Αρναούτη ήταν αυτό που μπήκε καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τόσο η προσπάθεια του Ατματζίδη, όσο και του Αντωνόπουλο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα δεν βρήκαν στόχο και πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 18' ο Ενόκ απάντησε στις ευκαιρίες και στη συνέχεια τα Τρίκαλα ισορρόπησαν, χωρίς πάντως να αλλάξει κάτι στο α' ημίχρονο.
Στις αρχές της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50', ο Ενόκ μετά από άψογη συνεργασία μεταξύ των Μίγκα και Μανουσάκη, δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ. Οι μεγαρείς προσπάθησαν μέχρι το τέλος να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, απώλεσαν σημαντική ευκαιρία στο 88' με τον Καφαντάρη, αλλά στις καθυστερήσεις και μετά από ωραία ενέργεια του Μίγκα, ο Ενόκ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Με το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Κάκου, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου στη Νέα Σμύρνη γέμισε από φιλάθλους των Τρικάλων, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη την επιστροφή της ομάδας στη Β' Εθνική.
Βύζας Μεγάρων (Δημήτρης Αρναούτης): Ούλμαν, Ιωάννου, Αρκουμάνης (76' Καραμπλάκας), Ράσιτς, Ντούνης, Ατματζίδης, Μαζιώτης (60' Ρούσος), Αντωνόπουλος (79' Καφαντάρης), Λισγάρας, Οκουε, Στρατάκης
Τρίκαλα (Σάββας Παντελίδης): Τόλιος, Τροΐρης, Κοιλιάρας (86' Καρράς), Γεωργίου, Γιώτας (69' Μαϊστρέλης), Θεοδοσιάδης, Τελκίνσκι, Σαββίδης (58' Χρυσάφης), Μίγκας, Μανουσάκης, Ενοκ 



Σχετικά με τη συνέντευξη του δημάρχου Αγρινίου στον ΑΧΕΛΩΟ T.V.


Συνέντευξη «Εφ όλης της ύλης» παραχώρησε την Παρασκευή το βράδυ ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στο Αχελώος ΤV και στην ομώνυμη εκπομπή του Μάκη Μάκκα.
Ο κ. Μοσχολιός δεν είναι αντίθετος σε εσωκομματικές διαδικασίες που θα δώσουν το χρίσμα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς βέβαια να ερωτηθεί αν η Ιπποκράτους, δώσει αλλού το διαβόητο χρίσμα τι θα κάνει;
Ο δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε επίσης ότι δεν ενοχλείται από την ονοματολογία των ημερών (ακούγονται δυο ονόματα από το ΠΑΣΟΚ).
Όταν έγινε αναφορά στο όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη, για πιθανή υποψηφιότητα στο Δήμο Αγρινίου  απάντησε ότι «δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελε ο ίδιος να γίνει δωρητής σώματος και ψυχής για τον Καλλικράτη…»

''Περιβαλλοντικές'' αναταράξεις

Νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση, η οποία έχει σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχυ της αξιοκρατίας, προκαλεί η ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κα Μ. Καρτελιά, φίλη της υπουργού Περιβάλλοντος, κακώς διορίστηκε μετά από διαγωνισμό "μαϊμού" στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.», αφού δεν είχε -είπε- παρά μόνο μικρή εμπειρία σε εταιρεία ειδών υγιεινής και την εμπειρία της ως υπευθύνου επικοινωνίας στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παγκόσμια Δράση». 
Ο βουλευτής ζητάει να μάθει τόσο από την Τίνα Μπιρμπίλη όσο και από τον Γιάννη Ραγκούση με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της κυρίας Καρτελιά, ποια πρόσωπα συγκροτούσαν την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων του συγκεκριμένου διαγωνισμού και, τέλος, σε τι ύψος ανέρχονται οι μηνιαίες αποδοχές της γενικής διευθύντριας.

Η εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου


Όπως ήδη γνωρίζετε την Πέμπτη 27 Μαΐου, στο εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, τιμήθηκε το Μεσολόγγι. Η πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου να εντάξει το Μεσολόγγι ως λιμάνι, στον κύκλο εκδηλώσεων «Ταξείδι στην γαστρονομία της θάλασσας» ήταν επιτυχής .
Σε μια εξαιρετική βραδιά, με τον...
Σαρωνικό φεγγαρόλουστο, σε ένα μαγευτικό χώρο, μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε μια πτυχή της ιστορίας του Μεσολογγίου, που ενδεχομένως αγνοείται. Είναι η μεγάλη ναυτική ιστορία της πόλης μας, που της έδωσε την δυνατότητα να γίνει παγκόσμιο σύμβολο.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Εκτός ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία;


Ερωτηματικά προκαλούν σε ότι αφορά το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία οι δηλώσεις της Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου 2007-2013 που έγινε προχθες Πέμπτη 27 Μαΐου στη Λάρισα.
Για το ζήτημα αυτό η περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης νέος πρύτανης στο πανεπιστήμιο Ιωννίνων

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, καθηγητής Χημείας, είναι ο νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά από μία οριακή μάχη στο χθεσινό πρώτο γύρο, ο κ. Αλμπάνης επικράτησε ξεκάθαρα του Κώστα Δραΐνα στη σημερινή αναμέτρηση.
Ο κ. Αλμπάνης συγκέντρωσε ποσοστό 53,6% έναντι 46,4 % του κ. Δραΐνα, ενώ επικράτησε σε ψήφους σε όλες τις κατηγορίες ψηφοφόρων: καθηγητές (έστω και οριακά), φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους.
Ο νέος πρύτανης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και ζει στα Γιάννενα από το 1983. Έχει έντονη δημόσια παρουσία εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ είναι και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Φίλιππα Φίλιου στο δήμο Ιωαννιτών.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΩΡΑΪΤΗ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Για θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων που απασχολούν τις δύο χώρες συζήτησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης, με τον Υφυπουργό Υδάτινων Πόρων της Κίνας, Hu Siyi, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του Υπουργείου. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κινέζου Υφυπουργού στην Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ. 
Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, τα υδροηλεκτρικά έργα και την κλιματική αλλαγή. «Δίνουμε έμφαση σε υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη για να δημιουργήσουμε ένα κράτος παραγωγικό, το οποίο δεν θα στέκεται τροχοπέδη στα μικρά ή μεγάλα επενδυτικά σχέδια» δήλωσε ο κ. Μωραΐτης.

η σαμπάνια του Αχελώου...


Του Παπα-Ηλία   
Στις μέρες της πρωθυπουργίας του πολυχρονεμένου μας Κων-νου Μητσοτάκη τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ είχαν αποφασίσει και διατάξει:
Επειδή η ανομβρία και η ΕΥΔΑΠ με τον ωχαδερφισμό της και το σάπιο υδρευτικό της δίκτυο, είχαν αδειάσει τους ταμιευτήρες του νερού, να γεμίσουν τα ταμεία της ΕΥΔΑΠ με το αίμα του φτωχού λαού.
Πώς μεθόδευσαν την πραγματοποίηση του κατορθώματός τους αυτού;

ΣΥΡΙΖΑ: Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο πριμ πρώτης εγκατάστασης Νέων Αγροτών

Ερώτηση Ε. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Η. Διώτη προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
 
Έχουν περάσει δεκαέξι μήνες (27/1/2009) από τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. «Αλ. Μπαλτατζής» 2007-2013. Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε πρόσφατα (6/5) ότι όλοι οι νέοι γεωργοί που δικαιούνται πριμ πρώτης εγκατάστασης θα το πληρωθούν μέσα στο 2010, δηλαδή ενδεχομένως και τον Δεκέμβριο του 2010, μολονότι αρχικά αναφερόταν ότι οι αιτήσεις θα διεκπεραιωθούν εντός 4 μηνών.

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να εγκατασταθεί άμεσα Α.Τ.Μ. στο Αντίρριο»


Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητά να εγκατασταθεί μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.) στο Αντίρριο και εν συνεχεία να ανοίξει υποκατάστημα Τράπεζας ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι χιλιάδες διερχόμενοι.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: Στο Αντίρριο του νομού Αιτωλοακαρνανίας που αποτελεί πύλη εισόδου στην Δυτική Ελλάδα και κόμβο διεθνών μεταφορών λόγω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και του πορθμού, διέρχονται καθημερινά χιλιάδες ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα και κατοικούν 5.000 κάτοικοι.

Η Ναυπακτία και η Κίνηση Πολιτών απέναντι στα νέα δεδομένα.


(Πρόσκληση στη γεν. συνέλευση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ)

Με τη ψήφιση του Καλλικράτη και τη δημιουργία του δήμου Ναυπακτίας, όλη η περιοχή αλλά και η ίδια η Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου, έχει μπροστά της νέα δεδομένα.
Το μεγάλο μέγεθος του νέου δήμου, το θεσμικό πλαίσιο που δυσκολεύει την αυτοδιοικητική λογική, τα δεκάδες χωριά που δεν δικαιούνται ούτε τριμελές συμβούλιο, ένας νέος δήμος (ουσιαστικά μια μικρή νομαρχία) που πρέπει να οργανώσει νέες υπηρεσίες, οι μετατάξεις των υπαλλήλων, είναι ζητήματα που περιμένουν απάντηση. Μόνο το να μαζέψεις τα σκουπίδια από τους 80 οικισμούς, να φροντίσεις τα 80 νεκροταφεία και τις 100 πλατείες της επαρχίας και να φροντίσεις χειμώνα καλοκαίρι ένα οδικό δίκτυο δύο χιλιάδων χιλιομέτρων είναι άθλος στην εποχή του Δ.Ν.Τ.

Η απόφαση ακύρωσης των μέτρων λιτότητας του ΔΝΤ στη Λετονία


Η απόφαση No. 2009-43-01 της 21ης Δεκεμβρίου 2009 του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Λετονίας έκρινε αντισυνταγματικά τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η διεθνής συνθήκη μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της χώρας ως προς τις περικοπές των συντάξεων. Η σχετική προσφυγή ασκήθηκε από 9.000 συνταξιούχους, οι συντάξεις των οποίων είχαν μειωθεί από 10% μέχρι και 70%. Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν μπορεί να προσβληθεί στα εθνικά δικαστήρια της χώρας.

        Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το Δικαστήριο έκρινε ότι οι «συμφωνίες που υπογράφονται με τους διεθνείς δανειστές δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως επιχείρημα για τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων", κάνοντας αναφορά όχι μόνο στο λετονικό σύνταγμα αλλά και σε διεθνείς συνθήκες. Θεώρησε αντισυνταγματικό το σχετικό νόμο, ως αντίθετο με τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας (άρθρο 1 του λετονικού Συντάγματος), την αρχή της ισότητας (άρθρο 91) και το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 109).

      Η απόφαση παρουσιάζεται Είναι προσβάσιμη στα αγγλικά στο:

Μεταφράστε στα Ελληνικά:

Οι προγραμματικές Αλαβάνου για το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής»


Την πολιτική του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» ξεδίπλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά την ομιλία του στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της κίνησης στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.
Το "Μέτωπο" συγκροτείται από τις συνιστώσες: Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), Διεθνιστική Επαναστατική Αριστερά (ΔΕΑ), Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ), Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) και ανένταχτους.
Μία εβδομάδα πριν το συνέδριο του ΣΥΝ, ο Αλέκος Αλαβάνος ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. "Το «Μέτωπο» είναι σήμερα το «password», η λέξη κλειδί για να βγούμε από την καταιγίδα. Αν κάθε μέρα γινόμαστε πιο πολλοί, πολύχρωμοι από τις διαφορετικές προελεύσεις, όταν πλημμυρίσουμε πόλεις και πλατείες – τότε όλα, όλα θα αλλάξουν. Και η καρδιά μας θα έχει πάλι θέση για το συναίσθημα της ελπίδας. Της αλληλοβοήθειας. Της προοπτικής", τόνισε.
Ο Αλέκος Αλαβάνος χώρισε την ομιλία του σε δέκα σημεία:

Έφυγε η κ. Ρένα Ντάσκαρη απο τη ΝΔ....


Με επιστολή της η κ. Ρένα Ντάσκαρη (κουμπάρα της Ντόρας) παραιτείται απο  τη  Νέα Δημοκρατία. Κρίμα δεν θα συμμετέχει  ούτε αυτή τη φορά στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής για τη νέα ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας. 
Κρίμα δεν θα είναι στο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος της ΝΔ στις 25-27 Ιουνίου για να μοιράζει ψηφοδέλτια της Ντόρας μαζί με τον πρώην δήμαρχο της περιοχής τον οποίο μάλιστα δεν γουστάρει γιατί της έφαγε τη θέση της Προέδρου που την έχασαν και οι δύο κάτι σαν το εφετείο του Αγρινίου! 

Η παραίτηση της υπ. βουλευτού της ΝΔ Ρένας Γερασιμίδη - Ντάσκαρη και για μια πενταετία προέδρου του νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Πάτρας (βλέπε 6.000 ευρώ το μήνα).... στην ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής: 

Τοποθέτηση της ΚΟΕ στη συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στο Σπόρτινγκ, 27/5/2010


Ας ξεκινήσουμε με αυτό που απασχολεί πολύ κόσμο σε αυτή την αίθουσα:

Γιατί διοργανώνουμε τη σημερινή συγκέντρωση;


Κάποιοι θα διαψευστούν, κάποιοι θα ανακουφιστούν, αλλά δεν εξαγγέλλουμε κανένα νέο κόμμα.

Δεν αφορά αυτή η συγκέντρωση κάποια μίζερη διευθέτηση μικροεξουσιών στον μικρόκοσμο της αριστεράς.

Στη σημερινή συγκέντρωση επιδιώκουμε να θέσουμε ανοικτά και δημόσια την ανάγκη ενός μετώπου αλληλεγγύης και ανατροπής.

Η Νάντια Βαλαβάνη έγραψε στην εφημερίδα Δρόμος που κυκλοφορεί ένα ενδιαφέρον σημείωμα με τίτλο «να υπερβούμε τα νόμιμα όρια δράσης της αριστεράς». Τι σημαίνει αυτό για μας; Σημαίνει να ξεπεράσουμε το αναμενόμενο. Να μην παραμείνουμε σε αυτό που το σύστημα περιμένει από μας. Να κάνουμε την έκπληξη. Να ανακτήσουμε τη χαμένη πρωτοβουλία.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΟΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Μετά από συνάντηση που είχε απόψε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτη Κωστούλα, ο ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Καούνος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα μας, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο έμπειρος επιθετικός δήλωσε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη μεταγραφή μου στον Παναιτωλικό, που είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάει ψηλά και παρέχει στον ποδοσφαιριστή ότι χρειάζεται για να βγάλει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

"Καρμανιόλα" η είσοδος και έξοδος του ΚΤΕΛ Αγρινίου απο την Ε.Ο.


Καρμανιόλα είναι το σημείο εισόδου από την εθνική οδό προς τον καινούργιο σταθμό του ΚΤΕΛ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ στο Αγρίνιο!

Κι αυτό γιατί βρίσκεται πάνω στην Εθνική οδό Αντιρίου-Αγρινίου, έναν κακοτράχαλο δρόμο με μια λωρίδα κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση και διπλή διαχωριστική γραμμή στη μέση.
Το ίδιο πρόβλημα βέβαια υπάρχει και ποιο κάτω με το Μουσικό σχολείο αλλά η ΔΕΣΕ και ο Δήμος Αγρινίου «αγρόν αγοράζουν», όπως φαίνεται!  Τι σχεδιασμός είναι αυτός μήπως θέλουν να θρηνήσουμε και άλλα θύματα;

«ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΘΥΜΙΟΥ Ν. ΣΩΚΟΥ ΣΤΟ IN.GR
Επειδή οι δομές της Δημοκρατίας μας δοκιμάζονται από τις αδίστακτες επιθέσεις οικονομικών κέντρων προκαλώντας ραγδαία επιταχυνόμενες κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές ανισορροπίες.
          Επειδή ο υδροκεφαλισμός της Κεντρικής Εξουσίας και η γραφειοκρατία διευρύνουν το πληθυσμιακό, αναπτυξιακό και κοινωνικό χάσμα μεταξύ του Κέντρου και της Περιφέρειας.
          Επειδή η Πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί στις ιστορικές προκλήσεις με μια διοικητική μεταρρύθμιση που επαναπροσδιορίζει το μοντέλο διοίκησης, μετασχηματίζοντας το συγκεντρωτικό Κράτος των φορέων και των οργανισμών σε ένα Kράτος θεσμών που υπηρετεί την αποκέντρωση μέσω της τοπικής  Αυτοδιοίκησης.
           Επειδή η ισχυρή αυτοδιοίκηση πρέπει να αναδειχθεί σε μια αποκεντρωμένη Αρχή με εξειδίκευση, αρμοδιότητες και πόρους αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, προσφέροντας ένα αναπτυξιακό πλαίσιο με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα για την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και την εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών.      

Ο Παναγιώτης Κατσούλης στη "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" για τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου


Σφαιρική αλλά και σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή Μεσολογγίου κάνει ο αντινομάρχης Παναγιώτης Κατσούλης σε συνέντευξη του στην «ΠΟΛΙΤΕΙ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»Χαρακτηριστικά κάποια αποσπάσματα της:
«Κατόπιν εορτής» είπατε ότι έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για τον Καλλικράτη. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις είναι κατόπιν εορτής. Ποιος ευθύνεται γι αυτό;
Δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο στο Μεσολόγγι να διαμαρτυρόμαστε «κατόπιν εορτής» και παρακινούμενοι από τις πράξεις του «γείτονα». Αυτή η στάση υποδηλώνει εμπράκτως την απουσία στρατηγικών επιλογών για το δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και την έλλειψη σχεδίου υλοποίησής τους. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται τώρα με τον «Καλλικράτη». Η υπόθεση της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας δεν είναι τωρινή υπόθεση. Έχει τουλάχιστον βάθος τετραετίας. Ποιος στρατηγικός στόχος τέθηκε για το Μεσολόγγι όλα αυτά τα χρόνια, εν όψει της διοικητικής μεταρρύθμισης; ΚΑΝΕΝΑΣ. Απλά παρακολουθούσαμε τα γεγονότα.

3η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΖΩΜΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ (28-30 Μαΐου 2010) ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΙΑΔΩΝ


Στην Αιτωλοακαρνανία και στο αρχαίο θέατρο των Οινιαδών, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 (Ώρα: 18:00 μ.μ.), οι εργασίες της 3ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
Κατά την παραμονή τους τα μέλη του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας (Αρχαία Πλευρώνα, Αρχαίο Θέατρο Στράτου), τον Κήπο των Ηρώων στην Ι.Π. Μεσολογγίου και το Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου στην 6η έκθεση ECOLIFE - 2010


Για 2η συνεχή χρονιά το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις “Ecolife” που θα γίνουν στην “Τεχνόπολι” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) στις 27 Μαίου 2010.
Στις φετινές εκδηλώσεις που έχουν θέμα το “οικολογικό σπίτι” βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι να συμβάλλουν με το κύρος τους ώστε τα παιδιά να καλλιεργήσουν από νωρίς την οικολογική τους συνείδηση.
Για τον σκοπό αυτό προσκάλεσαν όλους τους συμμετέχοντες να ζωγραφίσουν  “έξυπνα και πράσινα” επιλέγοντας ενότητες όπως : εξοικονόμηση νερού, φυσικό φωτισμό, πράσινες στέγες, έξυπνα παράθυρα, οικιακή κομποστοποίηση, βιοκλιματική αρχιτεκτονική, κλπ.  
Το Εικαστικό Εργαστήρι συμμετέχει με ένα ομαδικό έργο ζωγραφισμένο σε ύφασμα διαστάσεων 90Χ220 εκ. που απεικονίζει την σημασία της οικολογικής μας συμπεριφοράς στην σύγχρονη πόλη.

"ΔΙΕΞΟΔΟΣ" ΟΜΙΛΙΕΣ: "Η ΙΩΔΙΟΠΕΝΙΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ"

Η ιωδιοπενία, το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα δημόσιας υγείας του 20ου αιώνα, είναι η συνεχόμενη έλλειψη ιωδίου στη διατροφή των ανθρώπων η οποία προκαλεί βρογχοκήλη, εγκεφαλικές διαταραχές και κρετινισμό.

Η ασθένεια αυτή εντοπίστηκε κυρίως σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα, όπως για παράδειγμα στη Κεντρική Ασία , την Ινδία, την Κίνα, τη Λατινική Αμερική αλλά και, σε μικρότερο ποσοστό, στην Αφρική, σε περιοχές δηλαδή όπου η συλλογή άλατος δεν προέρχεται από θαλασσινό αλλά από ορυκτό αλάτι το οποίο είναι ιδιαιτέρως φτωχό σε ιώδιο.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ – ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

ΥΠ.ΕΣ.: «Ακούμε την κοινωνία αλλά βάζουμε τέλος στην λογική των εξαιρέσεων» Η αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Εσωτερικών με φόντο την χωροθέτηση στο νομό Καστοριάς και βολές εκατέρωθεν έδωσε τον τόνο, μέχρι στιγμής, στη σημερινή δεύτερη ημέρα συζήτησης στο Κοινοβούλιο για τον «Καλλικράτη». Αφορμή υπήρξε η μείωση του αριθμού των δήμων στο νομό Καστοριάς από τέσσερις που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο σε τρεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο δήμος Μακεδνών, τόπος καταγωγής του προέδρου της Βουλής, εντάχθηκε στον δήμο Καστοριάς.

Ομολόγησε ο Μαντέλης ότι πήρε μίζες από τη Siemens - Το αδίκημα έχει παραγραφεί


Πρόκειται για την πρώτη δημόσια παραδοχή από πολιτικό πρόσωπο. Ο κ. Τάσος Μαντέλης είπε στην επιτροπή οτι πήρε χρήματα από τη Siemens και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα δόθηκαν συνολικά μίζες 10 εκατομμυρίων ευρώ! 
Με άλλα λόγια, ο κ. Μαντέλης παραδέχθηκε οτι όταν ήταν υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Σημίτη, η Siemens κατέθεσε σε λογαριασμό στην Ελβετία 200.000 μάρκα για να τον ενισχύσει προεκλογικά όπως υποστηρίζει.
Με άλλα λόγια, ο κ. Μαντέλης παραδέχθηκε οτι όταν ήταν υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Σημίτη, η Siemens κατέθεσε σε λογαριασμό στην Ελβετία 200.000 μάρκα για να τον ενισχύσει προεκλογικά όπως υποστηρίζει.
«Πρώτη φορά ακούτε για χορηγία εταιρείας σε υπουργό; Αν επρόκειτο για μίζα τότε θα μιλούσαμε για 10 εκατ. μάρκα», δήλωσε σε προκλητικό τόνο, όπως παρατηρούσαν μέλη της Εξεταστικής.
«Κάποιοι προσπαθούν να ξεπλύνουν τις μίζες τους στην πλάτη μου», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση του βουλευτή κου Παναγιώτη Κουρουμπλή στη συζήτηση του σχεδίου «Καλλικράτης»


Τη σπουδαιότητα της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης του “Σχεδίου Καλλικράτης” τόνισε ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του  υπό ψήφιση νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του απαντώντας σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι για να γίνει “Καλλικράτης” χρειάζεται “Περικλής”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πράγματι σήμερα υπάρχει “Περικλής”, διότι υπάρχει η πολιτική βούληση μιας παράταξης που αντιλαμβάνεται την ιστορική ευθύνη απέναντι στη χώρα και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που συγκρούονται με τη στασιμότητα.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ